URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2021, 19:11

Ultimul drum: Cine este ucigașul femeii găsite înjunghiate pe Calea Borșului. Detalii exclusive! (VIDEO)

Ultimul drum: Cine este ucigașul femeii găsite înjunghiate pe Calea Borșului. Detalii exclusive! (VIDEO) PRINS PE CAMERE. Imaginile surprinse de camerele video de pe Calea Borşului i-au ajutat pe anchetatori să-l identifice şi să-l prindă pe Aurel Szabó (foto) în mai puţin de o zi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O înregistrare de câteva secunde, cu un bărbat mergând pe lângă o bicicletă şi o femeie, spre un drum lăturalnic, lângă fabrica Faist Mekatronic de pe Calea Borşului...

Sunt ultimele clipe de viaţă ale clujencei Enikő K., surprinse de camerele de supraveghere, marţea trecută, înainte să fie ucisă cu sălbăticie. Criminalul, un individ violent şi cu un cazier bogat, este brăilean. Îl chema Aurel Crăciun până s-a căsătorit cu o tânără din Sântion şi i-a preluat numele, Szabó.

Părea că doarme...

Enikő (40 ani) a fost găsită moartă pe Calea Borşului, marţi seară, de un localnic din Borş, Victor Dima. Bărbatul fusese la coasă pe terenul pe care îl deţine în apropierea Faist, iar la întoarcere a luat-o pe scurtătură, pe o potecă mărginită de bălării, unde a dat peste cadavru.

Inițial a crezut că era o prostituată care s-a pitit să doarmă. Când s-a apropiat, însă, a văzut că nu respira. „Avea puloverul ridicat, i se vedea burta, care nu mişca”, a explicat ziariştilor bărbatul. L-a sunat imediat pe un poliţist din Borș, care i-a zis să anunțe la 112.

Poliţişti, criminalişti și un procuror de la Parchetul Bihor au început cercetările din acea seară. Ucigaşul îşi lovise victima cu cruzime, după cum au stabilit criminaliştii, găsind pe corpul inert numeroase urme de tăieturi şi înjunghiere, care au atins organe vitale, inima şi plămânii, ceea ce a determinat în final decesul.

Căutări

Poliţiştii au cercetat şi înregistrările mai multor camere de supraveghere din zonă. Într-una apărea un bărbat înalt mergând pe lângă o bicicletă, împreună cu o femeie (video jos).

Cei doi au trecut de Faist şi au luat-o pe o potecă, iar după 15 minute individul a reapărut, pe bicicletă, de astă dată singur.

A fost identificat în câteva ore. Era Aurel Szabó (43 ani), un zidar stabilit în Sântion de prin 2012, când a cunoscut o tânără cu care s-a şi căsătorit, preluându-i numele şi renunţând la al său, cel de Crăciun. Poliţiştii i-au găsit un cazier întins pe trei pagini, cu multiple condamnări pentru tâlhărie şi furturi.

Ultima oară, fusese eliberat condiţionat în 2011. În prezent, e judecat tot pentru furt, dar şi pentru conducere fără permis, are cel puţin 7 amenzi neplătite pentru scandaluri, inclusiv pentru violenţă în familie. În 2019 soţia a cerut chiar şi un ordin de protecţie împotriva sa, dar ulterior a renunţat. A divorţat de el, dar au continuat să locuiască împreună, chit că bărbatul nu a încetat cu scandalurile, după cum spun vecinii.

Prins „pe telefon”

Căutat de poliţişti, Aurel Szabó nu era acasă. Lipsea și maşina, parcată de obicei în faţa casei, de când a fost prins că şofa fără permis. Fostei neveste i-a spus că trebuia să dispară deoarece are probleme cu o datorie mai veche și pe urmele lui erau recuperatori, anunțând-o că se va ascunde mai întâi la o stână lângă Lugoj, apoi la o fermă în judeţul Braşov.

Pentru a-l prinde, poliţiştii bihoreni au solicitat şi primit sprijinul colegilor de la Direcţia pentru Operaţiuni Speciale, care i-au localizat telefonul. A fost găsit la stâna din Lugoj şi adus, miercuri noapte, la Oradea. Joi a fost arestat, la propunerea procurorilor, sub acuzația de omor, pentru 30 de zile.

Joaca de-a declaraţiile

Între timp, anchetatorii au găsit şi arma crimei, şi bagajul victimei, pe care Szabó l-a desfăcut şi împrăştiat pe câmp, în apropierea locului omorului. Femeia era kinetoterapeut, absolventă a două facultăţi şi cu o stare materială bună. Detaliile legate de ce s-a întâmplat, cum a ajuns la Oradea şi motivul pentru care a fost ucisă rămân, încă, neclare. „Se fac cercetări pentru a se determina data la care cei doi s-au cunoscut şi motivul pentru care victima a fost ucisă”, a spus prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Gligor Sabău.

Bănuiala e că cei doi s-au cunoscut pe internet. Încă se strâng dovezi, se verifică listingurile telefonice ale victimei şi criminalului, se vizionează şi înregistrările camerelor de supraveghere, pentru a se stabili traseul parcurs de victimă, care pare să fi sosit în Oradea cu o zi mai devreme. Nu de alta, dar criminalul pretinde că a cunoscut-o abia în ziua crimei, într-o benzinărie de pe Borşului, că a stat cu ea la o bere pe o terasă, după care a dus-o în câmp, pentru o partidă de sex, iar pentru că femeia n-a consimțit, a ucis-o. O variantă neverosimilă, spun anchetatorii, convinşi că mobilul a fost altul...

Un lucru este cert: ucigaşul vrea să ţină povestea departe de public, interzicându-i avocatei sale, Dimeny Beatrix, orice discuţie despre acest caz: „Mi-a cerut în mod special să nu divulg vreo informaţie, nici presei şi nici măcar familiei sale”. În final, însă, tot se va afla...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu judecati dupa aparente
nu orice om puternic e un om lipsit de caracter. Ba chiar dimpotriva, cand esti slab, singura ta optiune e sa urli pace, asa ca pacifismul celor slabi e natural, nu o virtute in acel caz.. Nu poti pune semnul de egal intre un politist sau soldat si un criminal cu sange rece.
Postat 06 Octombrie 2021, 19:48 de unu
!!!!!!!
Uitati-va la fata astuia si la fata comisarului Horia Ardeleanu, adjunctul şefului Poliţiei Oradea, pozele ambilor sunt aici!
Postat 06 Octombrie 2021, 17:16 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON