URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2018, 09:39

În aşteptarea „căpşunarilor”: În Oradea, Serviciul de Paşapoarte va lucra cu program prelungit până la ora 18.30

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a anunţat miercuri, la finalul reuniunii lunare a Colegiului Prefectural, că de la data de 1 iulie Serviciul de Paşapoarte va putea lucra cu program prelungit, dacă vor fi solicitări, pentru a veni în întâmpinarea mai ales a cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi care, venind acasă în vacanţă, profită de această prezenţă pentru a-şi înnoi documentele, inclusiv pe cele de călătorie.

"Din 1 iulie până la sfârşitul lunii septembrie se va putea lucra zilnic până la ora 18.30", a spus Mihaiu, adăugând că deja a început să crească volumul adresărilor la acest serviciu, unde se lucrează la patru ghişee. "Trei sunt pentru cei care au programări online, unul pentru cei cu numere de ordine, dar am introdus numere de ordine nominale", a amintit prefectul, precizând că zilnic sunt procesate circa 200 – 250 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte.

Deocamdată, însă, programul de lucru rămâne cel normal, până la ora 17.00, cu excepţia zilelor de joi, când se lucrează până la ora 18.30.

De asemenea, oficialul a precizat că în prezent programările pentru eliberarea paşapoartelor se fac în două sau trei zile, în vreme ce în alte judeţe din nord-vestul ţării acest lucru se face în 30 de zile de la depunerea solicitărilor, astfel că "vom putea onora şi cereri din Cluj".

Prefectul a amintit, totodată, că în Bihor paşapoartele temporare se eliberează "în două – trei ore" şi că durata de valabilitate a paşapoartelor simple electronice a crescut la 10 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
M-am trezit si eu...
...sa comentez pe aici. ''Capsunari'' sau nu, acesti oameni lucreaza pe plantatiile U.E. si de unde transfera bani multi in spatiu Danubiano-(Turco-Ruso-U.E.-Americano-Chino)Pontic. Acestia atunci cand vin acasa, isi schimba documentele tot pe bani, si nu pe banii statului (vezi tichete de vacanta-concedii medicale/odihna, etc.), ci pe banii ''casunati'' sau nu. Domnule Cris (sa va spunem ''Balta'' ''Apa curgatoare''?) din respect ptr meseria de jurnalist (non-capsunar) aveti obligatia sa corectati titlul cat si unde exista aceasta ''caracterizare''. Scuze, daca nu m-am trezit unde trebuie...
Postat 28 Iunie 2018, 16:36 de Maricel
@Citizen
Incercam doar sa mentin o doza de respect fata de ziar in sine. Un om nu face imaginea completa a ziarului, asa cum nici o minoritate nu ar trebui sa faca imaginea diasporei. Din pacate, cum zici, "minoritatea aia" e de 90%, nu chiar atat de minora :)
Postat 28 Iunie 2018, 11:23 de WolfSebastian
@poiu
Multumesc! Si, da, corect ca se poate lucra petru "comanii" de afara si la noi in tara, si sa fii si platit bine pe treaba asta, dar deocamdata sa fii la "comani" acasa si la sursa, e mai bine platit decat in tara. Cred ca intelegeti treaba asta. Dar prospectul de viitor asta e - job in Ro pentru straini care platesc bine. Atat ca sunt niste teluri de atins pentru mine, care necesita un castig mai rapid ce momentan aici e realizabil. Tot respectul!
Postat 28 Iunie 2018, 11:14 de WolfSebastian
90% !!!
@WolfSebastian....Asa am scris si eu (90%), dar din pacate din cauza acestor 90% TOTI SUNTEM VAZUTI LA FEL. P.S. ...."ziar de prestigiu"....??? :-)))))))
Postat 28 Iunie 2018, 11:06 de User anonimizat
@wolfsebastian
Nu sunt toti in aceeasi oala, cum zice citizen, sunt majoritari. Am avut si eu episoade la pasapoarte am asistat si la discutii aprinse si la semi analfabeti care nu puteau scrie. Dar adevărat, nu sunt toti la fel. Din pacate datorita lor ne stie Europa astfel. Trebuie sa ne acceptam semenii cu bune si rele. Felicitari pentru slujba ta dar sa stii ca si in tara se poate lucra pe bani poate mai multi pentru comanii de afara.
Postat 28 Iunie 2018, 11:01 de poiu
@Citizen - Corect, dar...
Cu tot respectul, stiu ce oameni umbla pe la pasapoarte, am avut "onoarea"de a-i intalni de destule ori pana acum si de a le suporta toanele si idioteniile! Dar nu mi-ai inteles ideea generala - intr-un articol dintr-un ziar care e totusi citit de multi, tu ca si reporter si ziarist, bagi o ironie stupida care ataca toata diaspora, buni sau rai. De ce primesc eu si alte persoane care isi vad de treaba, imaginea de "capsunar"? Cu atat mai mult cu cat remarca vine de la un ziar de prestigiu pana la urma. Va salut! Ma intorc la treaba, ma asteapta niste "capsuni" de cules!
Postat 28 Iunie 2018, 10:50 de WolfSebastian
@ WolfSebastian
Daca te duci sa vezi cam ce "oameni" (90%) stau la rand pentru pasapoarte,denumirea de "capsunari" o sa tise para o lauda adusa acestor ...oameni.
Postat 28 Iunie 2018, 10:35 de User anonimizat
Cam nesimtit titlul de articol!
Domnule Adrian, am si eu o intrebare. De ce i-ati numit "capsunari" la gramada pe toti cei plecati in strainatate? Nu vi se pare un pic nesimtita miscarea asta? Nu am nimic cu acei "capsunari", e o munca cinstita ca oricare alta, dar la cum ati folosit termenul in titlu, suna a ironie stupida, daca nu chiar misto si batjocura. Sunt plecat de 3 ani ca si inginer si am ajuns sa fiu respectat aici la un nivel la care nici nu visam ca voi ajunge vreodata in Romania. Am cunostinte destule care sunt medici, avocati, ingineri si toti lucreaza cinstit si din greu departe de casa, iar dumneavoastra i-ati bagat pe toti in aceeasi oala. Nu va e putin rusine?
Postat 28 Iunie 2018, 09:58 de WolfSebastian
RE: Cam nesimtit titlul de articol!
E doar o figură de stil, nu o luaţi aşa tragic! E o expresie încetăţenită deja, pentru că defineşte un fenomen cunoscut, şi am folosit-o în ghilimele ca să se înţeleagă că nu e sensul propriu al cuvântului. Nu e vorba de batjocură.
Postat 28 Iunie 2018, 12:20 de Moderator
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON