URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2020, 14:21

Unanimitate la CJ Bihor: S-a aprobat parteneriatul pentru „Un judeţ curat” cu Ecolect, Prefectura, Garda de Mediu şi Poliţia. Asistaţii social vor fi puşi la lucru

Aleşii bihorenilor, indiferent de apartenenţa politică, au aprobat marţi propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Ilie Bolojan privind parteneriatul pentru "Un judeţ curat", prin care această instituţie şi încă altele patru şi-au propus ca în doi ani Bihorul să nu mai aibă probleme cu mizeria de pe marginile drumurilor, apelor curgătoare, ale terenurilor agricole şi din alte zone publice.

Aşa cum BIHOREANUL a mai relatat, parteneriatul a fost semnat săptămâna trecută de preşedintele CJ, Ilie Bolojan, de vicepreşedintele Mircea Mălan, ca preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, de prefectul Dumitru Ţiplea şi de şefii Comisariatului Judeţean Bihor al Gărzii de Mediu, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cu scopul ca până în 2022 să fie finalizată "ecologizarea şi întreţinerea curăţeniei pe toate drumurile publice, şanţurile, acostamentele, cursurile de apă şi zonele turistice", precum şi eradicarea depozitelor ilegale de deşeuri.

Potrivit acordului de parteneriat între cele cinci instituţii, până în luna ianuarie a anului viitor va fi elaborat un "plan de acţiune şi control a faptelor de încălcare a prevederilor legislaţiei de protecţia mediului", care va include şi prevederi ce vor permite inclusiv confiscarea vehiculelor din care se aruncă ilegal deşeuri.

Amintim că la iniţiativa preşedintelui CJ, a fost pus în dezbatere publică şi un proiect de Regulament pentru întreţinerea drumurilor, care va implica în acţiunile de salubrizare inclusiv persoanele asistate social, care beneficiază de plata lunară a venitului minim garantat. După estimările prefectului Dumitru Ţiplea, din peste 3.000 de beneficiari ai acestui venit, circa 1.000 adulţi apţi de muncă, vor fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a curăţa marginile drumurilor, cursurilor de apă ori alte zone publice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Per aspera ad astra
Asistatii sa primeasca neaparat salopete portocalii pe care sa fie inscriptionat vizibil, de la distanta, eticheta "Asistat social"
Postat 17 Decembrie 2020, 10:32 de excalibur
Biznisul CJ
Foarte tare asta: principala grija a CJ e curatenia judetului (e importanta dar sunt probleme mai mari si mai urgente in Bihor). O vorba din Bihor spune asa: "arde-l pă țăran!" Cand "valorile" se vor refugia la jermanica, cu cine mai faceti curat mă? Intr-un judet codas la salarii si venituri cum poti sa mai storci niste bani? Faci bijnita cu gunoi pe spatele fraierilor si daca le mai si impui sa semneze contracte cu unicul operator agreat, poti sa scumpesti acest serviciu oricand. Sa vedem acum care e numarul real de asistati, că de gargara capitalistocmunista marca penele ne-am cam saturat!
Postat 17 Decembrie 2020, 09:08 de oradeanbihor
Foarte bine
Trantorii sa fie pusi la munca
Postat 16 Decembrie 2020, 15:49 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON