URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2013, 19:07

Percheziţii şi reţineri la Oradea: este vizată o grupare profilată pe obţinerea de credite cu documente false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Poliţiei Române a anunţat, vineri, că poliţiştii Direcţiei naţionale de Investigare a Fraudelor şi cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au destructurat o grupare profilată pe înşelarea unităţilor bancare prin obţinerea unor credite de nevoi personale cu documente de identitate şi angajare false.

Potrivit comunicatului, membrii grupării au acţionat în Bihor, în perioada ianuarie - februarie 2013, au înşelat patru unităţi bancare iar paguba preliminară se ridică la aproximativ 160.000 lei. Membrii grupării se prezentau la unităţile bancare cu persoanele în numele cărora solicitau creditele - orădeni cu situaţie materială precară - iar după aprobarea creditelor şi obţinerea banilor, le înmânau solicitanţilor o sumă infimă de bani, pentru aşa zisele prestări de servicii.

De asemenea, sunt bănuiţi că ar fi achiziţionat de la două magazine din Oradea, tot prin intermediul unor persoane cu situaţie materială precară, diverse produse cu plata în rate, care ulterior nu au mai fost rambursate. Bunurile respective erau vândute, iar sumele de bani împărţite cu solicitanţii. Existau cazuri când solicitanţii nici măcar nu primeau "comision", fiind anunţaţi că achiziţionarea de produse în rate nu a fost aprobată, cazuri în care bunurile erau valorificate la casele de amanet, iar banii obţinuţi intrau în totalitate în buzunarele suspecţilor.

Pentru prinderea şi dovedirea acestora, poliţiştii au organizat, vineri, şapte percheziţii domiciliare şi cinci controale la societăţile comerciale implicate, descoperind o parte din bunurile achiziţionate din magazinele orădene, instrumente de falsificare, medii de stocare a informaţiilor, diverse înscrisuri falsificate, precum cupoane de pensie, facturi de utilităţi, adeverinţe de încadrare în muncă, decizii de invaliditate etc..

"Urmare a investigaţiilor efectuate în cauză au fost identificate şapte persoane care au obţinut credite bancare în numele altor 22 de persoane" se mai arată în comunicatul care precizează şi că "din datele existente rezultă că reţeaua a acţionat pe o perioadă mai lungă de timp, iar cercetările urmează a fi extinse pentru stabilirea întregului lanţ infracţional şi a valorii totale a creditelor bancare obţinute în acest fel".

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că, în urma acţiunii de vineri, 6 persoane, toate din Oradea, au fost conduse la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri dintre care, două au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore.

Este vorba despre Angela Babo şi concubinul ei, Marius Raul Simon, care sunt suspectaţi că au coordonat înşelăciunile şi au beneficiat de cea mai mare parte a sumelor obţinute prin credite false.

În cursul zilei de sâmbătă, cele două persoane vor fi prezentate procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON