URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
02 Februarie 2016, 14:28

Universitatea din Oradea decide soarta conferenţiarului Viorica Banciu după ce se finalizează ancheta penală

Universitatea din Oradea decide soarta conferenţiarului Viorica Banciu după ce se finalizează ancheta penală foto: LinkedIn
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arestată preventiv de Tribunalul Bihor, conferenţiarul Viorica Banciu de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea are contractul de muncă suspendat, dar va fi anchetată pe linie academică abia după ce ancheta penală se va finaliza.

"I-am suspendat contractul individual de muncă şi răspundem solicitărilor organelor de anchetă de a pune la dispoziţie documente. Comisia de Etică o va cerceta însă abia la finalizarea anchetei penale", a declarat rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL.

Totodată, studenţii care o aveau ca îndrumător au fost repartizaţi altor cadre didactice din Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Banciu a fost prinsă în flagrant, într-o acţiune a poliţiştilor DGA Bihor şi coordonată de un procuror de la Parchetul Bihor, pe 15 ianuarie, în timp ce lua şpagă de la studenţi de-ai ei cărora se oferise să le vândă lucrările pentru examenele de licenţă. Potrivit anchetatorilor, doar în ultimele luni, Banciu ar fi "vândut" 3 lucrări de licenţă, pentru care a pretins în total 800 euro şi a încasat 500 euro şi a ajuns în atenţia procurorilor în urma unui denunţ formulat de una dintre cliente. Conferenţiarul îi promisese acestuia inclusiv că va interveni pe lângă un membru al comisiei de examen, pentru ca studenta respectivă să promoveze examenul în sesiunea din vară.

Precedentul Romanul

Cazul Banciu nu este singular la Universitatea din Oradea. Pe 26 ianuarie 2014, prodecanul de atunci al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, doctorul Constantin Romanul, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la două studente ca să le promoveze la examenul de la disciplina la care el era titular ca profesor universitar.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că Romanul dezvoltase o adevărată industrie, cunoscută şi transmisă de la o generaţie de studenţi la alta, iar procedura era simplă. Banii se puneau într-un plic şi trebuiau duşi la cabinetul medicului de la Spitalul Judeţean, în săptămâna dinaintea examenului, dimineaţa între 7.00 şi 7.30.

Tribunalul Satu Mare l-a condamnat, în luna aprilie a anului trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţă menţinută ulterior şi de Curtea de Apel Oradea.

Pe linie universitară, Romanul n-a mai fost anchetat, pentru că între timp s-a pensionat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PSDland
Domnul Romanul a fost prodecanul desemnat de catre domnul Bodog să administreze facultatea de medicina, cat timp el chefuia prin Bucuresti, Nairobi si Doha?
Postat 02 Februarie 2016, 17:26 de no_name
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON