URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Noiembrie 2012, 12:54

Universitatea din Oradea, evaluată de un grup de profesori din străinătate

Legea Educaţiei Naţionale obligă toate universităţile româneşti să fie evaluate de un organism din exteriorul României, motiv pentru care Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), organism guvernamental, a demarat un proiect naţional prin care finanţează aceste evaluări. Universitatea din Oradea a fost inclusă în proiect, urmând să primească vizita evaluatorilor străini între 6 şi 7 decembrie. "Dacă nu am fi făcut evaluarea în cadrul proiectului, ne-ar fi costat aproximativ 150.000 de euro", a explicat pentru BIHOREANUL Ştefan Nagy, directorul Departamentului pentru Asigurarea Calităţii din cadrul Universităţii orădene.

Evaluarea va fi făcută de un grup de profesori membri ai Asociaţiei Universităţilor Europene, unii dintre ei chiar foşti rectori ai unor universităţi europene. "În cadrul evaluării, se vizează procesele care definesc activitatea Universităţii: managementul, procesele de bază, adică educaţie şi cercetare ştiinţifică, şi procesele suport, precum resursele umane", a mai spus Nagy.

În vizita pe care o vor face la începutul lunii decembrie, evaluatorii vor verifica, practic, ce au citit deja în documentele de autoevaluare ale Universităţii, pentru a se asigura că toate acele informaţii sunt corecte. Vor avea întâlniri cu rectorul, cu grupul de autoevaluare al Universităţii din Oradea şi cu reprezentanţii facultăţilor de Ştiinţe Economice, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Ştiinţe Socio-Umane şi Litere. Evaluatorii se vor întâlni inclusiv cu studenţi ai acestor facultăţi, pentru a avea o imagine completă asupra modului în care funcţionează.

Grupul de evaluare va mai face o a doua vizită, cel mai probabil la sfârşitul lunii februarie, iar apoi va scrie un raport final. "Această evaluare nu are scopul de a ierarhiza ori clasifica universităţile, ci are rolul de a oferi o opinie de expert independent, exterior, asupra stării instituţiei. Ne vor scoate în evidenţă problemele şi vor face propuneri de îmbunătăţire", a precizat Nagy.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Heh
Pun pariu că subit vor dispărea câinii vagabonzi din Universitate, vizitatorilor li se va face un tur onorific în care vor fi omise cu stil toate neregulile din programă iar când va veni vorba de haosul ce domneşte de la secretariate şi până la deciziile absurde ale decanilor şi rectorilor corpul de ”bun-venit” se va face că plouă şi va atrage atenţia asupra aleilor proaspăt-măturate. Vă bateţi joc de studenţi.
Postat 20 Noiembrie 2012, 15:12 de John
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON