URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2016, 13:32

Beiușenii condamnați cu executare în dosarul “Top Construct”, între care și fostul primar PSD Silviu Odobasianu, au fost încarcerați

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toate cele şapte persoane condamnate definitiv la închisoare cu executare în dosarul "Top Construct", în care şi fostul primar al municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, a încasat 2 ani şi 1 lună de închisoare cu suspendare, au fost ridicate vineri seară de poliţişti şi încarcerate.

"Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare mandatele primite pe numele a cinci persoane din municipiul Beiuş şi a doi orădeni. Condamnaţii au fost reţinuţi şi încarceraţi", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Este vorba inclusiv de fostul primar PSD al Beiuşului şi fost subprefect al Bihorului, Nicu Silviu Odobasianu, condamnat definitiv la 4 ani de detenţie pentru înşelăciune şi uz de fals, şi de Viorel Iuhas (foto), fost viceprimar şi preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, acum pe funcţie de conducere în cadrul Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, care a încasat 3 ani şi 10 luni închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

BIHOREANUL a încercat să obţină o declaraţie de la Odobasianu şi Iuhas, vineri seară, înainte de a fi reţinuţi, dar în zadar. În timp ce şeful de la ABA Crişuri a avut telefonul închis, la telefonul lui Odobasianu a răspuns o femeie care i-a cerut reporterului să uite acel număr.

De asemenea, au fost ridicaţi Nicolae Virgil Pancu, şef de lucrări al firmei Top Construct Grup, condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare, pentru complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, Gelu Laurenţiu Hasan, responsabilul de proiect din cadrul Primăriei Beiuş, care va face 4 ani şi 6 luni închisoare pentru complicitate la înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi Emil Gheorghe Oaie, fostul şef al Serviciului Investiţii al Primăriei, condamnat la 4 ani şi 2 luni închisoare, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii au încarcerat şi doi orădeni, pe patronul firmei Top Construct, Ciprian Berindea, condamnat la 5 ani şi 9 luni pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, şi pe fostul diriginte de şantier, Nicolae Sotoc, condamnat la 4 ani închisoare cu executare, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pedepsele au fost dispuse, vineri, într-un dosar trimis în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea în 2013, vizând o escrocherie comisă de compania Top Construct, care a încasat, în perioada 2007-2008, aproape 2 milioane de lei în baza unor documente falsificate, care atestau finalizarea unor lucrări neexecutate, şi a lichidat şi depozitul bancar de 750.000 lei reprezentând garanţia de bună execuţie a lucrărilor.

În acelaşi dosar, judecătorii au dispus condamnarea la 2 ani şi 1 lună de închisoare cu suspendare a actualului primar de Beiuş, Adrian Domocoş, care a primit totodată şi interdicţia de a mai candida şi de a ocupa o funcţie publică.

Tot pedepse cu suspendare au fost dispuse şi pe numele a şase persoane, contabila şefă şi directoarea economică a Primăriei Beiuş, Maria Ioana Nicolae, Gigel Mihailovici (acum pensionar), Maria Ramona Clintoc, Dorina Gabor, Mircea Boloş şi Octavian Codreanu (fost consilier local).

Citeşte pe această temă şi articolele:

Candidat degeaba: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, a fost condamnat definitiv şi nu mai poate fi ales!

Alianţa hoţilor: De ce au fost trimişi în judecată primarii şi viceprimarii penali de la Beiuş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Sa ne fie mila?
In aceste momente grele pentru cei doi (Odobasianu si Iuhas) le doresc o viata sexuala cat mai activa pentru urmatorii 2 ani. Sper sa iasa doar cu popa la capatai.
Postat 04 Iunie 2016, 18:31 de IonBerinde
tare de tot!!!
PUTERNICA TREABA!!!
Postat 04 Iunie 2016, 14:58 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON