URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2020, 13:33

Un nou lot de viziere produse cu sprijinul Sapient Group și Marvicon (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înainte de toate, lansăm un apel către spitalele și clinicile din județ (și nu numai!) care sunt în căutare de resurse: dacă aveți nevoie de viziere, solicitați-le! Vă puteți adresa în acest sens următoarelor persoane de contact: Antonio Pop (0728 115 432), respectiv Ioan Tirla (0748 697 841). Aceștia vă pun la dispoziție gratuit viziere produse în Oradea, concepute în strânsă colaborare cu cadrele medicale angajate în lupta cu noul coronavirus, cu scopul de a crea echipamente de protecție cu adevărat eficiente.

La începutul acestei luni a fost lansată o inițiativă lăudabilă din partea a doi antreprenori orădeni, Răzvan Horga și Ioan Tirla. Cu sprijinul companiei Sapient Group, aceștia au reușit să ajute personalul din prima linie cu câteva sute de viziere produse în România prin imprimare 3D. Este de apreciat faptul că eforturile lor sunt constante, iar demersurile pentru fabricarea celui de-al doilea lot au început deja. De data aceasta se alătură în proiect și firma Marvicon.

Marvicon este un nume sonor în domeniul transportului orădean, deținând o flotă care numără nu mai puțin de 160 de camioane. Compania face parte din grupul belgian BE-Trans, are peste 260 de angajați și asigură din 2015 transport internațional complet pe piața europeană. Nu este prima oară când numele Marvicon este asociat cu proiecte de responsabilitate socială: de-a lungul timpului, au existat inițiative constante de implicare în comunitate, ca de exemplu renovarea mai multor școli defavorizate sau sprijinirea copiilor cu autism.

În ceea ce privește proiectul celui de-al doilea lot de viziere, vor fi livrate 500 de bucăți către unitățile care au cea mai mare nevoie.

„Până acum am livrat cu succes viziere către următoarele instituții: Spitalul Municipal Salonta, Spitalul Orășenesc Aleșd, Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea Marghita, Spitalul Municipal Episcop N. Popovici Beiuș, Spitalul Orășenesc Ștei, Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Direcția de Asistență Socială Oradea, SMURD Bihor, precum și Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. În prima fază am acoperit necesarul pentru cadrele medicale din prima linie. Prin această a doua tură dorim să ne adresăm și secțiilor din liniile a doua și a treia, care de asemenea se confruntă cu risc epidemiologic. Așteptăm solicitări din partea spitalelor și instituțiilor care au nevoie de echipament de protecție, iar pentru a primi vizierele noastre trebuie doar să ne contacteze. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să continuăm proiectul și să nu ne limităm la un demers izolat. În acest sens, le suntem recunoscători companiilor Sapient Group și Marvicon, precum și prietenilor noștri de la RXP Advertising, Decitex și You4Edu”, a declarat Ioan Tirla, cel care a inițiat proiectul alături de colegul său, Răzvan Horga.

Amândoi antreprenorii activează în domeniul IT. Răzvan dezvoltă un software pentru industria de aviație, în timp ce Ioan, pe lângă serviciile de IT oferite, investește și dezvoltă proiecte în agricultură. Dorind să vină în ajutorul medicilor în contextul Covid-19, cei doi tineri au căutat soluții în acest sens.  Așa a luat naștere un model inovator de viziere reutilizabile, extrem de practice atât în spitale, cât și pe teren.

Posibilitatea de refolosire a echipamentelor este un aspect extrem de util atât în unitățile medicale, cât și pentru echipajele de pe ambulanțe și SMURD. În primul rând, structura vizierelor este una solidă, durabilă, care face față și „pe teren”, unde există o predispoziție către accidentări, lovituri ș.a.m.d. Pe de altă parte, în urma unui proces de dezinfectare, vizierele pot fi reutilizate în repetate rânduri, iar astfel se prelungește semnificativ durata de viață a produselor, fapt crucial în contextul actual. 

Vă reamintim că vizierele propuse de Răzvan și Ioan se bazează pe un model dezvoltat de compania Prusa 3D și au trei componente detașabile, care se pot dezinfecta fiecare printr-un proces standard extrem de simplu. La nivel național, au mai existat inițiative similare, centralizate în cadrul platformei viziere.ro.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON