URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2023, 17:28

„Vă omor pe toți!”: Orădeanul care a lovit și împins un bărbat în Criș a încercat să facă la fel și cu o femeie care plimba un cărucior cu un bebeluș!

„Vă omor pe toți!”: Orădeanul care a lovit și împins un bărbat în Criș a încercat să facă la fel și cu o femeie care plimba un cărucior cu un bebeluș! Agresorul a avut la el și un cuțit, cu care i-a amenințat pe cei doi soți
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul în vârstă de 32 de ani care, vineri la prânz, a lovit un bărbat în vârstă de 66 de ani ce se plimba pe malul Crișului Repede, iar apoi l-a împins în apele râului, a încercat să o atace într-o manieră similară și pe soția victimei.

Înainte de a-i ataca pe cei doi soți, agresorul i-a amenințat că îi omoară, detaliile fiind furnizate BIHOREANULUI de fiul celor două victime.

Avea un cuțit la el!

Fiul celor doi soți, Sergiu Negrău, a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL, că părinții lui au ieșit la plimbare pe malul Crișului Repede cu nepoțelul lor, un bebeluș în vârstă de 11 luni.

„Mama împingea căruciorul cu copilul meu, și veneau pe dig dinspre Vandana (n.r. fost restaurant de lângă podul Decebal), au trecut de podul de pontoane și se îndreptau spre Sovata. Individul se îndrepta în direcția opusă, venind din fața lor, iar  când a ajuns lângă ei le-a spus: „Ce vă plimbați pe-aici? Dați-vă din calea mea!”. Mama, cu căruciorul, s-a tras la o parte”, a relatat Negrău.

Pentru atacator nu a fost suficient, însă. „Când a ajuns lângă tata, a zis: „Vă omor pe toți trei!” și a sărit la el, l-a lovit și l-a împins în Criș sau, nu știu, din lovitură, a căzut în Criș. Tata mi-a zis că l-a văzut pe atacator că avea ceva în mână, ulterior, am aflat că avea asupra lui un cuțit”, a mai declarat fiul victimelor.

După ce bărbatul de 66 de ani a ajuns în apă, atacatorul s-a îndreptat asupra soției acestuia. „Ea era cu căruciorul, agresorul a prins-o de geacă, bănuiesc ca să o arunce în Criș, dar mama avea geaca descheiată și a reușit să se smucească. A luat-o la goană, strigând și ea, și copilul, iar tata urla din apă, să îi lase în pace”, a mai povestit Negrău.


Imobilizat de martorii agresiunii, atacatorul a fost preluat de polițiști, care l-au internat cu forța la Psihiatrie

„Nu arăta a boschetar, era bine îmbrăcat”

Atunci au intervenit martorii scenei, care au reușit să-l imobilizeze pe agresor, i-au luat și cuțitul, și l-au scos din apă pe bărbatul căzut. Acesta a ajuns la spital, cu o plagă tăiată la deget, lovituri pe față, zgârieturi, contuzii la coastă.

„A fost externat, dar mai trebuie să facă investigații, că nu își poate mișca o mână, din umăr”, a explicat fiul victimei.

Familia este șocată de acest incident pe care cei doi bunici nu l-au prevăzut. „Mi-au spus că agresorul nu arăta a boschetar, era îmbrăcat normal, chiar bine, a zis mama”, a mai spus Sergiu Negrău.

O femeie care a asistat la scenă le-a spus celor doi soți că, cu circa 15 minute înainte să-i atace, agresorul s-ar fi luat și de ea, spunându-i să nu-i stea în cale.

Bărbatul de 32 de ani a fost ridicat de Poliție și internat cu forța la Spitalul de Psihiatrie. De asemenea, el este acum cercetat penal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tot felul de drogați
Iau toate prostiile. Cum se zice "de bine ce le merge". Cine știe ce otravă de șobolani sau prelandez, sau alte etnobotanice sau droguri o fi luat. Înainte te fereai se boschetari că îi vedeai cu punga, da pe ăștia cum îi deosebești?
Postat 08 Ianuarie 2023, 08:42 de Vio_427
Legea este destul de ciudată
Prtejează astfel de persoane, pe motivul ca trebuie respectată demnitatea persoanei. Despre ce demnitate poate fi vorba în astfel de cazuri, sau altele similare!? Despre demnitate poate fi vorba aici, sau siguranța persoanelor trebuie protejată?
Postat 08 Ianuarie 2023, 08:21 de marginan
pentru o buna informare
Ar fi util ca macar in astfel de cazuri, jurnalistii sa dea si numele si eventual poza agresorului, nu numai a fiului victimelor. S-ar putea feri lumea de astfel de indivizi periculosi.
Postat 07 Ianuarie 2023, 23:22 de oradea_mea_si_a_ta
RE: pentru o buna informare
Numele agresorului nu este făcut public de către autorități, ca de altfel nici al victimei. Motivul pentru care regăsiți în articol numele fiului celor doi orădeni atacați este că dumnealui a contactat redacția.
Postat 08 Ianuarie 2023, 08:47 de Adriana Totorean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON