URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2015, 09:30

Surpriză: Deşi provenit din PSD, prefectul Claudiu Pop îndeamnă cetăţenii să voteze pentru Oradea Mare la referendumul din 10 mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, susţine deschis unificarea Oradea-Sînmartin, în pofida opoziţiei exprimate de fostul său şef pe linie de partid, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Pop a declarat miercuri BIHOREANULUI că a început să studieze argumentele şi contraargumentele pentru unificarea celor două unităţi administrativ-teritoriale încă de anul trecut, când ideea a fost lansată de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, şi a ajuns la concluzia că Oradea Mare va fi un motor pentru dezvoltarea oraşului şi actualei comune limitrofe.

"Îi îndemn pe orădeni şi pe locuitorii comunei Sînmartin să iasă în număr cât mai mare la vot şi să voteze pentru unificare. Consider că unirea este un lucru bun, iar momentul este şi el bun, întrucât perioada 2014-2020 (n.r. – actualul exerciţiu financiar al UE) reprezintă una din ultimele şanse de recuperare a decalajelor pe care Oradea şi Bihorul le au faţă de centrele regionale învecinate, prin proiecte care să determine dezvoltarea accelerată", a declarat prefectul Claudiu Pop.

Reprezentantul Guvernului a afirmat, de asemenea, că speră că, după unificare, Primăria Oradea va valorifica la maximum potenţialul turistic al zonei, adăugând însă că efectele pozitive nu au cum să fie resimţite "peste noapte".

Sprijinul prefectului Claudiu Pop pentru unificarea între Oradea şi Sînmartin survine după ce preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a făcut numeroase declaraţii împotriva proiectului promovat de primarul Ilie Bolojan. Cu toate acestea, Mang nu a precizat niciodată că aceasta este strict poziţia sa personală, în cadrul structurilor PSD Bihor ori PSD Oradea şi PSD Sînmartin nefiind nici măcar pusă în discuţie această idee. De altfel, mai mulţi membri ai PSD Bihor sunt nemulţumiţi că preşedintele organizaţiei judeţene a exprimat public opoziţia faţă de unificare fără să-i consulte şi fără a cere emiterea unei decizii în acest sens a conducerii organizaţiei.

Locuitorii din Oradea şi din Sînmartin sunt aşteptaţi să se exprime pentru unificare în cadrul primului referendum local organizat în România la nivel local după 1989, scrutinul fiind programat duminica aceasta, pe 10 Mai, zi care – în cazul validării – ar putea să devină ziua oraşului.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Mang îndeamnă oamenii să meargă la referendum şi să voteze „cum consideră de cuviinţă”

Până la capăt! Ideea unificării cu Oradea începe să-i seducă pe locuitorii din Sînmartin

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
COCALARUL PARTIDULUI
CENZURAT
Postat 07 Mai 2015, 19:18 de din_psd
SERVITORII.
TOTI marii PSD-isti din Bihor au fost subalternii lui Bolajan sau Cornel Popa.Restu' aparente.
Postat 07 Mai 2015, 08:40 de GORON
Cu aria de exploatare a gazelor de sist sau fara?
Ce mai conteaza pentru prefectura ca e cu fuziune sau prin fusiune!
Postat 06 Mai 2015, 19:25 de WinDos
@Clara
@Clara. Unde anume am scris eu ca sa il faca din banii prefecturii? Mai lasa-ma cu fitele astea PSDiste. Faci parte din aripa "noua" a PSD Oradea, aka Pop VS Mang? Iti explic sa intelegi: oamenii paltesc taxe in schimbul unor servicii publice. Un carosabil functional este un fel de serviciu pt cetatean, asa mai pe intelesul tau. Cetateanul se astepta de exemplu dupa ce a platit rovineta, impozit pe masina, acciza combusttibil si alte MII de taxe si impozite, sa fie drumul bun, ca sa nu isi mai rupa masina. TOT CETATEANUL, se asteapta ca prefectul, care E PLATIT DIN BANII lui si a altor cetateni, sa faca demersurile necesare pentru ca serviciile publice sa fie la niste standarde decente. ACEL DRUM STA E MULTI ANI o pedeapsa!!! Pentru ca si POP Claudiu ca si ceilalti prefecti dinaintea sa au fost si sunt niste incapabili care nici nu au trecere la Bucuresti, sau Cluj (unde e CNADNR regional in cazul nostru). Oricum, ca e Mang, ca e Pop, ca e Popa, se poate pune semnul egal. Iti recomand sa citesti asta: de be ebihoreanul http:ebihoreanul.ro//stiri/ultima-or-31-1/prefectura-anunta-dn-76-intra-in-reparatii--107291.html Ce USOR E SA COMENTAM cand suntem o bugetara (PSDista), nu e asa Clara?
Postat 06 Mai 2015, 17:20 de OradeaCivitas
Pop schimbat
Daca PSD-ul vrea sa castige ceva scor in 2016 sa il schimbe pe POP. Pe fiul lui tati il intereseaza doar afacerile personale si curvele, nimic nu a facut pentru judetul asta!
Postat 06 Mai 2015, 15:05 de calinpop
Bravo
Felicitarii domnule prefect adta i atitudine adevarata care nu poate sa va faca decit bine in cariera politica,frumos.
Postat 06 Mai 2015, 12:20 de ciuriburi
Perfect
Prefectul a sustinut si ajutat Primaria in toate proiectele bune pt oras (lucru confirmat de Bolojan) .Pt "OradeaCivitas" - vezi atributiile prefetului - nu e in atributia prefectului sa faca DN 76! Prefectura nu e ordonator de credite ca si Primaria, adica Prefectura nu are bani pt a face "ceva" pt oras! Ce ne place sa criticam fara sa ne informam!
Postat 06 Mai 2015, 12:00 de clara
Ma bucur ca nu faci ca si Mang!
Dupa 3 ani de inactivitate si sau insuccese (a se vedea DN76, portiunea Oradea - Felix), vine si prefectul cu o atitudine benefica. Ma bucura! Si el, ca si Ioan Mang si Cornel Popa nu au facut nimic pentru Oradea si Bihor, DAR, macar, acum in al 12-lea ceas, vad ca are si Dl. Claudiu Pop o atitudine constructiva.
Postat 06 Mai 2015, 10:39 de OradeaCivitas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON