URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2021, 17:14

Urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane, orădeanul Al Mahmoud Casim Alexandru a ajuns în final după gratii

Urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane, orădeanul Al Mahmoud Casim Alexandru a ajuns în final după gratii (foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Al Mahmoud Casim Alexandru, un orădean de origine kurdă, urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane şi participare la grup infracţional organizat, a fost încătuşat, miercuri, şi va fi extrădat.

Tânărul în vârstă de 22 ani fusese reţinut în urmă cu o săptămână, pentru 24 de ore, după cum a relatat BIHOREANUL, la solicitarea Procuraturii din oraşul belgian Gent, care au emis pe numele lui un mandat european de arestare.

Procurorii susţin că acesta este membru al unei grupări infracţionale specializate pe trafic de persoane, care s-a focalizat pe familii de kurzi cu copii mici, transportate în Belgia pe traseul România - Ungaria - Austria - Germania.

Orădeanul, după cum arată anchetatorii belgieni în documentele transmise la Oradea, a fost unul dintre cei trei membri ai grupării care se ocupau de transportul migranţilor.

„Mandatul european de arestare a fost emis pentru comiterea a două infracțiuni, și anume trafic de ființe umane cu circumstanțe agravante în vederea obținerii direct sau indirect a unui beneficiu patrimonial, respectiv participare la grup infracțional organizat, chiar și fără intenția de a comite o infracțiune în cadrul unui grup infracțional organizat”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel Oradea prin care, miercurea trecută, instanţa a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din Belgia pentru predarea orădeanului.

Instanţa a dispus arestarea lui Al Mahmoud Casim Alexandru pe o durată de 30 de zile, însă a amânat punerea în aplicare a mandatului până la pronunţarea unui verdict definitiv într-un alt dosar în care acesta era judecat pentru tâlhărie.

Procesul respectiv viza un incident în care Al Mahmoud, împreună trei amici, au atacat şi bătut un tânăr cu care aveau un diferend legat de o datorie pentru droguri, luându-i apoi telefonul mobil şi actul de identitate. În primă instanţă, în acest dosar, Al Mahmoud fusese condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Sentinţa Judecătoriei Oradea, pronunţată pe 4 martie, în acest an, a fost menţinută, miercuri, 16 iunie, şi la Curtea de Apel Oradea.

Dat fiind că sentința este definitivă, având finalizate „afacerile” judiciare în România, Al Mahmoud a fost ridicat, în aceeaşi zi, şi depus în Arestul Poliţiei Bihor, în vederea predării autorităților belgiene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
când se vinde un autovehicul...
se întocmesc toate actele de tranfer
Postat 18 Iunie 2021, 14:01 de crisan
tot micula
Pai normal ca a fost prins, doar Micula l-a vrut infundat. Daca Micula a vrut sa scape de un 'ghimpe" de un rival, normal ca toata politia Bihor si Oradea au lucrat non stop in slujba lui Micula. Simplu, politia lucreaza doar in slujba celor cu bani si a interlopilor prieteni.
Postat 17 Iunie 2021, 20:06 de adi13
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON