URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Ianuarie 2013, 15:28

Un român a fost răpit de terorişti în Algeria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un român se află printre angajaţii unei platforme de extracţie a gazelor din Algeria, care au fost luaţi ostatici de un grup jihadist afiliat Al Qaeda. Atacul vine ca urmare a ofensivei franceze din Mali, ce are ca ţintă grupările rebele de islamişti radicali.

În cursul dimineţii de miercuri, Ambasada României de la Alger a informat centrala de la Bucureşti despre un incident armat la frontiera Algeriei cu Libia, a anunţat Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE.

"Este vorba despre un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, care sunt ţinuţi ostatici. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a stabili cele mai adecvate metode de cooperare", a mai anunţat Cazanciuc.

Autorităţile române au constituit o celulă de criză la nivel naţional, pentru a gestiona situaţia. Din celula de criză fac parte, printre alte instituţii, SRI, SIE, Ministerul de Externe.

Preşedintele Traian Băsescu este informat în permanenţă de către celula de criză formată la nivelul MAE, a declarat pentru gândul Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

Un ziarist de la Geneva a luat legătura cu unul dintre ostaticii francezi. Acesta a declarat că mulţi dintre ostatici sunt răniţi grav, iar unii dintre atacatori poartă centuri cu explozibil.

Potrivit presei străine, cincisprezece dintre ostatici au reuşit să scape joi din incinta instalaţiei de extracţie de gaze din Algeria, unde au fost luaţi ostatici, începând de miercuri dimineaţa. În total, pe platformă s-au aflat peste 40 de angajaţi luaţi ostatici. O altă informaţie spunea că cei care au reuşit să fugă ar fi fost în număr de 30.

În aceste momente, forţele armate algeriene au înconjurat platforma de gaze, care se află în apropiere de graniţa cu Libia. Atacul a fost lansat de aproximativ 20 de luptători jihadişti algerieni.

Muncitorii de pe platformă lucrează pentru grupul japonez Japan Gas Corp. Platforma este operată de un joint-venture format din British Petroleum, compania de stat algeriană Sonatrac şi compania norvegiană Statoil, conform CNN.

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că numărul "ostaticilor este în jur 41" şi că aceştia provin din 11 ţări, şi anume Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.

Răpitorii vor retragerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gazelor, pentru a permite lansarea unor negocieri, a declarat el pentru Al-Jazeera.

Sursa: gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON