URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2023, 14:14

Un orădean a creat aplicaţia care "traduce" totul în culori. Vezi cum arată! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orice cuvânt are o culoare. Acesta este principiul de la care a pornit un orădean pasionat de software, care a creat o aplicaţie ce "traduce" orice cuvânt în culoare. Nu doar că e distractiv, dar, astfel, utilizatorii pot vedea şi cum se transcriu culorile în coduri.

"În total, peste 16 milioane de culori, din care ochiul uman distinge undeva pe la 10 milioane, constituie vocabularul colorat, la propriu, pe care îl poate accesa şi utiliza oricine datorită Rainbow Shifter, primul app dezvoltat de compania din Oradea cu acelaşi nume. Creată de Horaţiu Tănescu, un orădean pasionat de software, aplicaţia transformă cuvintele în culori unice şi permite utilizatorilor să exploreze universul vast al culorilor", se explică într-un comunicat transmis de Oana Mudura, cea care a contribuit la dezvoltarea aplicaţiei în calitate partener fondator al start-up-ului care a lansat-o.

Care este rețeta culorilor?

Rainbow Shifter este o aplicaţie simplă pentru cei care o folosesc, ce permite transformarea oricărui cuvânt în culori unice, personalizate.

Practic, utilizatorul poate tasta orice - fie că e vorba de propriul nume, oraşul din care face parte sau citatul preferat - iar ecranul capătă instantaneu culori diferite.

"Pare o joacă, dar e una creativă, care îţi permite să explorezi acest univers vast al culorilor şi să înveţi amănunte inedite despre ele. Minţile curioase vor descoperi, de exemplu, care este "reţeta" culorii lor personalizate prin intermediul informaţiilor afişate despre codurile de culoare HEX, RGB, CMYK, HSL, HVB şi HSV. Pe lângă informaţie educativă, rezultatul final al transformării textului în culoare dezvăluie şi cea mai apropiată culoare cu un nume asociat, ceea ce aduce surpriză şi încântare utilizatorilor", mai explică informarea.

Aplicaţia este accesibilă atât de pe telefon, putând fi descărcată din magazinul de aplicaţii Google Play, cât şi de pe laptop sau PC, accesând din browser rainbowshifter.com şi permite şi distribuirea culorilor pe Facebook, Whatsapp, Instagram, TikTok sau e-mail.

Cine este creatorul aplicaţiei?

Cât despre creatorul aplicaţiei, Horaţiu Tănescu a absolvit Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea şi a fost pasionat încă din liceu de software.

"De altfel, ideea de a înfiinţa o firmă de software i-a venit lui Horaţiu încă de când era elev în clasa a XII-a. La 19 ani a reuşit să vândă primul soft pe care l-a creat, o primă versiune a unui program utilitar de securitate ce proteja datele confidenţiale şi secretul operaţiunilor pe internet.

La 20 de ani a refuzat o ofertă de top în Statele Unite, fiind convins că poate atinge visul american şi în România. Şi a făcut-o. De-a lungul anilor, prin firma sa înfiinţată în 1997 - East Tec -, a creat programe, produse, aplicaţii şi site-uri", mai explică informarea.

Ideea de a crea aplicaţia Rainbow Shifter i-a venit după ce a dezvoltat alte două aplicaţii care au ca subiect principal culoarea.

"În timp ce tastam un cod de culoare vedeam culoarea în timp de real. Mi-am pus întrebarea: dacă tastez un cuvânt, cum ar fi ca acesta să se transforme într-o culoare? Rainbow Shifter este ceva mai simplu decât celelalte aplicaţii de culoare pe care le-am creat, mai amuzant, mai neaşteptat, totul, în timp real. Singurul lucru garantat este că pentru fiecare cuvânt va fi o altă culoare, astfel încât utilizatorul poate explora milioane de nuanţe. Fiecare apăsare a tastaturii aduce o nouă surpriză", a precizat orădeanul.

Oana Mudura, partener fondator al companiei Rainbow Shifter, s-a implicat în proiect pentru că i-a plăcut aplicaţia creată de Horaţiu, era ceva cu totul nou.

"Pentru prima dată am văzut cum limbajul se transformă în culoare. Practic, fiecare cuvânt deschide o nouă poartă spre o nuanţă unică, putem explora combinaţii interesante şi putem exprima creativitatea într-un mod inovator. Nu se limitează doar la transformarea cuvintelor în culori, ci ne oferă şi informaţii detaliate despre codurile de culoare asociate. De la design, modă, beauty, la branding sau artă, potenţialul acestui algoritm este foarte mare, aşa că am decis să ne unim forţele pentru a dezvolta o aplicaţie destinată oricui vrea să exploreze creativitatea prin culoare", afirmă Oana Mudura.

Vezi mai jos cum funcționează aplicația:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON