URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2021, 09:31

Urmărit internaţional, prins la Oradea. Afaceristul, cetăţean austriac, era căutat de doi ani pentru o fraudă de aproape 22 milioane de lei

Urmărit internaţional, prins la Oradea. Afaceristul, cetăţean austriac, era căutat de doi ani pentru o fraudă de aproape 22 milioane de lei foto: captura Politia Română
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un afacerist român de 51 de ani, din Austria, stabilit la Oradea, a fost ridicat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri şi depus la Penitenciar. Gheorghe Marius Dronca era căutat din 2018, când a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 7 luni de detenţie, într-un dosar al DNA în care era acuzat de o fraudă fiscală de aproape 22 de milioane de lei. 

Potrivit rechizitoriului întocmit pe numele bărbatului de DNA în 2013, acesta a înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le coordona cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii fictive de mărfuri şi prestări servicii de la firme "fantomă" sau de la societăţile comerciale pe care le reprezenta, paguba pe care a provocat-o bugetului de stat fiind calculată la 21.714.334 lei.

Procesul bărbatului s-a desfăşurat la Tribunalul Hunedoara, iar apoi la Curtea de Apel Alba, care, pe 4 octombrie 2018, a dispus condamnarea lui la 5 ani şi 7 luni de detenţie. 

Decizia instanţei era una definitivă, însă poliţiştii trimişi să-l ridice de la domiciliu nu l-au găsit, motiv pentru care el a fost dat în urmărire naţională iar apoi şi în urmărire internaţională. 

Gheorghe Marius Dronca a fost găsit sâmbătă seară, cu puţin după ora 23, în Oradea, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri şi a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Dronca nu e la prima condamnare. Bărbatul a mai fost ridicat tot de poliţiştii orădeni, în 2017, după ce a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 2 ani şi 5 luni de închisoare pentru spălare de bani într-un dosar al DIICOT ce viza o reţea organizată care avea drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale, prin fraudarea unui număr de patru societăţi de leasing, prin încheierea unor contracte de leasing.

Membrii grupării, după cum a scris la vremea respectivă BIHOREANUL, au păcălit mai multe societăţi de leasing, determinând încheierea mai multor contracte de leasing financiar, având ca obiect de finanţare a achiziţionării a 8 utilaje de construcţii, mărcile Caterpillar şi Komatsu. Din cercetări a rezultat însă că utilajele cu seriile înscrise în contracte nu există în realitate.

"Sumele de bani reprezentând preţul utilajelor au fost încasate de inculpaţi, care nu au mai  plătit ratele aferente contractelor. În această modalitate, inculpaţii au produs un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de euro", arăta DIICOT în comunicatul referitor la acest caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON