URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2023, 16:19

Urmărit pe camere: Un primar din Bihor și-a „monitorizat” viceprimarul și susține că acesta stă mai puțin de 4 ore pe zi în Primărie, din care 24 de minute la țigară (VIDEO)

Urmărit pe camere: Un primar din Bihor și-a „monitorizat” viceprimarul și susține că acesta stă mai puțin de 4 ore pe zi în Primărie, din care 24 de minute la țigară (VIDEO) Viceprimarul Demian Zsolt (stânga) petrece în Primăria Marghita în medie 3 ore și 41 de minute pe zi, dintre care 24 de minute reprezintă pauze de țigară, potrivit primarului Marcel Sas Adăscăliții (dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul independent al municipiului Marghita, Marcel Sas Adăscăliții, a dezvăluit că l-a monitorizat atât în 2021, cât și în 2022 pe viceprimarul Demian Zsolt de la UDMR, cu care are dispute dese.

Viceprimarul a fost urmărit - spune Sas Adăscăliții - cu ajutorul camerelor de supraveghere de la punctele de acces în Primărie, iar rezultatul este că Demian ar fi stat mai puțin de 4 ore pe zi în instituție. Primarul a socotit până și pauzele de țigară ale adjunctului său, susținând că acestea i-au răpit în medie 24 de minute / zi. 

Viceprimar „dator”

Marcel Sas Adăscăliții a făcut aceste dezvăluiri într-o declarație video pe care a publicat-o, așa cum obișnuiește, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Marghitei i-a transmis, în primul rând, viceprimarului că datorează 27.000 de lei municipiului. În trecut, Sas Adăscăliții a explicat că Demian Zsolt a fost singurul din Primăria Marghita căruia nu i-a fost micșorat salariul cu 10% în 2021, când s-a votat o astfel de prevedere pentru angajații primăriei, iar asta în contextul în care indemnizațiile edililor pot fi reduse doar la cerere. 

Demian Zsolt a precizat la un moment dat că folosește banii respectivi pentru susținerea „activităților și organizațiilor sportive și culturale, respectiv, caritative”, cărora Primăria Marghita nu le-a alocat fonduri, fără să detalieze însă aceste sponsorizări.

La secundă! 

În înregistrarea publicată sâmbătă, Marcel Sas Adăscăliții a adus însă acuzații și mai grave la adresa viceprimarului, susținând că acesta nu își face treaba în Primărie, petrecând nici patru ore în instituție. 

Edilul a spus că l-a „monitorizat” pe Demian Zsolt cu ajutorul camerelor de supraveghere, însă n-a explicat cum anume s-a făcut monitorizarea și cine a fost pus să urmărească exact momentele în care viceprimarul ajunge și pleacă din instituție. 

„Vreau să-i aduc aminte domnului viceprimar două aspecte: faptul că dânsul în continuare datorează municipalității 27.000 de lei și, al doilea lucru, pe care l-am prezentat și în ședința anterioară, este faptul că, odată ce am constatat că angajații Primăriei nu-l identifică pe domnul viceprimar în birou, am luat decizia să îl monitorizez prin camerele poziționate în căile de acces ale instituției și am constatat un lucru interesant”, a spus Sas Adăscăliții. 

Pauzele de țigară, monitorizate 

El a continuat prin a prezenta grafice anume făcute cu prezența lui Demian Zsolt în primărie, ba chiar și cu timpul pe care acesta și-l petrece la țigară.

(sursa: Facebook / Marcel Sas Adăscăliții)

„Făcând o monitorizare pe șase luni de zile în anul 2021, am constatat că domnul viceprimar petrece timp în Primărie aproximativ trei ore și 14 minute pe zi, iar în anul 2022 l-am monitorizat opt luni de zile prin camerele de acces și am constatat că a petrecut în medie pe zi în Primărie trei ore și 41 de minute, între care media petrecută la țigară este de 24 de minute pe zi. Așadar, am vrut să-i aduc aminte domnului viceprimar că datorează bani municipalității și timp orașului”, a spus Adăscăliții.

Viceprimarul Marghitei nu a adoptat deocamdată vreo poziție publică legată de aceste acuzații. 

(sursa: Facebook / Marcel Sas Adăscăliții)

Renunță la reducere

În același video publicat pe pagina sa, primarul Marghitei a anunțat că renunță la ideea de a introduce un proiect de hotărâre privind scăderea salariilor angajaților cu 10%, după ce acestea au fost mărite, contrar voinței lui, de consilierii locali, la finalul lunii ianuarie. 

„În această dispută pe principii bugetare-economice dintre mine și domnii consilieri locali și dl. viceprimar se află oamenii care nu merită să se afle, și anume angajații Primăriei. După cum bine știți, în ianuarie 2021, au fost restructurați cu 29 de persoane. Cei care au rămas sunt profesioniști, lucrează foarte mult și pe ei mă bazez ca să dezvoltăm acest oraș. Așadar, dânșii nu merită să fie expuși în această dispută pe principii bugetare și am luat decizia să nu mai promovez acel proiect de scădere a salariilor”, a anunțat edilul. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cam așa e peste tot
Cred ca e la fel cam peste tot. Doar in Oradea cred ca lucrează și primarul și vicii foarte mult, deoarece au o încărcare mai mare. De exemplu, eu trăiesc in Santandrei de 3 ani, îl caut pe viceprimar de tot atâta timp și nu l-am găsit NICIODATA. M-am interesat mai bine și aparent el proiectează case și blocuri pentru afaceriștii imobiliari din zonă… Poate îl întrebați și pe asta unde e? Ca mașina mi-o parchez in noroi, nici măcar o piatra nu pune!
Postat 06 Martie 2023, 16:17 de Smiley
Pai asta e performanta a 70% din bugetari :))
Cam asta e nivelul de performanta a 50-70% din bugetari. Cel mai bun rezumat o reprezinta chiar "faptele" din teren: https://www.libertatea.ro/stiri/ciprian-tisea-consilier-la-cj-satu-mare-si-a-dat-demisia-pentru-ca-nu-avea-nimic-de-munca-ce-salariu-primea-4442567 SAU https://recorder.ro/category/investigatii/ SAU https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/
Postat 05 Martie 2023, 19:16 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON