URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2012, 08:32

Cel mai vechi primar bihorean, învins de o tânără de 33 ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
O tânără de 33 ani l-a învins pe cel mai longeviv primar din judeţ. Mihaela Sabău a strâns 592 de voturi, cu 28 mai multe decât liberalul Ioan Balint (564) şi cu 164 peste candidatul independent Ioan Cuciula (328).

Balint a condus Primăria Uileacu de Beiuş din anul 1984 şi nu se aştepta să fie „bătut" taman de tânăra sa colegă de coaliţie, rezultatul votului fiind un adevărat şoc pentru edil. Surprins, după numărătoarea de duminică noapte, Balint s-a închis în sediul instituţiei şi a cerut recalcularea scorului de trei ori, până în jurul orei 5 dimineaţa, când a acceptat situaţia şi s-a recunoscut înfrânt.

Proaspăta primăriţă, Mihaela Sabău, este absolventă de drept, cu master în Drept administrativ şi Administraţie publică, iar până acum a lucrat la o firmă din Beiuş. A devenit membru PSD în urmă cu un an şi a decis să candideze din ambiţie iar dacă iniţial candidatura ei n-a fost luată în serios, ulterior lucrurile s-au schimbat.

Candidata PSD a intrat în bătălia electorală cu o strategie pe care a gândit-o de una singură şi şi-a susţinut campania dintr-un buget modest, din veniturile sale, ale soţului, familiei şi unor prieteni apropiaţi. Cu banii strânşi, a organizat întruniri în cele patru sate ale comunei (Uileacu de Beiuş, Prisaca, Vălanii de Beiuş şi Forău). Apoi, pentru a-i cunoaşte pe alegători, a luat la rând casele oamenilor, bătând din poartă în poartă, ascultându-le păsurile prezentându-le proiectele, încât le-a câştigat încrederea.

„În aproape 30 de ani, cât a fost primar Balint, în comună nu s-a făcut aproape nimic, decât înainte de campaniile electorale. La alegerile din 2008 s-a început introducerea apei, dar după campanie a lăsat totul baltă. Nici până azi nu e terminată lucrarea. Nu există canalizare, iar asfalt este doar din loc în loc. Sâmbătă seară, cu o zi înainte de votare, a chemat o firmă să asfalteze un drum. Normal că a rămas şi acela neterminat. Oamenii m-au votat pentru că i-am convins că pot schimba lucrurile", explică proaspăta primăriţa, hotărâtă să se ţină de cuvânt.

Tânăra vrea să finalizeze toate proiectele abandonate de fostul edil (alimentarea cu apă, canalizarea, modernizarea străzilor şi asfaltarea tuturor drumurilor de legătură dintre sate), dar are şi propriile proiecte, mai îndrăzneţe. „Am vrea să atragem investitori în zonă, pentru a crea locuri de muncă, să construim o bază sportivă, să redeschidem o şcoală. Am de lucru, nu mă plâng...", spune Mihaela Sabău.

Citiţi, despre primarul cu cele mai multe mandate din judeţ, şi articolul „Primarul din Uileacu de Beiuş, pe locul 2 în topul celor mai longevivi primari din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
pentru
FELICITARI ! D-NA PRIMAR... MIHAELA SABAU ...ATI REUSIT SA FACETI CEEA CE ATI PROMIS IN TIMP ASA DE SCURT(ex.ATI REDESCHIS SCOALA DIN FORAU),IAR NOI ITI DORIM MULT SUCCES IN TOT CE ATI INCEPUT SA FACETI ...LASATI IN URMA FAPTELE REALIZATE...
Postat 19 Octombrie 2012, 11:53 de rodica
lume noua
Balint a pierdut alegerile din 2012, pentru ca acum nu a mai putut frauda, cum a facut cu mandatele anterioare - in aceasta consta ajutorul dat de calitatea de cumnata a lui Gligor Sabau si nimic mai mult. Si de aceasta data in localitatea Forau numaratoarea s-a terminat la ora 05, cand si in Bucuresti se stia rezultatul, dar la comuna Uileac nu
Postat 13 Iulie 2012, 22:56 de forouan
NEREGULI LA SCOALA UILEACUL DE BEIUS!
Speram ca domnul "DIRECTOR" sa fie demis si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar si pe doamna PRIMAR sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 11 Iulie 2012, 16:34 de uilecan
Salvati Scoala UIleacul de Beius!!!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 24 Iunie 2012, 14:45 de uileac
nasolu'
ia esplicati-mi si mie ce inseamna sa fi ''primar''...ce poate face un primar...dacain sat are numai ''puturosi''? isi ia salariul si...gata.
Postat 14 Iunie 2012, 15:25 de m
BRAVOOOOO MIHAELA
CE BINE CA AI CASTIGAT ALEGERILE MAIHAELA ! IN SFARSIT O PICAT FOSTU' PRIMAR " IOAN BALINT " . MIHAELA ESTI CEA MAI TARE ...
Postat 13 Iunie 2012, 17:48 de Florina
felicitari
Nu stiu cine este dar o felicit din toata inima.
Postat 13 Iunie 2012, 09:54 de anonim
VICTORIE MERITATA
Invidiosilor si frustratilor chiar este o victorie meritata !A batut satele comunei ,si si a rupt pantofii in timp ce altii stateau la cafele! Multi au luat o in deradere dar "fata din Prisaca " le a aratat ca prin vointa si ambitie iti atingi telul! Felicitari Mihaela!!!
Postat 12 Iunie 2012, 15:55 de anonim
felicitari
Domnul sa-ti dea puter ca macar 28 de ani sa fii primar! Iar daca esti incapabila cum cred unii renunta singura nu astepta sa te inlature altii.
Postat 12 Iunie 2012, 15:22 de un strain
a
Felicitari Mihaela, este foarte usor sa punem "etichete" daca toti am avea la fel de multa vointa....
Postat 12 Iunie 2012, 13:16 de a
felicitari
Sa nu uitam ca este aleasa de oameni nu de rudele sale. Eticheta de incompetenta este rautacioasa, totusi doamna terminand o facultate de drept, nu una de stiinte economice la Marghita. E locul tinerilor. La 33 de ani are energia necesara de a face treaba cu adevarat. Schimbarea era necesara. Bafta.
Postat 12 Iunie 2012, 09:52 de cristi
cumnata lui GLIGOR SABAU
... EA ESTE O INCOMPETENTA...
Postat 12 Iunie 2012, 09:13 de ANONIM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON