URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Februarie 2016, 14:28

Universitatea din Oradea decide soarta conferenţiarului Viorica Banciu după ce se finalizează ancheta penală

Universitatea din Oradea decide soarta conferenţiarului Viorica Banciu după ce se finalizează ancheta penală foto: LinkedIn
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arestată preventiv de Tribunalul Bihor, conferenţiarul Viorica Banciu de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea are contractul de muncă suspendat, dar va fi anchetată pe linie academică abia după ce ancheta penală se va finaliza.

"I-am suspendat contractul individual de muncă şi răspundem solicitărilor organelor de anchetă de a pune la dispoziţie documente. Comisia de Etică o va cerceta însă abia la finalizarea anchetei penale", a declarat rectorul Constantin Bungău pentru BIHOREANUL.

Totodată, studenţii care o aveau ca îndrumător au fost repartizaţi altor cadre didactice din Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Banciu a fost prinsă în flagrant, într-o acţiune a poliţiştilor DGA Bihor şi coordonată de un procuror de la Parchetul Bihor, pe 15 ianuarie, în timp ce lua şpagă de la studenţi de-ai ei cărora se oferise să le vândă lucrările pentru examenele de licenţă. Potrivit anchetatorilor, doar în ultimele luni, Banciu ar fi "vândut" 3 lucrări de licenţă, pentru care a pretins în total 800 euro şi a încasat 500 euro şi a ajuns în atenţia procurorilor în urma unui denunţ formulat de una dintre cliente. Conferenţiarul îi promisese acestuia inclusiv că va interveni pe lângă un membru al comisiei de examen, pentru ca studenta respectivă să promoveze examenul în sesiunea din vară.

Precedentul Romanul

Cazul Banciu nu este singular la Universitatea din Oradea. Pe 26 ianuarie 2014, prodecanul de atunci al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, doctorul Constantin Romanul, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la două studente ca să le promoveze la examenul de la disciplina la care el era titular ca profesor universitar.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că Romanul dezvoltase o adevărată industrie, cunoscută şi transmisă de la o generaţie de studenţi la alta, iar procedura era simplă. Banii se puneau într-un plic şi trebuiau duşi la cabinetul medicului de la Spitalul Judeţean, în săptămâna dinaintea examenului, dimineaţa între 7.00 şi 7.30.

Tribunalul Satu Mare l-a condamnat, în luna aprilie a anului trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţă menţinută ulterior şi de Curtea de Apel Oradea.

Pe linie universitară, Romanul n-a mai fost anchetat, pentru că între timp s-a pensionat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PSDland
Domnul Romanul a fost prodecanul desemnat de catre domnul Bodog să administreze facultatea de medicina, cat timp el chefuia prin Bucuresti, Nairobi si Doha?
Postat 02 Februarie 2016, 17:26 de no_name
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON