URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Noiembrie 2022, 13:01

Universitatea din Oradea a urcat în topul universităților din țară. Pe ce loc se situează în 2022

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noua ediție a metaranking-ului universitar, un clasament al universităților din România, plasează Universitatea din Oradea pe a 13-a poziție din țară. În anul 2021, după un clasament similar făcut de Ministerul Educației, Universitatea din Oradea era pe locul 16.

Metarankingul combină performanța universităților românești în clasamentele internaționale de prestigiu, „pentru a se înțelege performanța acestora dincolo de variațiile performanței, unele potențial întâmplătoare, în diferite rankinguri individuale și pentru a se susține apoi politici academice bazate pe dovezi”, se arată într-un comunicat al autorilor clasamentului.

Așadar, rezultatele cercetării și activității didactice reflectate în clasamentele internaționale sunt apoi cuantificate și în cel național.

Topul universităților din România este deschis de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, urmată de Universitatea din București și de Universitatea Politehnică București. Apoi, clasamentul continuă cu UMF Carol Davila București, Universitatea Transilvania București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, UMF Iași.

După Universitatea din Oradea, clasamentul continuă cu Universitatea Politehnică Timișoara.

„Ca oraș universitar, Oradea este pe locul 6, după Cluj, București, Iași, Timișoara, Brașov. Orașe precum Sibiu, Craiova sunt după Oradea”, a declarat rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, luni, pentru BIHOREANUL.

După ce cinci ani la rând a fost publicat de coautori sub egida Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români, din 2022 metaranking-ul este realizat și publicat sub egida Centrului Qualitas din cadrul UBB, cu o echipă de experți interni și externi. În același timp, un metaranking similar face anual și Ministerul Educației.

Vezi mai jos metaranking-ul universitar:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitari!
Felicitari tuturor in frunte cu RECTORUL! Multumiri celor din exterior care se implica!
Postat 29 Noiembrie 2022, 12:50 de scarbit
Detractorii
Sa-i moara de ciuda toti detractorii!!
Postat 29 Noiembrie 2022, 09:10 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON