URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2024, 20:20

Un adolescent de etnie maghiară a fost legat, tuns, dezbrăcat și umilit de doi colegi, în cantonamentul lotului României de gimnastică

Un adolescent de etnie maghiară a fost legat, tuns, dezbrăcat și umilit de doi colegi, în cantonamentul lotului României de gimnastică foto: generic, Inquam Photos / Manases Sándor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii din Caraş-Severin au deschis un dosar penal după ce un sportiv de etnie maghiară, în vârstă de 15 ani și component al lotului României de gimnastică - juniori, ar fi fost agresat în cantonamentul de la Reşiţa de doi colegi de echipă, în timpul unei petreceri organizate fără știrea antrenorilor.

Incidentul scandalos a fost dezvăluit de ProSport.ro. 

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti de la Poliţia Municipiului Reşiţa privind informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la un eveniment în care ar fi fost implicaţi sportivi ai unui lot de gimnastică, în incinta unui complex sportiv din municipiul Reşiţa, în urma căruia unul dintre minori ar fi fost agresat fizic, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate”, a transmis IPJ Caraş-Severin, conform Spotmedia.ro.

Potrivit ProSport.ro, agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, după care gimnastul minor a fost tuns, după care ceilalți doi colegi l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. Sursele ziarului au povestit că cei doi gimnaști agresori, amândoi români, i-au strigat «Ungure» și l-au umilit.

Tânărul, multiplu medaliat la campionatele naționale, a fugit acasă, la Lugoj, după teribilul incident, povestind familiei ce s-a întâmplat. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliția. 

Publicația citată scrie că unii reprezentanți ai Federației de Gimnastică și chiar tatăl victimei ar fi încercat să ascundă acest episod groaznic.

Lotul de gimnastică juniori s-a reunit în cantonament la Reşiţa în vederea pregătirii pentru Campionatul European.

După acest episod, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut vineri o reacție, spunând că la astfel de incidente se ajunge ca urmare a unor discursuri de ură, ca ale AUR. „Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!”, a spus Kelemen Hunor.

Și fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a reacționat: „Un incident grav s-a petrecut la Reșița. Un sportiv din echipa națională de origine maghiară a fost torturat și batjocorit doar pentru că este ungur și se afla într-o poziție de inferioritate. Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion și Sosoaca au ajuns chiar și la copii! Vă rog să înțelegeți că aceste personaje sunt în stare de orice pentru a câștiga niște voturi de la oameni care nu cunosc istoria și realitatea despre unguri”.

Cazul a intrat și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Foarte grav!
Aici este vorba de proasta educație din tot sistemul social din România, familie, școală, sport, politică. Societatea în care indivizi și formații politice precum cei cuprinși în Aur, formația Șoșociană, azi mâine Ivanoviciană, au adepți, este o societate bolnavă, în care educația este la coada priorităților. ATENȚIE! Lipsa rațiunii naște monștrii. Dovadă? Acești derbedei.
Postat 06 Aprilie 2024, 10:36 de marginan
georgemarian
Ai dreptate nu doar AUR are un discurs antisocial, aici se încadrează si ȘoȘocul.
Postat 06 Aprilie 2024, 09:57 de Sandu2100
@georgemarian
Ca sa fim si mai clari AUR e DOAR un discurs antisocial, anti-orice. Nici ei nu stiu daca sunt pro ceva. Nu facem nici un armasar, sunt niste homalai care nu vor fi niciodata sportivi. Iar daca printr-o minune vor ajunge intr-o oarecare pozitie sportiva, se vor gandi cu bucurie la faza asta? Djokovic oare are in palmares umilirea altor copii la varsta respectiva? Iar adultii ascund lucrurile astea sub pres si mai sustin ca vor sa opreasca fenomenele astea. Vor fi si mai multe faze ca homalai avem destui iar autoritatile noastre nationale sunt impotente pe aproape toate planurile.
Postat 06 Aprilie 2024, 09:26 de nihil
Ca să fim foarte clari...
...AUR nu are nici un discurs antisocial, ci doar anti PCR (PSD+PNL). Cei care au tot lărgit prăpastia între români și unguri au fost exclusiv UDMR-isti cu autonomia lor. Autonomie înseamnă prăpastie, separare, izolare, conflict etc. Ei au menținut, de dragul unor funcții, niște iluzii și orgolii care nu vor fi satisfăcute niciodată. Însăși existența UDMR arată sursa dezbinării și extremismului. Există o memorie colectivă cu atrocitățile comise de unguri și asta încă nu este ștearsă indiferent de partide, de aici și antiteza. Sigur că agresorii n-au nici o scuză și trebuie penalizați! Este mai mult o problemă de educație și de comportament. Să nu facem din țânțar armăsar, că nu-i cazul. Sunt cazuri izolate ale unor copii cu probleme. Atât.
Postat 06 Aprilie 2024, 07:59 de georgemarian
exact cum face redactia bihoreanul
bihoreanul face exact acest gen de ura rasiala prin textele lor,ei incita fascisti gen AUR impotriva ungurilor!
Postat 05 Aprilie 2024, 21:06 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON