URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2017, 17:01

Un pensionar, fost preşedinte al Partidului Socialist al Muncii, ajunge deputat PSD Bihor după decesul Adelinei Coste

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean va fi, din toamnă, unul dintre cei mai vârstnici parlamentari români. După decesul Adelinei Coste, locul acesteia în Camera Deputaţilor va fi luat de următoarea persoană de pe lista cu care PSD Bihor s-a prezentat anul trecut în alegerile legislative, Dumitru Gherman.

Gherman are 62 de ani, este pensionar, şi a activat până în urmă cu câţiva ani ca tehnician chimist (maistru) la Întreprinderea Sinteza. În anul 2008, la vârsta de 54 de ani, a absolvit şi Facultatea de Protecţia Mediului, la specializarea Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice.

"Am avut o viaţă grea, din acest motiv nu am putut să fac o facultate mai devreme", a declarat viitorul deputat, miercuri, BIHOREANULUI.

Dumitru Gherman şi-a început cariera politică în urmă cu 25 de ani, fiind preşedinte al Partidului Socialist al Muncii, filiala Bihor, până în anul 2003, când PSD a fuzionat prin absorbţie cu Partidul Democraţiei Sociale din România, condus pe atunci de fostul premier Adrian Năstase. „Nu sunt un traseist, am ajuns membru PSD prin fuziune”, a explicat el reporterului.

În 2015, când un consilier judeţean al PSD (Valentina Butişcă) s-a retras din Consiliul Judeţean, Dumitru Gherman a înlocuit-o până anul trecut, când a reuşit să urce pe locul IV pe lista PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor.

De altfel, din acest motiv, eurodeputatul Emilian Pavel şi-a înaintat demisia (retrasă ulterior) din funcţia de preşedinte executiv al filialei, nemulţumit că în timp ce partidul a promovat un sexagenar, el nu a reuşit să-l impună pe un loc eligibil pe unul dintre protejaţii săi din organizaţia de tineret, Andrei Caciora.

Cel mai probabil, conform cutumelor parlamentare, Gherman va prelua şi locul Adelinei Coste în Comisia pentru Politică Externă a Camerei Deputaţilor.

În cadrul PSD Bihor, Dumitru Gherman este responsabil pentru activitatea politică din comunele Bratca, Bulz şi Borod. „Eu am înroşit Valea Crişului. Până să preiau eu aceste organizaţii PSD nu avea primari aici”, a spus el cu mândrie BIHOREANULUI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
SATISFACTION
@oradea_mea_și_a_ta: comentariul era dedicat vârstei! Am fost convins că cineva va zice ceva despre studii! Am vrut să văd cine va fi! Surpriză! Așa cum n-am crezut în studiile nefăcute la vremea potrivită de Bolos, Ghilea, Ghiță Sârb, Igas, Boghicevici ....., nu cred nici în studiile lui Gherman! Am mai spus-o! Inainte de 1990 puteai avea bursa integrală I ceea ce însemna cazare, masă și treizeci-cincizeci de lei + foi de drum ( dar numai la vacanțe). Satisfăcut?
Postat 17 August 2017, 11:48 de TDS
tipic
Eu ma bucur de primenirea acestui partid. Omul este dupa chipul si asemanarea partidului. Ma refer la partidul reprezentativ pt astfel de manifestari, dar din pacate nu singurul. Ii/le dorim succes in ridicarea Romaniei ( a se citi psd-ului) pe noi culmi ale bunastarii si inaintarea Romaniei (a se citi psd-ului) pe calea ... Ii las pe cititori sa completeze dupa imaginatia fiecaruia. PS Vad ca, pt postacii de serviciu, la acest psd-ist nu-i bai ca este absolvent la o varsta la care psd-istii care se respecta sunt demult pensionari, ba chiar consilieri cu vechi state. Iar faptul ca toti ajungem pensionari nu echivaleza cu faptul ca toti veti ajunge si parlamentari, draga TDS. Probabil doar cei cu limba lunga, fina si cu suficiente comentarii partizane, postate pe cat mai multe site-uri. Probabil inclusiv pe cele xxx :)
Postat 17 August 2017, 11:01 de oradea_mea_si_a_ta
parlament de nimicuri
un alt nimeni
Postat 17 August 2017, 08:55 de saruman
Un tovaras modest
Tovarasul Gherman a inceput cariera politica in urma cu 40 de ani fiind secretar de U.T.C. mai tarziu secretar de partid la Sinteza .Din cauza modestiei mintale nu a reusit sa intre la Stefan Gheorghiu dar ca secretar de partid din oficiu a primit un post de maistru.
Postat 16 August 2017, 23:44 de EmzePerix
Doctrina PSD: Sa impacam si capra si varza
Inca unul care a ajuns in Marea Adunare Nationala a cinstitilor. Doar sefii lor de partid sunt diabolicii: Iliescu, Roman, Constantinescu, Nastase, Basescu, Voiculescu, Becali, Diaconescu, Marko, Ponta, Tariceanu, Orban, Iohanis, Dragnea, etc. Desi unii dintre ei sfarsesc sacrificati drept tapi ispasitori, aceasta mare adunare a rasei caprinelor este indestulata in continuare, fara scrupule. Conform zicalei ca nu poti sa ai si capra satula si varza intreaga, lipsa reactiei populare arata ca poporul este varza. Si la propriu, si la figurat.
Postat 16 August 2017, 23:44 de User anonimizat
ERATĂ
...PMP...
Postat 16 August 2017, 21:30 de TDS
Succes
E mai tânăr decât Danaila ( PNL), Băsescu ( PPM) sau alții! Până una alta chiar și Ludovic Orban are 54. ! Chestia cu " un pensionar..." este scrisă în sens disprețuitor de parcă nu toți vom ajunge pensionari! De fapt așa e, nu toți vor ajunge! Pe Gherman îl văd ca pe un tip simplu, fără ifose și cinstit! Zic că poate face față î. Parlament!
Postat 16 August 2017, 21:29 de TDS
o trista figura pesedista
Are si asta o figură de super-inteligent. De fiu al clasei muncitoare. De activist PCR. O rusine pentru judet să aiba in Parlament astfel de triste figuri. Ce rusine, mare rusine, nea Mangone! Numai că matale nu stii ce e rusinea!
Postat 16 August 2017, 19:18 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON