URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2016, 14:50

Lovitură pentru PSD Bihor: directorul ITM, Marius Rotar, părăseşte partidul şi pleacă la liberali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor e afectat de convulsii cu doar două luni înaintea alegerilor locale din 5 iunie.

La câteva săptămâni după ce şeful organizaţiei judeţene, Ioan Mang, a promovat în postura de viitori candidaţi la funcţii de primari traseişti din alte partide - precum un fost reprezentant al PNL din Sînmartin, preferat chiar în dauna viceprimarului pesedist în funcţie - şi la câteva zile după ce, chiar într-un interviu acordat BIHOREANULUI, prefectul Claudiu Pop a anunţat public că nu este deloc interesat de o candidatură la Primăria Oradea, iar asta în condiţiile în care acelaşi Mang îl dădea "cap de serie" între pretendenţii luaţi în calcul de partid, PSD Bihor mai primeşte o lovitură: Marius Rotar, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, şi-a depus demisia şi vrea să se alăture liberalilor.

În incompatibilitate

"Mi-am înregistrat demisia ieri (n.r. – miercuri) la sediu, am înmânat-o personal domnului Liviu Popa Sabău, preşedintele organizaţiei municipale", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, Marius Rotar.

Întrebat despre motivele pentru care a recurs la acest gest, Rotar a sugerat că ar fi în dezacord cu conducerea PSD Bihor asupra modului în care aceasta înţelege să se raporteze la proiectele de dezvoltare a Oradiei şi judeţului. "În 2011 am intrat într-o echipă crezând foarte sincer şi foarte serios în dorinţa de a contribui la dezvoltarea oraşului şi judeţului, dar cu timpul lucrurile au început să devină tot mai puţin compatibile cu felul în care eu văd lucrurile", a spus şeful ITM Bihor.

Acesta a ţinut să precizeze că, deşi a decis să părăsească PSD într-un context electoral, nu intenţionează să candideze la nicio funcţie aflată în joc la apropiatele alegeri locale din 5 iunie. "Vreau să spun foarte clar că nu am niciun fel de interes electoral, nu mă gândesc să candidez", a spus Rotar.

Regret şi succes!

Pe de altă parte, şocul pentru PSD Bihor este cu atât mai mare cu cât Marius Rotar nu se mulţumeşte să plece din acest partid, ci - mai mult - vrea să întărească rândurile adversarilor foştilor colegi. "Mi se pare că echipa PNL a făcut dovada bunei intenţii în ce priveşte dezvoltarea oraşului şi judeţului şi încă din perioada de criză economică a determinat această dezvoltare. Cred că este o echipă cu care se poate merge înainte pentru a construi şi am intenţia să-mi depun cererea de adeziune la PNL din acest motiv", a declarat Marius Rotar.

Contactat şi el de BIHOREANUL, preşedintele PSD Oradea, Liviu Popa Sabău a confirmat, la rându-i, demisia din partid a şefului ITM Bihor, adăugând că regretă gestul lui Marius Rotar, cu care este prieten. "Din punct de vedere personal, sunt prieten cu Marius Rotar, deci nu pot spune altceva decât că regret decizia pe care a luat-o. Dacă dânsul a ales să ne părăsească, mie îmi pare rău, dar îi doresc succes pe noul său drum", a spus Popa Sabău.

Surse din cadrul PSD susţin că demisia lui Marius Rotar din PSD ar fi fost cauzată de faptul că liderul organizaţiei judeţene, Ioan Mang, l-ar fi marginalizat după ce şeful ITM a criticat activitatea secretarului general al organizaţiei, Ana Maria Tiron, o tânără protejată a lui Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Ce poţi face azi, nu lăsa pe mâine!
Ar fi bine ca înainte de trimiterea în judecată a grupului Kiss (totuşi destul de numeros) să faceţi un control la Eco Bihor. Altfel, încadrarea de martor se poate schimba în aceea de complice. Sau asta o ştiţi deja şi tocmai de aceea vreţi să treceţi la PNL. Ideea nu este strălucită pentru că al doilea dosar al grupului ajunge şi la Bolojan.
Postat 25 Martie 2016, 17:51 de eutanasiu
La un semn deschisă-i calea şi se-apropie de…
Înainte de a stinge becul la ITM, s-ar cuveni, în calitate de conducător al instituţiei şi direct responsabil cu verificarea declaraţiilor de avere şi interese ale angajaţilor, să luaţi măsura concedierii distinsei doamne Driha pentru incompatibilitate. Atât timp cât domnul Driha Constantin figurează pe lista inspectorilor de personal aprobaţi la ITM să gestioneze carnete de muncă (aşa cum mai scria cu altă ocazie şi Bihoreanul) se impune un control la S.C. Oana Mădălina Consulting s.r.l. de unde stimabilul încasează 10080 lei ca „consilier juridic”, fără nici o pregătire, în condiţiile în care societatea figurează cu 0 (zero) angajaţi, un al doilea control la s.c. ECO Bihor s.r.l. de unde acelaşi personaj încasează 14400 lei ca „expert securitate” şi un control la s.c. Eurociere s.r.l. de la care încasează 2400 lei ca „manager securitate”. Toate acestea pe lângă pensia de 31361 lei.Dacă se poate, ar fi de dorit să efectuaţi controalele simultan. Nu de alta, dar poate că, adunat, rezultă că activ(ist)ul domn nu mai are timp de somn sau de culcare. Dacă nu vi se pare prea mult, puteţi verifica şi C.O.R.-ul din cele trei contracte de muncă. Prin comparaţie doamna ar părea că are un venit decent de doar 29422 lei. Că nu este aşa, o dovedesc rezultatele în muncă. Pe cale de consecinţă este obligatoriu să verificaţi TOATE firmele pe care domnul le „consultă în management”. Dacă nu o faceţi dumneavoastră a vor face oricum alţii, însă în perspectiva unei noi sinecuri ar fi de dorit să aveţi dosarul spălat.
Postat 25 Martie 2016, 15:16 de eutanasiu
Hotuuu
Un mascarici ieftin controlat de prefectul Pop Claudiu care spera ca prin manevre ieftine il poate distruge pe Mang si PSD-ul din Bihor. Sa plece cu Timofte, Pop si Sabau care numai distrugere doresc!
Postat 25 Martie 2016, 13:27 de jefavram
???
Pai ce faceti bei liberalilor...criticati psd-ul...si uita mai frate ca toti sint la voi...belitura asta-i specialista la spaguieli...
Postat 24 Martie 2016, 21:37 de Tinas
PITICUL DE GRĂDINĂ
Deşi face parte din categoria piticilor portocalii încă de pe vremea când, ocazional, Blaga & co. sătui de tura de noapte, îl lăsau şi pe el să fie şef de tură, era fascinat de culoarea albastră. Mai mult decât de culoare, a rămas marcat de epoleţii uniformei, de unde şi asemănarea cu idolul său – generalul izmană Oprea. Pensatul şi mimica fac şi ele parte din arsenal. Slăbiciunea coloanei pentru antemergători şi-a găsit definiţia în sarcinile de serviciu de la ITM. Aşa se face că, la cerere sau anticipat, îşi trimitea, la fel de puţin şcoliţii subalterni, în control la cei ce trebuiau să îi satisfacă frustrările sub ameninţarea amenzilor. La rândul lor, aceştia făceau uz de bodyguarzi, parte ai aceluiaşi sistem de cadre. Driha este una dintre gazelele din grădina zoologică a maimuţoiului păzită de omnipotentul şi totodată pensionarul securist consort, deghizat în manager de securitate. Odată cu transhumanţa s-a schimbat şi culoarea piticului devenind roşu din interes, aşa încât Mutulică şi-a luat costumul roşu peste uniforma albastră. Deghizarea era perfectă pentru turele de noapte cu care era obişnuit ca vă****, dar, ghinion, la lumina zilei, combinaţia dădea oricum portocaliu. În plan material a devenit revoltat pentru că avea acelaşi câştig ca şi vameşii dar pentru muncă mai puţină, motiv pentru care, sub acţiunea naturii manifestată şi în curţile celor mari, ţinând pasul cu moda, a devenit pitic organic. Influenţa s-a manifestat şi asupra culorii, care a devenit pământie sugerând supărarea lui pe incapacitatea celorlalţi de a-i înţelege strategiile de lungimea unei ture din vamă. De fapt, motivul este unul singur. Materialul. MARO. Pândit de pericolul descompunerii, ceea ce i-ar fi conferit un oarecare certificat de calitate şi cu siguranţă unul de producător, se află acum la mila râmelor. Deoarece la controlul făcut de Ministerul Muncii în toate judeţele a ieşit pe ultimul loc (rezultat despre care a omis să ne mai informeze ca în alte dăţi în pompoase şi inutile conferinţe de presă) abordează un nou concept – slugă la doi stăpâni.
Postat 24 Martie 2016, 20:36 de eutanasiu
Ce lovitura?
Asta e in stare sa pupe orice B..i ,pentru ca sa primeasca un ciolan...oricum mai are lasaltea de pe cand era sef la vama...sarmana tara...
Postat 24 Martie 2016, 20:02 de zorro
rusine!
Daca ati avut nemultumiri-sigur sunt-trebuia spus intr-o sedinta la partid...sigur ati fi avut sustinatori!!!
Postat 24 Martie 2016, 19:53 de onuta
LA PSD BIHOR CANTA CUCUVEAUA
Am spus si am sa spun .MANG XEROX COPY PASTE va duce PSD-Bihor de ,,rapa'' sau in termeni electorali sub 10 % in Oradea si undeva pe la 15 % in judet .Atunci poate ca Carpatii nu o sa mai ia vederea lui Dragnea si MANG XEROX COPY PASTE va fi debarcat !Pacat insa de PSD care s-a dovedit a fi o solutie in politica romaneasca ,cu membrii care in Bihor sunt ,,condusi''! mai bine zis ,,necondusi''de ...sa ma repet sau sa fac un XEROX COPY PASTE !!
Postat 24 Martie 2016, 19:47 de PETREI
VAMA VECHE
BORS de legume liberale....
Postat 24 Martie 2016, 19:24 de TDS
Marius te lepezi de Mang????
Nu se poate!!!!Dupa ce Mang te-a "ajutat" sa obtii o nota aproape maxima(99,8 puncte din 100 posibile) pentru functia publica din Primaria xxxx ca sa poti exercita ulterior functia de Inspector Sef la ITM si dupa ce ai dispus angajatilor din subordine, la solicitarea d-lui Mang sa efectueze controale abuzive(amenzi excesive si alte presiuni) la institutiile publice conduse de catre PNL-isti, te lepezi de acesta??? Ma intreb cati te vor inghiti si pe la PNL dupa cate le-ai facut. Oricum pentru tine se apropie sfarsitul carierei in administratia publica.Mai bine ramaneai in barca PSD-ista(aveai si tu un pic de demnitate).Degeaba ai tu promisiunea vreunui liberal(stii tu care) ca vei ramane pe functie pentru ca presiunile celorlati PNL-isti pe care i-ai executat vor fi atat de mari incat vei ajunge la groapa de gunoi a administratie publice(acolo unde is au locul cei obedienti ca tine). Macar colegii tai din partid, directori din celelalte deconcentrate(cu execptia a 2 persoane) au fost mai cerebrali si nu au pus botu ca si tine la prostiile sefului vostru(ma rog a PSD-istilor din teritoriu care nu sunt in stare sa duca o batalie politica corecta decat prin tot felul de plangeri, sesizari, s.a.m.d)
Postat 24 Martie 2016, 19:05 de mariusC
Nu e lovitura pentru PSD ci pentru PNL.
Se peticeste amatorismul liberal cu mediocritati socialiste.
Postat 24 Martie 2016, 18:44 de SirmaGhipata
...
Sa se bucure PSD-ul ca a scapat de el... Are doar interese personale si ciupeli de pe unde poate!
Postat 24 Martie 2016, 18:33 de calinpop
Era deja pe farasul tehnocrat iar socialismul nu ajuta cu nimic in zilele noastre
In schimb, liberalismul te omoara exact cand te astepti la altceva.
Postat 24 Martie 2016, 18:26 de SirmaGhipata
...URVELE POLITICE
Mereu se spune " Politica e mare ...VA " ! Dar .....vasareala ca in partidele romanesti MAI RAR ! Se trece dintr-un partid in altul ( cu doctrine diametral opuse ) cu o dezinvoltura demna de o cauza mai buna ! Da , aliante dreapta / stanga s-au vazut si in Germania ! Dar sa zbori din partid de stanga intr-unul de dreapta ( ba inca de culoare ultra portocalie ! ) nu pot intelege ! Un cetatean de rand se mai poate rataci ! Dar un politician ? Oh da , mare om , mare ca_caracter !
Postat 24 Martie 2016, 18:17 de TDS
DeMand(g) , out!
...= A se cere afara.Valul creste.Foarte multe nemultumiri si multi nemultumiti! Dle presh-e-dinte Mang, TREZESTE-TE!Respect, dle director, Marius Rotar.Mare om, mare caracter!
Postat 24 Martie 2016, 15:23 de carlos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON