URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2010, 09:08

Neguş în arest: Începutul sfârşitului?

Neguş în arest: Începutul sfârşitului? CU BRĂŢĂRI. După ce acum o lună a ieşit cu sabia în Piaţa Unirii ca să pună la punct un alt interlop, Romi Neguş a comis-o din nou. Doar că, de astă dată, nu a scăpat la fel de uşor. A fost legat şi băgat la arest, să-i piară cheful de scandal
Neguş în arest: Începutul sfârşitului? ATÂT DE SINGUR. Numeroşii "supuşi" care l-au înconjurat la scandalul de la Atti's au lipsit, sâmbătă, la procesul unde "Prinţul" Romulus "Neguş" Markovics (foto) a fost flancat de 6 mascaţi. În faţa Tribunalului a fost aşteptat doar de părinţii săi, supăraţi tare că-şi văd copilul încătuşat
Neguş în arest: Începutul sfârşitului? Clubul Atti's
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După luni de scandaluri şi bătăi, inevitabilul s-a produs: Markovics Romulus, şeful unuia din cele mai violente clanuri ţigăneşti, a ajuns după gratii. Pus sub învinuire pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă agravantă, Neguş a primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

"Prinţul", cum s-a autointitulat, a fost reţinut după ce, acum două săptămâni, în fruntea unei bande de 15 persoane, a descins în clubul Atti's din Ioşia pentru o nouă demonstraţie de forţă: au şters pe jos cu clienţii şi l-au luat la pumni pe patronul Lasztoczi Attila. Ca de obicei, Markovics nu recunoaşte nimic, declarând că a intrat în local doar ca să bea o votcă cu amicii...

Jos, sus, jos...

Arestarea lui Romi Neguş plutea în aer, căci "prea şi-a luat-o în cap", cum comenta un forumist pe site-ul BIHOREANULUI. Rămas lider al ţiganilor după încarcerarea în Italia a fratelui său mai mare, Sanyi, condamnat pentru o tentativă de omor, Markovics jr. s-a vrut "şeful oraşului", iar pentru asta părea în stare de orice. Pe lângă "clasicele" ameninţări şi bătăi la adresa celor mărunţi, a ajuns să scoată sabia în centrul Oradiei, a făcut şi desfăcut alianţe cu alte grupări interlope în funcţie de capricii de moment, a încălcat nonşalant reguli nescrise, umilindu-l de pildă pe un interlop doar pentru că îndrăznise să-l complimenteze pe Grecu, patronul Super Security, fostul "frătiuţ" cu care clanul tocmai rupsese prietenia.

03 club.jpgÎn acest context, scandalul de la Atti's (foto) a fost o mană cerească pentru poliţiştii care până atunci nu reuşiseră să-l agaţe. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 22/23 octombrie, în jurul orei 3.30. Împreună cu 15 "supuşi", Neguş a intrat în club unde, după  o discuţie cu patronul Lasztoczi Attila şi cu agentul de pază al firmei Super Security, care i-au cerut să nu facă scandal, s-a aşezat la bar, comandând votcă pentru toată gaşca.

La un moment dat, însă, înfierbântat de băutură, i-a cerut microfonul solistei localului şi l-a pus pe unul din ţigani să cânte, iar când acesta a terminat a trecut el la aparat. Însă nu ca să interpreteze vreo melodie, ci ca să facă un anunţ. "Toţi copiii să plece la culcare!", le-a ordonat el clienţilor.

Cei care-l cunoşteau s-au executat rapid. Cei rămaşi, cinci la număr, între care şi patronul localului, au fost luaţi la bătaie. "I-au zobit cu pumni şi picioare, i-au tăvălit şi pe unii i-au aruncat în stradă. Au rupt o masă, au spart sticle, pahare, scaune. Au făcut distrugeri serioase", a declarat BIHOREANULUI un poliţist.

Nimeni, nimic

Ancheta s-a desfăşurat în cea mai mare discreţie. Poliţiştii nu fac tam-tam fiindcă nu vor să rişte ca martorii, puţini la număr, să revină asupra declaraţiilor, iar "Prinţul" să le scape din nou printre degete. Chiar şi aşa, din cei cinci răniţi, doar patronul a depus plângere, însă nici acesta nu s-a dus să-şi scoată certificat medico-legal care să ateste agresiunea. În plus, în local nu au funcţionat nici camerele video, care să fi înregistrat scandalul.

În aceste condiţii, cel puţin deocamdată, singura acuzaţie a rămas tulburarea ordinii şi liniştii publice, în formă agravantă, asta din cauza numărului mare de victime şi a distrugerilor însemnate.

Momeală

Poliţiştii au reuşit până acum să identifice cinci atacatori, pe care i-au citat împreună cu Neguş pentru audieri. Cum era de aşteptat, însă, după scandal, protagoniştii au fost de negăsit. Ca atare, pentru a-l putea audia pe "Prinţ", poliţiştii au recurs la un truc. L-au citat pentru ziua de vineri, să dea declaraţii într-o cauză banală, în care nu avea de ce să-şi facă probleme. Când a venit l-au luat, însă, la întrebări şi în povestea de la Atti's.

Simţindu-se încolţit, Romi nu a recunoscut nimic. "A declarat doar că a stat la bar cât să bea două pahare de votcă şi a plecat, iar cât a fost el în local nu s-a întâmplat nimic", spun surse judiciare. Totuşi, la finalul audierilor poliţiştii l-au încătuşat şi l-au prezentat procurorilor de la Parchetul Oradea care, în jurul orei 17, l-au dus la instanţă cu propunere de arestare pe 15 zile.

Verdictul a fost dat seara târziu, după peste 5 ore de deliberări. Judecătorii au admis cererea de arestare, considerând că interlopul "prezintă pericol pentru ordinea publică, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta comisă este mai mare de 4 ani", însă au dispus încarcerarea lui doar pentru 5 zile, şi nu 15, cum solicitaseră procurorii.

Făcătură?

Apropiaţii lui Romi sunt convinşi că "Prinţul" a fost arestat numai pentru ca Poliţia să dea un exemplu. "Romi plăteşte pentru cei care dau cu cuţite şi trag cu pistoale. O persoană a fost înjunghiată la o nuntă. În Rogerius se adună copiii cu bâte şi pornesc la scandal. Ei de ce nu sunt arestaţi? Nu tulbură liniştea publică? E mai bine pentru unii să arestezi pe cineva care are numele Neguş şi este ţigan", se revoltă alt forumist, cel mai probabil din clan.

Grecu.jpgSunt şi unii care cred că încarcerarea ar fi fost orchestrată de noii săi duşmani, Grecu (foto) şi naşul lui, Aurel Gavriş, cu care a rupt alianţa. Ei au mai încercat să-i facă figura, întinzându-i o cursă într-un bar păzit de Super Security, unde Neguş a fost provocat la bătaie. Două prostituate special tocmite s-au prefăcut că-l agaţă doar pentru a-l putea da apoi pe ţigan pe mâna Poliţiei. Iar dacă or fi fiind în Poliţie şi oameni pe care Neguş  îi are la mână, cu siguranţă sunt şi dintre aceia care abia aşteaptă să-l bage "la răcoare"...

Singur şi nu prea

Cert e că, imediat după pronunţarea sentinţei de arestare, Adrian Stancu, avocatul lui, a atacat decizia prin recurs la Tribunal. La fel au făcut însă şi procurorii, care au cerut admiterea propunerii de arestare aşa cum fusese formulată, pentru 15 zile şi nu 5.

La Tribunal dezbaterea s-a desfăşurat imediat a doua zi, sâmbătă la prânz, în condiţii de maximă siguranţă, interlopul fiind prezentat judecătorilor înconjurat de şase mascaţi. Desfăşurarea de forţe a fost totuşi inutilă deoarece, în afară de avocat, nici unul din "supuşii" Prinţului nu s-a arătat la faţă, ci au venit să-l susţină doar părinţii.

După o oră, instanţa a decis să respingă recursul lui Markovics şi l-a admis, în schimb, pe cel al procurorilor, majorând durata arestului la 15 zile. Decizia este definitivă, deci cel puţin două săptămâni liderul ţiganilor rămâne la răcoare.

Mai departe, rămâne de văzut dacă arestarea lui a fost doar un joc de scenă, menit să facă un pic de linişte într-un oraş speriat, ori poliţiştii chiar sunt puşi pe fapte mari şi vor cu adevărat să facă ordine. Caz în care e de aşteptat ca şi numărul dosarelor deschise pe numele bătăuşilor, dar şi consistenţa lor să crească brusc...


"PRINŢUL" BĂTĂIOS
Şefi de meserie

Negus_1.jpgFiu al unui celebru lider al ţiganilor orădeni, Markovics Sandor, Romi Neguş şi-a câştigat faima ca proxenet, cămătar şi încasator de taxe de protecţie, dar până acum nu are decât doar două condamnări, şi acelea ca minor, pentru furt calificat şi tâlhărie.

În prezent, "Prinţul" e cercetat pentru scandalul provocat la sfârşitul lunii septembrie în apropierea Bisericii cu Lună, unde - înarmat cu o sabie ninja - a tăbărât asupra unui alt interlop, însoţit fiind de o gaşcă de bătăuşi, printre care şi Mihai Gabor, zis Grecu. În acest dosar, Markovics şi Gabor sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

Neguş mai este protagonistul unui anchete, fiind acuzat de ultraj de un poliţist, pe care el îl acuză la rândul lui de abuz, în urma unui conflict izbucnit în vară la piscina Hotelului Internaţional. "Nu-mi retrag declaraţia, pentru că mascaţii m-au ameninţat cu moartea, m-au lovit fără să fac nimic, şi cer să fie sancţionaţi", a declarat Neguş atunci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
puskaria
de ar da domnul sa muriti toi tiganii din velenta,de la copii pana la batrani cu clanuri cu tot,cel mai bine ar fi daca ati muri toti tiganii din romania,criminali,hoti si talhari ce sunteti;de var arde focul iadului.
Postat 20 Ianuarie 2011, 22:24 de tigani urati
sunteti
bai taranilor doar pt ca are numele de Romi negus si k in trecut a avut conflicte acum de fiecare data cnd se aplaneaza un conflict intrun local sau mai stiu eu unde Romi tot timpul este acuzaT! sami * * de tarani! e un om de milioane ;)!mancamiati * mai potolitiva! iar pt militie...multa *! mie miau dat 1 an si 8 luni pt un pumn in * mea,pt k a vrut sami fure telefonul in tramvai si lam mutilat putin la fata! lui nu ia facut nmc pe mine ma inchis! asa e militie!;) sa muriti toti militieni si procurorii! romy capu sus!
Postat 16 Noiembrie 2010, 14:56 de jucatoru
asa
sper sa ajungeti toti la capatul lui 21 la ciorile astea jmechere care umbla cate 10 sa nu o fure daca ies singuri
Postat 11 Noiembrie 2010, 16:05 de lupul
CU POLITIA PE MINA
TOT CE A FACUT NU PUTEA FACE DOAR CU POLITIA PE MINA DE CEL LASA TOT LIBER CU ATITEA DOSARE PE CAP PENTRU CA POLITISTII SINT CORUPTI
Postat 05 Noiembrie 2010, 11:28 de IOAN
DEGEABA
ORICUM TOATA LUMEA STIE CAI DAU DRUMUL POLITIA ESTE CORUPTA SI MAGISTRATII LA FEL
Postat 05 Noiembrie 2010, 11:25 de adi
la puscarie............
sper sa ajunga la puscarie si el si toti cei ca el ca asa nu se mai poate sa iti fie frica sa iesi seara prin oras ca astia care ziua dorm ies seara sa isi puna naposimu la miscare
Postat 04 Noiembrie 2010, 22:18 de zoom
pacat :(
:( Negus trebuia sa gandesca nu sa faca pe shmecheru ca is asha a facut destule si era in vizoru politiei , pacat ca a pus botu la momeala ,oricum cum pt asta face doar arest apoi ii da drumul ,
Postat 04 Noiembrie 2010, 13:36 de rad
pacat
nu ar trebui sa fie inchisi, pt ca se cheltuieste lunar 15 milioane aiurea cu cate un puscarias, ar trebui sa fie pusi sa munceasca , fie la autostrada transilvania, fie in exploatarea miniera.statul sa le confiste tot ce au furat si au dobandit prin hotie camata si prostitutie, adica tot ce si-au luat din bani negrii. nu platesc un impozit un cas un somaj, dar cand sunt arestati, se plang de discriminare. o sa ajungem ca in jungla daca nu se iau masuri
Postat 03 Noiembrie 2010, 19:53 de itu
se strange latzu'
se apropie sfarsitu debandadei din oras, incet incet vor ajunge rand pe rand dupa gartii. chiar daca actualul sef al politiei este o persoana care a fost vazuta constant in casa tiganilor din velenta, si care se stia demult ca 'favorizeaza infractorul' , sau strans prea multe si mult prea multa lumea a aflat neregulile savarsite de bandele de tzigani, astfel incat nimeni nu mai poate intervenii pt ei. se strange latzul, e inceputul sfarsitului pt gruparile asa zise mafiote din oras. nu traim in congo, asa ceva nu poate fi tolerat, cine nu se supune sistemului, va intra la odihna ..la racoare
Postat 03 Noiembrie 2010, 19:44 de sapun
VOI CIOCU MIC SI INGHITZITI CE VI SE DA
Catalin de la ORADEA,a cantat pt ei contra unor sume de bani...neimpozitabile,spre fericirea lui si nu vad de ce voi...aveti curaj sa insinuati ca ei ar fi facut scandal la LUNA,se comporta normal cu toti si nu vad de ce va cacati pe voi cand auziti de ei...asta-i frica si morcovu...eu nu am avut niciodata probleme din cauza lor si m-am simtit in largul meu cu el in club...sunt chiar OKE,invidiosilor!
Postat 03 Noiembrie 2010, 19:44 de EU...ADIK YO
:)
Tin sa va apreciez doamna Laura si intreg colectivul de la Bihoreanul ca aveti curajul pe care altii nu il au sa posteze! Tineti`o tot asa
Postat 03 Noiembrie 2010, 19:06 de Anonim
????.
Este trist dar adevarat acest oras va ajunge controlat de huligani si infractori daca nu se vor lua masuri severe din partea autoritatilor.Nu este corect ca oameni sa nu poata intra intr-un local sa serveasca o cafea pentru ca este jignit si atacat verbal si fizic de acesti indivizi certati cu legea .Avem nevoie de liniste si ordine nu de scandaluri monstruase .
Postat 03 Noiembrie 2010, 18:59 de vali
pe bune
SI LA LUNA SI LA ATTI'S FACEAU SCANDALURI TIGANII . AM FOST SI EU INTR-O SEARA IN LUNA UNDE IL STRESAU PE CATALIN DE LA ORADEA CU DEDICATII FARA NUMAR , FARA NUMAR . PACAT DE CLUBU ALA SI DE CATALIN DE LA ORADEA CA A AJUNS SA CANTE PT CIORILE ASTEA IMPUTZITE CARE NU LASA CLIENTII SA SE DISTREZE .
Postat 02 Noiembrie 2010, 23:58 de ice
ptr.cineva cu caracter[un KAKAT]
pisamas pe caracteru mati de praduitor,oricum se stie ca TU ai facut legatoria ptr.ROMI da te duci langa el ca te asteapta,gunoiule.
Postat 02 Noiembrie 2010, 22:18 de mefisto
muisty
mancaiar puscaria pe totzy tzaganii boratzy
Postat 02 Noiembrie 2010, 21:31 de anonim
muisty
am fost in toate cluburile si umbra de tzigan nam vazut asa morcov a luat de cand a picat bulangiu ala de ROMI?? undes soarecii??
Postat 02 Noiembrie 2010, 21:16 de anonim
muisty
fututzi mortzy mati de tzigan borat unde tzis soldaty de nu mai ies afara din casa gata morcovu ii mare pisamash pe voi vine randu cateiilor
Postat 02 Noiembrie 2010, 21:14 de anonim
Bun de facut sapun!
Sapun are trebui facut din el!! Cineva ar trebui sa aiba grija de el si la parnie! Poate se gasesste cineva sa isi spele sisu in el!!
Postat 02 Noiembrie 2010, 19:28 de SSR
autoritatilor :
curatati orasul de interlopi.
Postat 02 Noiembrie 2010, 19:09 de forever
parnaie
sa putrezeasca la parnaie, toti interlopii.
Postat 02 Noiembrie 2010, 18:57 de parnaie pt interlopi
@misu
buda si pesta porcinelor sa te mistuie, gunoi frustrat !
Postat 02 Noiembrie 2010, 18:55 de ioiiii te
ce sunt ozeneurile ?
obiecte zburatoare negre.
Postat 02 Noiembrie 2010, 18:52 de lol
PT. misu
HUU...... RAHATULE !
Postat 02 Noiembrie 2010, 18:48 de orientare
Puscarie !
Puscarie pt toti interlopii !
Postat 02 Noiembrie 2010, 18:32 de Jilava
PT.ACARUL ADEVARAT SIFON FRAIER
MARE PROST MAI ESTI,FRAIERE DUCI LUMEA IN EROARE EU N-AM LUAT BATAIE SI MANEVRA CU PISTOLUL CRED CA O FACI TU ,AI VREA TU SA MA LEGI IMBARLIGATOR CE ESTI ! SIFONAR ESTI TU SI SIFONEZI AIUREA,EU NU SUNT SIFON CUM SUNTETI VOI,DACA IMI DESCHIDEAM GURA ROMI CRED CA PRIMEA 60 DE ZILE,FRAIERE !
Postat 02 Noiembrie 2010, 17:58 de CINEVA CU CARACTER
MARE MANEVRA
PANDEL MIHAI CEL MAI MARE SIFON SA RAZBUNAT PTR BATAIA CARE A LUATO IN DATA DE 17 OCT.CAND A TRAS CU PISTOLUL.EL IA PUS PE FRATII CORA SA DECLARE CA AU FOST BATUTI DE ROMI.
Postat 02 Noiembrie 2010, 14:10 de ACARUL
15 zile?
daca vrem sa mergem sa ne simtim bine la orice club sau restaurant din oradea acesti indivizi si altii de teapa lor trebuie sa stea ascunsi mai mult de 5-6 ani,altfel dupa ce se intuneca trebuie sa mergem frumusel acasa si sa privim stirile cum se duce tara asta de ripa din cauza celor ca ei si a celor ce-i sustin si apara,deci sintem o tara de hoti si banditi
Postat 02 Noiembrie 2010, 11:27 de misu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON