URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 01 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
23 August 2021, 14:25

Un șofer a doborât recordul de viteză în România. A fost prins cu 288 de km/h pe A3

Un șofer a doborât recordul de viteză în România. A fost prins cu 288 de km/h pe A3 (Sursa foto: Facebook - Poliția Română)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un șofer a fost prins duminică de polițiști rulând pe autostrada A3 asemenea unui sportiv de Formula 1. Acesta circula pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu cu 288 de km/h, viteză cu care a doborât recordul precedent înregistrat pe drumurile din România.

Poliţia Română a publicat, duminică seară, pe pagina oficială de Facebook, două fotografii făcute radarelor care indică atât viteza şoferului care rula cu 288 de km/h, cât şi pe cea a unui şofer care a fost prins în timp ce circula cu 252 de km/h, viteze ameţitoare, care nu sunt permise pe niciun drum din România, fiind permise mai degrabă în cadrul competiţiilor de Formula 1.

"Sunt imagini la care nu este nimic de comentat, nici măcar din partea celor care se aflau în spatele volanului. Respectivii au fost surprinşi şi sancţionaţi pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădăşelu. Ce timp de reacţie poţi să ai la o asemenea viteză?", au scris reprezentanţii instituţiei pe Facebook.

Oamenii legii nu au publicat însă şi alte detalii legate de şoferi, de maşinile pe care le conduceau sau de sancţiunile care au fost aplicate.

Presa centrală notează însă că primul şofer a doborât un record de viteză pe drumurile din România.

Cea mai mare viteză cu care a fost prins un şofer în trecut, incidentul fiind relatat de presă, a fost de 276 de km/h, în anul 2018, tot pe A3, dar pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, scrie Digi24.ro. În acel caz, publicaţia a notat că bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Aceasta este pedeapsa maximă care poate fi aplicată celor care depăşesc viteza legală cu peste 50 de km/h. Ei pot lua între 9 şi 20 de puncte-amendă, adică o sancţiune contravenţională cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON