URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2017, 13:48

Judecați în arest: Cartelul de droguri condus de interlopul Alexandru Kopar a ajuns în fața instanței

Judecați în arest: Cartelul de droguri condus de interlopul Alexandru Kopar a ajuns în fața instanței foto: arhiva
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT Oradea i-au trimis în judecată pe interlopul Alexandru Kopar, pe concubina lui, Kereszturi Erzsebet, şi partenerii Alexandru Varga şi David Berger, acuzați că, începând de anul trecut, au pus pe picioare o reţea de distribuţie a unor droguri de risc, de mare risc şi etnobotanice care a aprovizionat cel puţin 70 de orădeni consumatori de stupefiante

Este vorba despre un dosar în care procurorii DIICOT au cercetat în total 15 persoane și care a aprovizionat cel puţin 70 de orădeni consumatori de stupefiante, fiind dovedit de anchetatori prin folosirea unor agenţi sub acoperire.

Aceştia, infiltraţi între membrii grupării în calitate de consumatori, i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe dealeri şi pe clienţi, reuşind să-i ducă de nas pe traficanţi atât de bine încât în mai puţin de un an au realizat 49 de tranzacţii fără să se trădeze.

Odată stabilită organizarea, întinderea şi faptele ilegale ale membrilor reţelei, pe 2 martie, echipaje formate din poliţişti antidrog, mascaţi şi jandarmi, coordonaţi de un procuror, au descins simultan la 12 adrese, pentru percheziţii asupra a 15 persoane.

În urma operaţiunii s-au găsit şi confiscat 205 pastile ecstasy (MDMA), 620 grame de cannabis, 1.880 grame de materie vegetală cu efect psihoactiv şi 27 pliculeţe cu diverse produse ce conţin substanţe de tip etnobotanic. 

După percheziții, 13 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Oradea, unde li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile: procurarea şi distribuirea de droguri de risc, de mare risc şi de substanţe cu efecte psihoactive, opt dintre suspecţi fiind trimişi în Arestul Poliţiei Bihor pentru 24 de ore.

Dintre aceștia, pe 3 martie, patru persoane - Alexandru Kopár, concubina sa, Kereszturi Erzsébet, Alexandru Varga şi David Berger - au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de  zile, măsură care a fost prelungită ulterior de toate instanțele de judecată.

Pe 26 aprilie, procurorii DIICOT Oradea au dispus trimiterea în judecată a celor patru traficanți de droguri, considerați coordonatorii grupării, față de dealerii lor ancheta fiind disjunsă. Procesul celor patru a început pe 28 aprilie, la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de Cameră preliminară a dispus menținerea măsurilor preventive.

Citiți despre cum i-au atras în capcană procurorii pe traficanții lui Kopar în articolul: Cartelul lui Kopar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON