URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2017, 01:15

O nouă înfrângere pentru baschetbaliştii orădeni, în meciul cu U BT Cluj Napoca: 79-84 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conform tradiţiei din ultima perioadă, echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU a fost învinsă din nou de Universitatea BT Cluj, cu toate că a evoluat acasă, în cadrul primei etape din Grupa valorică a locurilor I-VI din Liga Naţională.

Meciul, programat vineri seară la Arena Antonio Alexe, în faţa unui public entuziast, s-a încheiat cu scorul de 84-79 în favoarea oaspeţilor.

Jocul a avut două parţi diametral opuse. În prima jumătate, clujenii au zburdat şi s-au jucat pur şi simplu cu adversarul, conducând la pauza mare cu 50-34. În jumătatea secundă s-a consemnat o revenire spectaculoasă şi mai greu de crezut la un moment dat a orădenilor, care au câştigat ultimele două sferturi, la 5 şi la 6 puncte. A fost, însă, insuficient pentru a întoarce situaţia pe tabelă, deşi la un moment dat s-au apropiat la trei puncte.

Meci cu întorsături

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Marin Zeno, Andrei Mandache, Uros Lucic, Bogdan Ţîbîrnă şi Wiliam Franklin.

După un debut ceva mai echilibrat, clujenii au început să se desprindă pe tabelă, iar punctele înscrise de la distanţă de Kyndall Dykes şi Aleksandar Rasic i-au năucit pe bihoreni, care după primele 10 minute s-au văzut conduşi cu 22-30.

Din păcate şi sfertul II a continuat în aceeaşi manieră. Formaţia oaspete s-a desprins pe tabelă şi a dat impresia că va domina şi va câştiga cu uşurinţă jocul, după ce şi aceste zece minute şi le-a adjudecat cu 20-12.

Deşi debutul sfertului III nu a fost tocmai bun pentru orădeni, care au fost conduşi şi cu 21 de puncte (34-55), iar mai apoi cu 20 (40-60), minutul 25 a dat tonul revenirii echipei campioane, care, rănită în orgoliu, a început să recupereze, în faţa unei echipe care devenise tot mai derutată. Astfel, a urmat o cursă de urmărire, orădenii au câştigat sfertul III cu 25-20 şi au intrat în ultima pauză conduşi cu 11 puncte (59-70).

În ultimul sfert, ajutaţi şi de public, bihorenii au pus presiune pe adversar, au marcat în momente importante, inclusiv de la distanţă, în special prin Wiliam Franklin, care în total în acest joc a marcat 5 coşuri de 3 puncte. Elevii antrenorului Cristian Achim au suflat tot mai mult în ceafa clujenilor, s-au apropiat la 77-80 în minutul 38, dar nu au izbutit mai mult. Valoarea echipei adverse a reuşit să-şi pună amprenta în gestionarea finalului de joc, astfel că partida s-a încheiat cu victoria clujenilor la cinci puncte, cu 84-79.

"Vom învinge"

"Felicit echipa din Cluj, care a făcut un joc, din nou, excepţional, noi n-am reuşit să le facem faţă în acest moment. Noi va trebui să muncim mai mult, să ne găsim calea în configuraţia asta nouă a echipei, pentru că practic se poate spune că avem o echipă pe jumătate nouă, cu revenirea lui Franklin şi cea a lui Barnette. Din păcate pentru noi, nici până la această dată nu am avut lotul complet, ceea ce mi se pare absolut inimaginabil. Sincer nu m-am întâlnit cu o astfel de situaţie până acum. În acelaşi timp, aş dori să-i felicit pe elevii mei pentru felul cum au luptat în partea a doua, realmente şi-au dorit foarte mult. Au făcut tot ce a depins de ei, au depus un efort, zic eu, foarte mare, cu un rezultat pe care, la un moment dat puteam să-l întoarcem. Însă Clujul este o echipă cu mare experienţă şi-n momentele de final a ştiut să gestioneze presiunea pe care am pus-o noi", a declarat, la conferinţa de presă după joc, antrenorul echipei orădene Cristian Achim.

"Vom învinge această echipă în momentul în care va fi nevoie s-o învingem cu adevărat", a mai spus tehnicianul.

Principalul marcator al jocului a fost Kyndall Dykes de la clujeni, cu 29 de puncte, în timp ce de la CSM CSU, Martin Zeno a înscris 22 de puncte.


CSM CSU Oradea – Universitatea BT Cluj 79-84 (22–30, 12–20, 25–20, 20-14)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1790
Arbitri: Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti, Sorin Drugau
Comisar FRB: Eugen Poenaru

Marcatori CSM CSU Oradea: Martin Gilbert Zeno 22 puncte (1x3), Wiliam Edward Franklin 15 (5), Bogdan Ţîbîrnă 11 (2), Sean Morgan Denison 8, Andrei Mandache 7, Sean Antwan Barnette 6 (1), Titus Nicoară 6 şi Uros Lucic 4 puncte. A mai jucat: Cătălin Petrişor. Antrenor: Cristian Achim.

Marcatori U BT Cluj: Kyndall Dykes 29 puncte (4x3), Aleksandar Rasic 21 (5), Vlad Moldoveanu 19 (2), Maksym Pustozvonov 7 (1), Ousmane Barro 4 şi Vaidas Kariniauskas 4 puncte. Au mai jucat: Nandor Kuti, Theodor Jucan, Tudor Gheorghe şi George Toth. Antrenor: Mihai Silvăşan.

În cealaltă partidă de sâmbătă din prima etapă a grupei valorice I-VI din Liga Naţională, BC CSU Sibiu a învins, pe teren propriu, echipa BC SCM Timişoara, cu scorul de 77-70.


Clasament:

1.

U-Banca Transilvania Cluj

  17/2

  36

2.

BC CSU Sibiu

  13/6

  32

3.

Steaua CSM Eximbank

  12/6

  30

4.

BC SCM Timişoara

  10/9

  29

5.

CSM CSU Oradea

  9/10

  28

6.

BCMU Piteşti

  9/9

  27

În etapa viitoare, marţi, de la ora 19, CSM CSU Oradea va evolua la Timişoara, în compania echipei locale, BC SCM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
tds tu cu sportu zero barat
Tds lasa comentariile cu sportul ,nu e domeniul tau,tu cu bolo,bolos si paranoia. Ce constructie fara trecut si fara viitor ? Stii regulamentul ? fiecare echipa are 5 straini,fara ei esti la retrogradare...Lotul are 12 jucatori,romanii buni sunt foarte putini.Clubul are sectii de copii si juniori la toate categoriile de varsta,unii chiar campioni.Tu habar n-ai de la ce distanta e considerat un cos de 3 puncte sau cand se fluiera 3 secunde..Esti mega penibil Tds.....si paranoic
Postat 06 Martie 2017, 09:06 de suporter_oradean
tds?
Fara trecut?....titlul de campioni e..nimic?...inteleg ca ai o problema cu bolo...dar e cam exagerata extrapolarea..si mai e play-offul...se poate intampla orice...sper macar la finala...sa te vad cat de "adevarat" esti tu...nu mai ai subiecte de barfit si te bagi la baschet...bate mingea pe alte maidane...
Postat 05 Martie 2017, 22:53 de zorro
@TDS
Iarasi insisti? CSM, jucat optimi de FIBA Eurocup si o semifinala de cupa Romaniei. Facem pariu ca va juca cel putin o semifinala de campionat? Restul, cu echipa falsa, fara trecut si viitor, am mai explicat-o, nu revin,
Postat 05 Martie 2017, 10:46 de User anonimizat
NU SUNT CE VOR SA PARA..
@zorro: Cate ceva pricep ! Insist pentru ca eu vad CSM CSU ca o echipa falsa, fara trecut, fara vitor, menita sa fie de folos unor indivizi ca Bolojan sau Birta ! Asta vad eu ! Acuma ca prin joc sunt CONFIRMAT ce sa fac eu ?
Postat 04 Martie 2017, 22:56 de TDS
TDS..ule
Chiar nu pricepi nimic din jocul asta...dar..insisti
Postat 04 Martie 2017, 22:48 de zorro
BYE BYE
Mda ! Iar eu sunt " boul " care critica orice !
Postat 04 Martie 2017, 01:23 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON