URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2011, 11:55

Un orădean acuză că a cumpărat carne cu viermi de la Kaufland

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a început o anchetă, după ce un orădean a reclamat că a cumpărat carne cu viermi de la hipermarketul Kaufland.

"Consumatorul a sunat aseară la noi (n.r. marţi seară), susţinând că a cumpărat carne cu viermi. În dimineaţa aceasta s-a prezentat la sediul nostru, să reclame în scris, şi am observat că în interiorul cotletului de porc era multă grăsime, mai exact era un abces de grăsime, ca un fel de chist, care se poate face din cauza unei lovituri sau înţepături la animal. Nu a fost vorba de viermi, ci e un viciu ascuns, pentru că producătorul şi nici comerciantul, care nu are drept de tranşare, nu aveau cum să îl observe", a declarat miercuri Traian Bejan, şeful CJPC Bihor.

Acesta a precizat că în cursul dimineţii de miercuri o echipă formată din doi comisari a făcut un control la hipermarketul amintit. "S-au verificat, între altele, documentele de provenienţă, condiţiile de depozitare, şi nu am găsit deficienţe", a punctat Bejan.

Şeful CJPC Bihor a declarat că s-au luat, pentru analize, probe din cotlet şi din grăsimea de pe acesta, pe care le-a depus la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, urmând ca zilele viitoare la CJPC să sosească şi rezultatele.

Orădeanul care a acuzat prezenţa viermilor în cotlet a cumpărat carnea marţi seară, din hipermarketul Kaufland, inaugurat săptămâna trecută, pe Şoseaua Borşului, văzând că era la promoţie, doar 9 lei pe kilogram. El susţine că atunci când a ajus acasă a vrut să pregătească masa şi a găsit viermi în ea.

Potrivit CJPC, el a returnat întreaga cantitate de carne achiziţionată, iar operatorul economic i-a restituit contravaloarea acesteia. "Acţiunea de control va fi finalizată după ce vom intra în posesia rezultatelor analizelor de laborator", se arată într-un comunicat al CJPC.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Mare ruşinică! (II)
@Vasile Ion: 1. ”Potrivit CJPC, el a returnat întreaga cantitate de carne achiziţionată, iar operatorul economic i-a restituit contravaloarea acesteia.” - Deci carnea a fost cumpărată de la Kaufland! Cine este tâmpitul ..."Vasile"? 2. ”Sunt plecat de 2 -3 ori pe luna in Germania, Kaufland le-a castigat marile pretentii ale nemtilor ... si ... culmea ... primul magazin Kaufland deschis la Oradea ... "are deja probleme". ??? Nu cred ... !!!” - Nu compari eficienţa reală, a structurilor de control pe linie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor ş.a., din Germania şi România? Nu o compari şi pe dna cancelar Angela Merkel cu Emil Boc? 3. Despre marfa ”infectă” a unor furnizori/comercianţi ai/aveţi dreptate! De ce nu îi întrebi, pe cei care sunt (bine) plătiţi să acţioneze în acest sens, inclusiv preventiv, ce fac? Aici este o mare ...”bubă”!
Postat 01 Iulie 2011, 17:56 de HACCP srl
Reclamatii aiurea
A venit si la noi in oras o firma serioasa .. si iata ca se gasesc tampiti care sa o discrediteze. Sunt sigur ca asta e o "teapa" data de alti furnizori care nu stiu cum sa-si vanda marfa "infecta". Sunt plecat de 2 -3 ori pe luna in Germania, Kaufland le-a castigat marile pretentii ale nemtilor ... si ... culmea ... primul magazin Kauflandvdeschis la Oradea ... "are deja probleme". ??? Nu cred ... !!!
Postat 30 Iunie 2011, 22:08 de Vasile Ion
Mare ruşinică!
I. Celor de la HR: Aţi selectat şi instruit bine personalul de la ”Fresh”? FIFO = trasabilitate produse alimentare conformă, funcţie de data (reală) a expirării? II. ”şi am observat că în interiorul cotletului de porc era multă grăsime, mai exact era un abces de grăsime, ca un fel de chist, care se poate face din cauza unei lovituri sau înţepături la animal.” 1. Abces: Acumulare de puroi, bine delimitată de țesuturile din jur printr-o membrană de țesut conjunctiv; 2. Chist: a) tumoare benignă de forma unei pungi plină cu conținut (semi)lichid. b) înveliș protector foarte rezistent la unele animale inferioare. c). stadiu larvar al teniei. d) celulă globuloasă bogată în substanțe de rezervă, cu funcția de organ de înmulțire a unor plante inferioare. III. Alt subiect de CJPC: Ţinând seama de conţinutul în grăsime, de care se aminteşte, piesa anatomică cu viciu ascuns, era cu adevărat cotlet de porc? IV. În loc de unele concluzii: Aşa ”Epocă”, aşa structuri de control, aşa control preventiv eficient!
Postat 30 Iunie 2011, 13:10 de HACCP srl
asa e TREE
dar oricum noi vom trai bine nu imbogatim parvenitii sociali nu cunoasteti politika de marketing in ROmania comunistitilor va imbata si va ia banul :))) noi avem preturi ff mari raportate la calitatea produsului si in plus produse pe termen scurt ca si oamneii traiesc putin :)) acum se pune accent si pe animale, gandire comunista stiti ca batranii sfera de o boala a rautatii: noi suferim si vom muri , suferiti si voi, va repet TINERI sa preia harturile nu e de gluma:))) ne luptam cu boli si boli, zi de zi secunda cu secunda.Nu inchideti ochii va va coasta in urmatorii 50 de ani."Sunt ceea ce manac"
Postat 30 Iunie 2011, 10:11 de anca
asa e TREE
dar oricum noi vom trai bine nu imbogatim parvenitii sociali nu cunoasteti politika de marketing in ROmania comunistitilor va imbata si va ia banul :))) noi avem preturi ff mari raportate la calitatea produsului si in plus produse pe termen scurt ca si oamneii traiesc putin :)) acum se pune accent si pe animale, gandire comunista stiti ca batranii sfera de o boala a rautatii noi suferim si vom muri suferiti si mvoi, va repet TINERI sa preia harturile nu e de gluma:))) ne luptam cu boli si boli, zi de zi secunda cu secunda.
Postat 30 Iunie 2011, 10:08 de anca
Diversiune manipulatoare
Mi se pare o diversiune avand ca scop discreditarea Kaufland. Cel putin deocamdata au un sortiment mai bogat de marfa la preturi mai mici decit celelalte supermarketuri din Oradea. Fiind recent deschis, normal ca multi clienti ai vechilor supermarketuri s-au dus sa vada ce ofera Kaufland. Si poate n-au plecat cu mina goala. Si chiar au sa revina, fie motivati de preturi, fie de calitatea produselor, fie pentru ca se afla mai aproape decit celelalte magazine. Asta e jocul pietei, cererea si oferta. Ne-am bucura ca din aceasta concurenta sa rezulte scaderea preturilor la alimente in primul rand, macar la nivelul celor din Bucuresti, si nu denegrari de genul celei din articol.
Postat 30 Iunie 2011, 09:56 de Tree
DSVSA
Aprpos, stiti ca laboratorul Directiei sanitar-veterinare nu este acreditat ?
Postat 30 Iunie 2011, 07:14 de Lol
Și argumentele voastre...?
Oameni buni, cel puțin comentați la subiect, dacă tot o faceți! Indiferent ce poziție aveți față de cele prezentate în articol, aveți bunul simț să aduceți ARGUMENTE, fie pro, fie contra! Nu vă limitați la injurii și acuzații, bătând - mai mult sau mai puțin cu grație - pas de defilare pe arătură! Nu e constructiv deloc și nu ajungem nicăieri în felul ăsta...
Postat 30 Iunie 2011, 03:39 de Ochiul Drept
unicul
azi am vazut in piata in treptul pretului scris :cirese fara carne :)) dar se vand si cu carne, ha, ha, ha, ha, ha sunt mai grele si la cantar, practica ne omoara ca teoria o aruncam in foc.
Postat 29 Iunie 2011, 17:46 de dan Bihoreanul
ooooooooooo
este mafia locala specula la noi este extraordinar de mare :)) noi avem numai marfa chinezeasca la pret de marfa de lux:)) cine umbla stie cine nu saliveaza ca fraierul, asta e viata trebuie traita.
Postat 29 Iunie 2011, 16:53 de un roman
nyamnyam
bravo. asa vom rezolva criza alimentelor care se prefigureaza, testand alimente alternative. In fond si viermii sunt digerabili. Hrana viitorului, viermi alge etc.
Postat 29 Iunie 2011, 13:48 de nyamnyam
Reclama Kaufland
Noi clientii suntem obligati sa le platim lor (in pretul produselor) toata distractia asta, consumuri de combustibil, cheltuieli cu personalul, etc, iar ei se bat cu carimda in piept cat de cinstiti sunt si cat de mult se gandesc ei la buzunarul nostru.
Postat 29 Iunie 2011, 13:16 de Flash
Reclama Kaufland
Kaufland are o reclama mincinoasa. Ei spun in reclama ca au preturi mici datorita distantelor scurte de livrare. Aici e reclama mincinoasa. La Kaufland marfa se livreaza la depozitul central din Ploiesti apoi ajunge la Oradea. Un produs fabricat in Oradea trebuie mai intai sa treaca prin Ploiesti si apoi ajunge din nou in Oradea in magazin. OPC-ul ar putea sa ia nota si de acest fapt.
Postat 29 Iunie 2011, 13:13 de Flash
opc
imi cer scuze dar tot nu is impacat cu acei viermi!!!ce naiba sau camuflat.....sau cei de la OPC siau pus ohelarii distorsionati sa poata jura cu mana pe inima ca ei nu au vazut viermi!!!MURITORI DE RAND SI SARACI!SA VA FIE INVATATURA DE MINTE,ADUCETI VECINI PT A AVEA MARORI,FILMATI SI FOTOGRAFIATI,SI INAINTE DE AL DUCE LA OPC SI SI CIND SUNTETI ACOLO.!!!
Postat 29 Iunie 2011, 12:29 de pip
opc
imi place cind ne iau de prosti cei de la OPC .mie mila de ei ca nu stiu ce e aceea un vierme si pt acesta trebuie dus la laborator .DA DOMNILOR DE ASA OAMENI AVEM NEVOIE LA OPC!!!!CARE RECUNOSC TOTUL SI STIU TOTUL...DESPRE CEI MARI....CIND LE DAI TELEFON CREZI CA II GASESTI ACOLO????MILA MIE DE POPORUL ROMAN(TARA MIEILOR)DAR DACA POPORULUI II CONVINE...MINCE RAHAT...CU MANA LOR SI-OR FACUTO!
Postat 29 Iunie 2011, 12:24 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON