URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2018, 09:39

În aşteptarea „căpşunarilor”: În Oradea, Serviciul de Paşapoarte va lucra cu program prelungit până la ora 18.30

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a anunţat miercuri, la finalul reuniunii lunare a Colegiului Prefectural, că de la data de 1 iulie Serviciul de Paşapoarte va putea lucra cu program prelungit, dacă vor fi solicitări, pentru a veni în întâmpinarea mai ales a cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi care, venind acasă în vacanţă, profită de această prezenţă pentru a-şi înnoi documentele, inclusiv pe cele de călătorie.

"Din 1 iulie până la sfârşitul lunii septembrie se va putea lucra zilnic până la ora 18.30", a spus Mihaiu, adăugând că deja a început să crească volumul adresărilor la acest serviciu, unde se lucrează la patru ghişee. "Trei sunt pentru cei care au programări online, unul pentru cei cu numere de ordine, dar am introdus numere de ordine nominale", a amintit prefectul, precizând că zilnic sunt procesate circa 200 – 250 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte.

Deocamdată, însă, programul de lucru rămâne cel normal, până la ora 17.00, cu excepţia zilelor de joi, când se lucrează până la ora 18.30.

De asemenea, oficialul a precizat că în prezent programările pentru eliberarea paşapoartelor se fac în două sau trei zile, în vreme ce în alte judeţe din nord-vestul ţării acest lucru se face în 30 de zile de la depunerea solicitărilor, astfel că "vom putea onora şi cereri din Cluj".

Prefectul a amintit, totodată, că în Bihor paşapoartele temporare se eliberează "în două – trei ore" şi că durata de valabilitate a paşapoartelor simple electronice a crescut la 10 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
M-am trezit si eu...
...sa comentez pe aici. ''Capsunari'' sau nu, acesti oameni lucreaza pe plantatiile U.E. si de unde transfera bani multi in spatiu Danubiano-(Turco-Ruso-U.E.-Americano-Chino)Pontic. Acestia atunci cand vin acasa, isi schimba documentele tot pe bani, si nu pe banii statului (vezi tichete de vacanta-concedii medicale/odihna, etc.), ci pe banii ''casunati'' sau nu. Domnule Cris (sa va spunem ''Balta'' ''Apa curgatoare''?) din respect ptr meseria de jurnalist (non-capsunar) aveti obligatia sa corectati titlul cat si unde exista aceasta ''caracterizare''. Scuze, daca nu m-am trezit unde trebuie...
Postat 28 Iunie 2018, 16:36 de Maricel
@Citizen
Incercam doar sa mentin o doza de respect fata de ziar in sine. Un om nu face imaginea completa a ziarului, asa cum nici o minoritate nu ar trebui sa faca imaginea diasporei. Din pacate, cum zici, "minoritatea aia" e de 90%, nu chiar atat de minora :)
Postat 28 Iunie 2018, 11:23 de WolfSebastian
@poiu
Multumesc! Si, da, corect ca se poate lucra petru "comanii" de afara si la noi in tara, si sa fii si platit bine pe treaba asta, dar deocamdata sa fii la "comani" acasa si la sursa, e mai bine platit decat in tara. Cred ca intelegeti treaba asta. Dar prospectul de viitor asta e - job in Ro pentru straini care platesc bine. Atat ca sunt niste teluri de atins pentru mine, care necesita un castig mai rapid ce momentan aici e realizabil. Tot respectul!
Postat 28 Iunie 2018, 11:14 de WolfSebastian
90% !!!
@WolfSebastian....Asa am scris si eu (90%), dar din pacate din cauza acestor 90% TOTI SUNTEM VAZUTI LA FEL. P.S. ...."ziar de prestigiu"....??? :-)))))))
Postat 28 Iunie 2018, 11:06 de Citizen
@wolfsebastian
Nu sunt toti in aceeasi oala, cum zice citizen, sunt majoritari. Am avut si eu episoade la pasapoarte am asistat si la discutii aprinse si la semi analfabeti care nu puteau scrie. Dar adevărat, nu sunt toti la fel. Din pacate datorita lor ne stie Europa astfel. Trebuie sa ne acceptam semenii cu bune si rele. Felicitari pentru slujba ta dar sa stii ca si in tara se poate lucra pe bani poate mai multi pentru comanii de afara.
Postat 28 Iunie 2018, 11:01 de poiu
@Citizen - Corect, dar...
Cu tot respectul, stiu ce oameni umbla pe la pasapoarte, am avut "onoarea"de a-i intalni de destule ori pana acum si de a le suporta toanele si idioteniile! Dar nu mi-ai inteles ideea generala - intr-un articol dintr-un ziar care e totusi citit de multi, tu ca si reporter si ziarist, bagi o ironie stupida care ataca toata diaspora, buni sau rai. De ce primesc eu si alte persoane care isi vad de treaba, imaginea de "capsunar"? Cu atat mai mult cu cat remarca vine de la un ziar de prestigiu pana la urma. Va salut! Ma intorc la treaba, ma asteapta niste "capsuni" de cules!
Postat 28 Iunie 2018, 10:50 de WolfSebastian
@ WolfSebastian
Daca te duci sa vezi cam ce "oameni" (90%) stau la rand pentru pasapoarte,denumirea de "capsunari" o sa tise para o lauda adusa acestor ...oameni.
Postat 28 Iunie 2018, 10:35 de Citizen
Cam nesimtit titlul de articol!
Domnule Adrian, am si eu o intrebare. De ce i-ati numit "capsunari" la gramada pe toti cei plecati in strainatate? Nu vi se pare un pic nesimtita miscarea asta? Nu am nimic cu acei "capsunari", e o munca cinstita ca oricare alta, dar la cum ati folosit termenul in titlu, suna a ironie stupida, daca nu chiar misto si batjocura. Sunt plecat de 3 ani ca si inginer si am ajuns sa fiu respectat aici la un nivel la care nici nu visam ca voi ajunge vreodata in Romania. Am cunostinte destule care sunt medici, avocati, ingineri si toti lucreaza cinstit si din greu departe de casa, iar dumneavoastra i-ati bagat pe toti in aceeasi oala. Nu va e putin rusine?
Postat 28 Iunie 2018, 09:58 de WolfSebastian
RE: Cam nesimtit titlul de articol!
E doar o figură de stil, nu o luaţi aşa tragic! E o expresie încetăţenită deja, pentru că defineşte un fenomen cunoscut, şi am folosit-o în ghilimele ca să se înţeleagă că nu e sensul propriu al cuvântului. Nu e vorba de batjocură.
Postat 28 Iunie 2018, 12:20 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON