URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Decembrie 2023, 12:40

Universitatea din Oradea, tot mai sustenabilă: Pe locul 2 în România, la capitolul măsuri și politici „verzi”

Universitatea din Oradea, tot mai sustenabilă: Pe locul 2 în România, la capitolul măsuri și politici „verzi” (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea se poziționează bine în două clasamente internaționale de prestigiu privind sustenabilitatea instituțiilor academice.

Într-unul dintre ele, „UI GreenMetric World University Ranking 2023”, care a măsurat exclusiv eforturile, politicile și programele implementate pentru un campus verde și sustenabilitatea mediului, UO s-a clasat pe locul 2 din România și pe poziția 508 la nivel internațional.

Prima în topul național este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acest clasament folosește 39 de indicatori împărțiți în 6 categorii: educație și cercetare, energie și schimbări climatice, infrastructură, transport, managementul deșeurilor, managementul apei.

„Universitatea din Oradea a obținut cel mai mare punctaj la capitolul sustenabilitate și schimbări climatice”, a transmis, joi, rectorul Constantin Bungău, printr-un comunicat de presă.

Al doilea clasament care vizează sustenabilitatea și care cuprinde și UO este „QS Sustainability Ranking 2024”, realizat de reputatul furnizor global de clasamente QS.

Universitatea din Oradea este în clasament alături de alte șapte universități din România, ocupând poziția 1001 - 1050 la nivel mondial și locul 5 în țară. Prima în țară este tot UBB.

Ierarhizarea a urmărit trei criterii: impactul asupra mediului al universităților, impactul asupra societății (cu indicatori precum angajabilitatea absolvenților, reputația în societate și parteneriatele cu industria, politici de egalitate etc.).

„Aceste clasamente reflectă rezultatele politicilor de investiții și proiectelor de succes ale universității din ultimii ani”, a declarat rectorul Constantin Bungău.

Trebuie precizat că UO face parte și din alianța europeană „EU Green”, un consorțiu academic care își propune să transforme cele nouă universități componente în furnizoare de soluții la provocări locale sau regionale.

Alianța este finanțată de Agenţia Europeană pentru Educaţie şi Cultură și derulează proiecte de educaţie, cercetare, internaţionalizare, acces, diversitate şi incluziune socială, management inovator sau antreprenoriat pentru sustenabilitate, dezvoltarea unor campusuri universitare sustenabile şi sănătoase.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ne dorim o universitate de top, ca la Cluj or Timisoara, dar nu in ratinguri pe visele politice ale unor partide
cum bine zice KP, dar la rezultate academice, cercetare, nivel de pregatire a absolventilor, anagajabilitate in domeniu cum stam? Ca nu te angajeaza nimeni pe criterii politice, ptr simplul motiv ca te declari de religie verde, unde, sa notam ca printre criteriile de evaluare intra "politici de egalitate, diversitate şi incluziune". Daca ai chef de harță putea sa spui ca e in topul celor mai politizate universitati :)
Postat 07 Decembrie 2023, 17:10 de unu
La iarbă și copaci stă bine UO.
Păcat că nu-i, la rezultate și la nivel de pregătire al absolvenților, nici măcar între primele 500 universități de pe mapamond.
Postat 07 Decembrie 2023, 15:49 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON