URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
20 Noiembrie 2012, 12:54

Universitatea din Oradea, evaluată de un grup de profesori din străinătate

Legea Educaţiei Naţionale obligă toate universităţile româneşti să fie evaluate de un organism din exteriorul României, motiv pentru care Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), organism guvernamental, a demarat un proiect naţional prin care finanţează aceste evaluări. Universitatea din Oradea a fost inclusă în proiect, urmând să primească vizita evaluatorilor străini între 6 şi 7 decembrie. "Dacă nu am fi făcut evaluarea în cadrul proiectului, ne-ar fi costat aproximativ 150.000 de euro", a explicat pentru BIHOREANUL Ştefan Nagy, directorul Departamentului pentru Asigurarea Calităţii din cadrul Universităţii orădene.

Evaluarea va fi făcută de un grup de profesori membri ai Asociaţiei Universităţilor Europene, unii dintre ei chiar foşti rectori ai unor universităţi europene. "În cadrul evaluării, se vizează procesele care definesc activitatea Universităţii: managementul, procesele de bază, adică educaţie şi cercetare ştiinţifică, şi procesele suport, precum resursele umane", a mai spus Nagy.

În vizita pe care o vor face la începutul lunii decembrie, evaluatorii vor verifica, practic, ce au citit deja în documentele de autoevaluare ale Universităţii, pentru a se asigura că toate acele informaţii sunt corecte. Vor avea întâlniri cu rectorul, cu grupul de autoevaluare al Universităţii din Oradea şi cu reprezentanţii facultăţilor de Ştiinţe Economice, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Ştiinţe Socio-Umane şi Litere. Evaluatorii se vor întâlni inclusiv cu studenţi ai acestor facultăţi, pentru a avea o imagine completă asupra modului în care funcţionează.

Grupul de evaluare va mai face o a doua vizită, cel mai probabil la sfârşitul lunii februarie, iar apoi va scrie un raport final. "Această evaluare nu are scopul de a ierarhiza ori clasifica universităţile, ci are rolul de a oferi o opinie de expert independent, exterior, asupra stării instituţiei. Ne vor scoate în evidenţă problemele şi vor face propuneri de îmbunătăţire", a precizat Nagy.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Heh
Pun pariu că subit vor dispărea câinii vagabonzi din Universitate, vizitatorilor li se va face un tur onorific în care vor fi omise cu stil toate neregulile din programă iar când va veni vorba de haosul ce domneşte de la secretariate şi până la deciziile absurde ale decanilor şi rectorilor corpul de ”bun-venit” se va face că plouă şi va atrage atenţia asupra aleilor proaspăt-măturate. Vă bateţi joc de studenţi.
Postat 20 Noiembrie 2012, 15:12 de John
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5594 RON
  • 1 EUR = 4.9479 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON