URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2018, 17:17

Universitatea din Oradea, pe locul 7 în ţară în clasamentul cercetătorilor Ad Astra

Pentru al treilea an la rând, Asociaţia Cercetătorilor Ad Astra a realizat un clasament al universităţilor din România, ţinând cont de vizibilitatea acestora pe plan internaţional, adică de cât de relevante au fost rezultatele cercetărilor făcute aici.

Topul este deschis de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, urmată de Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea Politehnică din Bucureşti, ambele pe locul doi, cu acelaşi punctaj, şi de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Universitatea din Oradea se regăseşte pe poziţia a şaptea, la egalitate cu Universitatea din Craiova, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanţa şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

Clasamentul Universitar 2018 foloseşte metodologia propusă de membrii High Level Experts Group, numiţi în 2016 de Ministrul Educaţiei pentru a elabora Metarankingul Universitar 2016, scrie edupedu.ro. Toate analizele prezentate pornesc de la datele disponibile pe websiteurile rankingurilor internaţionale ale universităţilor la data de 23 noiembrie 2018.

Autorii Clasamentului Universitar 2018 sunt Daniel David (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca/UBB), Ovidiu Andronesi (Universitatea Harvard), Dorel Banabic (Universitatea Tehnică din ClujNapoca), Carmen Buzea (Universitatea Transilvania din Braşov), Bogdan Florian (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative/SNSPA), Silviu Matu (UBB), Adrian Miroiu (SNSPA), Anca Prisăcariu (Waikato Institute of Technology) şi Lazăr Vlăsceanu (Universitatea din Bucureşti).

Scopul Clasamentului Universitar 2018 este "să identifice care dintre aceste universităţi au o minimă vizibilitate internaţională în rankingurile majore ale universităţilor (sunt prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză) şi care este impactul lor relativ în aria academică internaţională (prin punctajul obţinut în metaranking)", după cum spun autorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
modificare titlu articol
Realitatea este urmatoarea in legatura cu Sorbonica ( v. raport ) : punctaj = 2 , fata de 14 puncte UBB rang = 7, loc in clasament = 14 - 18 clasa = 4 , mediu- inferior,oricum mai bine decat in 2016 - 2017 cand avea clasa 1, inferior In consecinta, ar fi bine , Adriana sa modifici titlul articolului
Postat 14 Decembrie 2018, 10:23 de holm57
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON