Evaluarea va fi făcută de un grup de profesori membri ai Asociaţiei Universităţilor Europene, unii dintre ei chiar foşti rectori ai unor universităţi europene. "În cadrul evaluării, se vizează procesele care definesc activitatea Universităţii: managementul, procesele de bază, adică educaţie şi cercetare ştiinţifică, şi procesele suport, precum resursele umane", a mai spus Nagy.
În vizita pe care o vor face la începutul lunii decembrie, evaluatorii vor verifica, practic, ce au citit deja în documentele de autoevaluare ale Universităţii, pentru a se asigura că toate acele informaţii sunt corecte. Vor avea întâlniri cu rectorul, cu grupul de autoevaluare al Universităţii din Oradea şi cu reprezentanţii facultăţilor de Ştiinţe Economice, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Ştiinţe Socio-Umane şi Litere. Evaluatorii se vor întâlni inclusiv cu studenţi ai acestor facultăţi, pentru a avea o imagine completă asupra modului în care funcţionează.
Grupul de evaluare va mai face o a doua vizită, cel mai probabil la sfârşitul lunii februarie, iar apoi va scrie un raport final. "Această evaluare nu are scopul de a ierarhiza ori clasifica universităţile, ci are rolul de a oferi o opinie de expert independent, exterior, asupra stării instituţiei. Ne vor scoate în evidenţă problemele şi vor face propuneri de îmbunătăţire", a precizat Nagy.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.