URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Februarie 2021, 17:05

Un fermier din Bihor, amendat cu 6.000 de lei. Comisarii de mediu au găsit îngrăşăminte chimice şi dejecţii animaliere depozitate neconform (FOTO)

Un fermier din Bihor, amendat cu 6.000 de lei. Comisarii de mediu au găsit îngrăşăminte chimice şi dejecţii animaliere depozitate neconform (FOTO) sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un fermier din satul bihorean Mişca a fost amendat, după ce comisarii de mediu au găsit pe proprietatea sa mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Garda de Mediu Bihor, îngrăşăminte chimice de tip NPK 27%, un complex care conţine nitrat de amoniu, erau depozitate direct pe sol, în aer liber, supuse intemperiilor, lucru nepermis pentru că, în condiţii de umiditate, nitratul de amoniu poate exploda.

Totodată, comisarii de mediu au depistat la ferma administrată de o persoană fizică autorizată deşeuri aruncate direct pe pământ, cu urme de incendieri. În plus, dejecţii animaliere erau de asemenea depozitate necorespunzător, direct pe sol, "existând acumulări de levigat pe terenul agricol".

"Precizăm faptul că dejecţiile animaliere, până la încorporarea acestora directă în sol, se depozitează pe platfome betonate cu asigurarea scurgerilor de purin într-un bazin vidanjabil", se arată în comunicatul Gărzii.

Pentru aceste nereguli, fermierul a fost amendat cu 6.000 de lei. În plus, trebuie să transporte îngrăşămintele chimice într-un depozit conform şi să cureţe toate depozitările neconforme de deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Foarte bine
Dar amenda e prea mica
Postat 27 Februarie 2021, 14:55 de Sandu2100
Nitratul de amoniu poate exploda!
Nu vă supărați că vă întreb: Știți cât este de periculos nitratul de amoniu? Știți cât de ușor explodează în condiții de umiditate? De explozia de la Mihăilești din 2004 când au murit 18 oameni ați auzit? Atunci a explodat azotat de amoniu. De explozia de la Beirut din 2020 când a explodat nitrat de amoniu și au murit peste 100 de oameni, ați auzit? Din poze se vede că este o cantitate mare de nitrat depozitat necorespunzător. Dacă ar exploda sigur ar afecta serios întreg satul sau așezarea omenească din vecinătate. Hai noroc și Doamne ajută!
Postat 27 Februarie 2021, 09:16 de SergiuVladian
Bravo, slugi ai "coloniei" dotați cu chitanțier !?!
Să nu pună omu' nicio cultură pe proprietatea lui ... să crape de foame românu' prost că vă dă de mâncare !?!
Postat 27 Februarie 2021, 08:03 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON