URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
27 Mai 2024, 19:26

Una cu natura: Peste 200 de copii vor învăţa de la Aqua Crisius ce face un junior ranger şi cum pot ocroti ariile protejate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până pe 14 septembrie, peste 200 de copii, majoritatea din judeţul Bihor, vor lua parte la o mulţime de activităţi prin care vor descoperi o serie de arii protejate din ţară și vor învăța cum să ocrotească natura, în cadrul unui proiect susţinut de APS Aqua Crisius.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul denumit "Junior Rangers - vectorii implicării comunităţilor locale în conservare", care a început în 14 aprilie, are ca obiective conştientizarea a peste 200 de copii, tineri şi membri ai cinci comunităţi locale din trei judeţe asupra necesităţii ocrotirii speciilor şi habitatelor din cel puţin cinci arii naturale protejate şi organizarea unor ateliere educaţionale.  

De asemenea, proiectul prevede realizarea unui film de promovare a activităţilor de junior ranger şi a interacţiunilor dintre om şi natură, precum şi reabilitarea unui traseu tematic denumit "O zi din viaţa unei lostriţe", situat în vecinătatea ROSCI0010 Bistriţa Aurie din judeţul Suceava.

Deşi activităţile proiectului se desfăşoară în trei judeţe, o bună parte a tinerilor implicaţi provin din Bihor.

"În data de 24 mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Migrării Peştilor, aproximativ 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială Bulz au participat la repopularea Văii Iadului cu 8.000 de puieţi de păstrăv indigen (Salmo trutta), în locaţii alese special pentru a-i face pe tineri să conştientizeze impactul fragmentărilor asupra biodiversităţii din râuri", se arată în comunicat. 

Proiectul are o valoare totală de 45,867.50 lei din care contribuţia APS Aqua Crisius reprezintă 5,872.50 lei.

Restul banilor au fost oferiți de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON