URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2021, 17:14

Urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane, orădeanul Al Mahmoud Casim Alexandru a ajuns în final după gratii

Urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane, orădeanul Al Mahmoud Casim Alexandru a ajuns în final după gratii (foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Al Mahmoud Casim Alexandru, un orădean de origine kurdă, urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane şi participare la grup infracţional organizat, a fost încătuşat, miercuri, şi va fi extrădat.

Tânărul în vârstă de 22 ani fusese reţinut în urmă cu o săptămână, pentru 24 de ore, după cum a relatat BIHOREANUL, la solicitarea Procuraturii din oraşul belgian Gent, care au emis pe numele lui un mandat european de arestare.

Procurorii susţin că acesta este membru al unei grupări infracţionale specializate pe trafic de persoane, care s-a focalizat pe familii de kurzi cu copii mici, transportate în Belgia pe traseul România - Ungaria - Austria - Germania.

Orădeanul, după cum arată anchetatorii belgieni în documentele transmise la Oradea, a fost unul dintre cei trei membri ai grupării care se ocupau de transportul migranţilor.

„Mandatul european de arestare a fost emis pentru comiterea a două infracțiuni, și anume trafic de ființe umane cu circumstanțe agravante în vederea obținerii direct sau indirect a unui beneficiu patrimonial, respectiv participare la grup infracțional organizat, chiar și fără intenția de a comite o infracțiune în cadrul unui grup infracțional organizat”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel Oradea prin care, miercurea trecută, instanţa a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din Belgia pentru predarea orădeanului.

Instanţa a dispus arestarea lui Al Mahmoud Casim Alexandru pe o durată de 30 de zile, însă a amânat punerea în aplicare a mandatului până la pronunţarea unui verdict definitiv într-un alt dosar în care acesta era judecat pentru tâlhărie.

Procesul respectiv viza un incident în care Al Mahmoud, împreună trei amici, au atacat şi bătut un tânăr cu care aveau un diferend legat de o datorie pentru droguri, luându-i apoi telefonul mobil şi actul de identitate. În primă instanţă, în acest dosar, Al Mahmoud fusese condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani, plus 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Sentinţa Judecătoriei Oradea, pronunţată pe 4 martie, în acest an, a fost menţinută, miercuri, 16 iunie, şi la Curtea de Apel Oradea.

Dat fiind că sentința este definitivă, având finalizate „afacerile” judiciare în România, Al Mahmoud a fost ridicat, în aceeaşi zi, şi depus în Arestul Poliţiei Bihor, în vederea predării autorităților belgiene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
când se vinde un autovehicul...
se întocmesc toate actele de tranfer
Postat 18 Iunie 2021, 14:01 de crisan
tot micula
Pai normal ca a fost prins, doar Micula l-a vrut infundat. Daca Micula a vrut sa scape de un 'ghimpe" de un rival, normal ca toata politia Bihor si Oradea au lucrat non stop in slujba lui Micula. Simplu, politia lucreaza doar in slujba celor cu bani si a interlopilor prieteni.
Postat 17 Iunie 2021, 20:06 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON