URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Octombrie 2018, 17:32

„Un milion de stele”: Bisericile catolice din Oradea, unite de Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În dreptul Bisericii Sfântul Duh din centrul Oradiei (vizavi de fostul Spital ORL), miercuri seară a avut loc a zecea ediţie a acţiunii "Un milion de stele", iniţiată de organizaţia Caritas, cu participarea episcopului romano-catolic László Böcskei şi a vicarului general greco-catolic Mihai Vătămănelu.

Acţiunea a fost organizată de Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei şi a început cu aprinderea simbolică a lumânărilor, urmată de cuvântul episcopului şi de cel al vicarului general, continuând cu un moment artistic susţinut de Ovidiu Lazăr şi Erika Bustye şi cu invitarea participanţilor să servească ceai şi ciocolată caldă, iar la final să ia cu ei acasă lumânările aprinse, în semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.

"Fiecare gest de solidaritate contează. Fiecare zâmbet sau mână întinsă spre cei care au nevoie de zâmbetul nostru, de empatia noastră de ajutorul nostru, contează. Suntem aici pentru a ne sensibiliza pe noi înşine faţă de nevoile lumii în care trăim", a spus episcopul romano-catolic, PS László Böcskei

La rândul său, vicarul general greco-catolic, Mihai Vătămănelu, a atenţionat: "Ştim ce înseamnă sărăcia, pentru că am trăit perioade de sărăcie. Ne gândim în schimb la ţările cu adevărat sărace care duc lipsa de apă, duc lipsă de pâine şi de cele mai elementare lucruri pentru a supravieţui. De aceea e bine întotdeauna să-i purtăm în gând pe toţi cei care suferă din lumea întreagă dar mai ales să fim atenţi la cel de lângă noi pentru că încă sunt persoane care suferă. Ceea ce facem noi pentru ei, gesturile noastre de atenţie, de iubire şi de slujire sunt foarte importante, oricât de mici ar fi şi Dumnezeu le priveşte, de sus, cu bucurie".

Potrivit preşedintelui Caritas Eparhial, Olimpiu Todorean, scopul evenimentului a fost acela "de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale", prin aprinderea lumânărilor oamenii fiind chemaţi la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

Totodată, a transmis preşedintele Caritas Eparhial, se doreşte încurajarea cetăţenilor pentru a se implica în crearea unei schimbări reale prin voluntariat, prin donaţii de haine şi alimente, prin donaţii în bani, precum şi prin alegerea unor produse şi servicii oferite de structurile de economie socială, cum ar fi, de pildă, CEO Construct, CEO Store şi Ardor D-Lux.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON