URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2014, 13:50

Braconaj sfârşit tragic în Husasău de Criş: un vânător a fost împuşcat mortal, prietenul său este de negăsit

Braconaj sfârşit tragic în Husasău de Criş: un vânător a fost împuşcat mortal, prietenul său este de negăsit Alin Filimon (stânga) şi consăteanul său, Teodor Cosma (dreapta) erau prieteni, vecini şi, deseori, după cum spun oamenii locului, parteneri de braconaj. De astă dată, însă, partida de vânătoare la care au ieşit vineri noaptea s-a sfârşit tragic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O partidă de braconaj organizată în Husasău de Criş, comuna Ineu, s-a sfârşit tragic, unul dintre participanţi, Teodor Cosma, fiind găsit mort de rude în timp ce un alt braconier, Alin Filimon, este dat dispărut.

Cei doi plecaseră vineri seară de acasă şi, pentru că sâmbătă dimineaţa n-a ajuns niciunul acasă şi nici nu răspundeau la telefon, rudele au intrat în alertă. Prima a fost soţia lui Cosma, însărcinată în luna a opta, care şi-a sunat cumnatul, cerându-i să meargă în căutarea bărbatului în vârstă de 35 de ani.

Împreună cu un văr, Gheorghe Cosma a şi plecat, găsindu-l pe fratele său mort la marginea unui lan de porumb, cu o gaură împuşcată în piept. "Erau prieteni, vecini. Nu ştiu ce s-o fi întâmplat", a spus Cosma, şocat de cele întâmplate.

Un echipaj complex de poliţişti şi criminalişti, coordonaţi de procurorul Alin Leucea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, au început cercetările la locul tragediei încă de sâmbătă dimineaţă, anchetatorii încercând în acelaşi timp să dea şi de urma celui de-al doilea braconier, Alin Filimon, 32 ani, care deocamdată este de negăsit.

Din primele investigaţii, victima a fost împuşcată cu o carabină, iar apoi târâtă la marginea lanului de porumb, unde a şi fost găsită cu picioarele apropiate şi cu capul aşezat pe propria-i armă de vânătoare.

Potrivit unor surse judiciare, Cosma şi Filimon au ieşit la braconaj împreună cu încă o persoană, audiată deja la sediul Parchetului Bihor.

Procurorul Alin Leucea a refuzat deocamdată să ofere amănunte despre cercetările în curs, rezumându-se la informaţiile primare. "S-a descoperit o victimă, se fac cercetări, deocamdată nu pot să vă spun mai mult", a declarat, scurt, procurorul.

UPDATE: Varianta anchetatorilor - un accident

Surse din anchetă au dezvăluit BIHOREANULUI că, din verificările făcute în cursul zilei de sâmbătă, varianta luată în calcul este că victima a fost împuşcată din greşeală de braconierul dispărut, Alin Filimon, cu care, de altfel, Teodor Cosma era prieten apropiat.

"A existat un martor, o a treia persoană care a participat la partida de braconaj, care a confirmat ipoteza că a fost un accident de vânătoare. Martorul a povestit că victima a intrat în lanul de porumb, unde a auzit mişcare şi a presupus că e vorba de mistreţ. În acelaşi timp, auzind şi el mişcare în lan, Alin Filimon a tras, nimerindu-l în piept", a explicat sursa citată.

Ulterior, şocat de ce s-a întâmplat, Filimon a dispărut. "Ultimul cu care a vorbit a fost martorul, cel de-al treilea braconier. I-a spus că a crezut că aude un mistreţ şi nu şi-a dat seama că victima a intrat în lan", a mai declarat sursa BIHOREANULUI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
pt ghita2
Si eu l-am cunoscut pe teo, nu foarte bine dar suficient ca sa pot spune ca viata lui o descrie Ghita destul de realist.. pacat de el. la chestia cu injuraturile incasate de nevasta-sa am asistat si eu odata. Adevarul doare nu denigreaza..Probabil si tu esti la fel ca el si ca altii din satul ala penal, asa cum spunea cineva. Condoleante familiei!
Postat 16 Septembrie 2014, 16:44 de bba
Pt ghita
ghita prietene nu meriti majuscule, esti prima persoana care-l vorbeste de rau pe Teo, esti de cea mai joasa speta nu meriti atentia noastra, esti un ,,apropiat,, care incerci sa-l denigrezi, nereusind sa te afirmi in viata de zi cu zi si stai la adapostul calculatorului. Ratat esti tu, de ce nu spui asta in sat la oameni daca tu le stii pe toate ca doar nu stai departe, apropo daca vii la inmormantare nu sta aproape de mine, ceea ce-ti spun aici considera ca e un raspuns si la ce ai scris pe bihon, apropo ...vrei sa stie satul cine esti ?!
Postat 15 Septembrie 2014, 23:34 de ghita 2
Pacat
pacat de copii! TEO era un om de nimic, afemeiat, violent, infractor ( a murit in timp ce savarsea o infractiune, braconaj, culmea prostiei..). Nevasta-sa saraca numai ea si vecinii stiu cata bataie si cate injuraturi a incasat de la TEO. Un om fara caracter ca multi ratati din Husasau.
Postat 15 Septembrie 2014, 21:15 de Ghita
Alin S A SINUCIS , TOT SATUL STIE ASTA , DE CE NE MINTITI SE PREGATESC SA INFROAPE DOI NU UNUL !
Alin S A SINUCIS , TOT SATUL STIE ASTA , DE CE NE MINTITI SE PREGATESC SA INGROAPE DOI NU UNUL !
Postat 15 Septembrie 2014, 13:09 de tragic
gresala
Nu vorbiti daca nu stiti,l nu a fost lovit la cap sau chestii de genul, doar de la cazatura...teo a fost impuscat accidental, dar nu sunt 100% ca alin a fost acela care a apasat pe tragaci, speram sa se afle cat mai repede adevarul, nu vad de ce sa fi fugit alin de la locul faptei si cea de a 3-a persoana sa mearga linistita acasa sa se culce...sunt niste semne de intrebare aici ???? daca persoana a 3-a nu a avut nici o vina, dc nu a sunat la politie sa anunte incidentul? punetiva in situatie.... ceva miroase aici...
Postat 15 Septembrie 2014, 12:13 de alin
a
haide-ti sa nu mai criticam noi....oricine poate sa zica ce ii trece prin cap...loviturile nu le incasezi dupa impuscatura....cine stie putina medicina gandeste....Dumnezeu sa te odihneasca Teo!:((
Postat 15 Septembrie 2014, 11:20 de a
Nu e crima!
Nu vorbiti daca nu stiti nimic. Presa minte, si toti se iau unu dupa altul. Nu a fost gasita nici o arma sub capul victimei, nici nu a fost lovita la cap. A fost vina lui Cosma pt ca nu a stat in locul in care i s-a spus sa stea.
Postat 14 Septembrie 2014, 22:04 de razvan
cowboy de misteriosi
De s-ar impusca toti intre ei,cu Tiriac impreuna! Nici legal nu e legal aceasta lasitate de a ucide animale,mai * si braconaj,, gramezi fara cultura!
Postat 14 Septembrie 2014, 21:24 de cowboy
Chiar ne cred OLIGOFRENI şi IDIOŢI ??
-Oare şi "Parchetul" pune "BOTUL" la vrăjelile acelui martor şi a celor cetăţeni din acel sat ?? Care le plăce-au să iasă în faţă la.......declaraţii.Pt.ca să-i vadă fiii SATULUI pe "STICLĂ" şi să-i citească prin Presa locală ce "OCOŞI şi ce " INTERESANŢI " sunt ei !! Sunt curios totuşi de ce a fost "UCIS" acel branconier şi de către cine şi pt.ce ??? Declaraţiile acelor pers.mai sus amintite sun GULGUTE pt.a îmbăta cu APĂ RECE pe cei duşi cu "PLUTA" şi săraci cu DUHUL !!
Postat 14 Septembrie 2014, 18:58 de Cotrău.
daca nu era crima premeditata si era un soc cum a avut putere Filimon Alin sa fuga ?
Daca nu era crima premeditata si era un soc cum a avut putere Filimon Alin sa fuga ? Si mai grav de ce nu au chemat ambulanta ? Poate ca nu el a tras , i s a inscenat, cineva l a amenintat cu inchisoarea a inteles si a fugit sa se salveze . Martorul nici el nu a anuntat autoritatile si de ce nu, ei stiu ca primul lucru pe care il faci suni la 112 . La evenimente nefericite nu ai mama, tata sau prieteni, iti faci datoria .
Postat 14 Septembrie 2014, 18:28 de tragic
Mr
Multi scrie la nivel de barfa. Nu trebuie luat in serios. asteptam rezultate achetei. Eu personal nu cred e fost o crime (numai braconaj).
Postat 14 Septembrie 2014, 17:27 de Francisco
Un sat "penal"
Un sat penal, in sensul in care toata lumea are arme importate din Italia, etc, detinute ilegal, deci un sat sub incidenta codului penal. Asa se intampla cand poltia este o simpla militie, pacat de accident, daca politia si-ar fi facut treaba, tanarul acela era probabil in viata, armele nu sunt jucarii! E o intamplare groaznic de dureroasa.
Postat 14 Septembrie 2014, 17:20 de Puscau
va dati cu parerea aiurea
crima si coruptie sunteti 2 cretini sau poate un morcov sub 2 pseudonime in caz ca sti(stiti) ce sunt acelea...atat pe Alin Filimon cat si pe Teodor Cosma ii cunosc FOARTE BINE de cel putin 15 ani.Erau cei mai buni prieteni si cand spun ca erau cei mai buni prieteni ma refer la faptul ca erau un exemplu pentru multi si nu aveau motive .Le placea vanatoarea mult si a fost un tragic accident....de unde stii sau stiti voi care era pozitia victimei cand a fost impuscata?lovitura de la cap poate fi cauzata din alte motive,poate o avea inainte de eveniment...asa ca lasati comentariile de 2 lei si lasati pe cei abilitati sa cerceteze cazul
Postat 14 Septembrie 2014, 12:18 de Ovidiu
si nonprofesionisti
Procurorul Alin Leucea nu este la prima abatere cand ascunde crime ODIOASE . Nu e braconaj, nu au nici un vanat impuscat dar ei musamalizeaza cazurile . Crima oribila in Bihor , omul avea si lovituri, si mai clar este inaltimea de la care s a tras , mistretul nu are inaltimea unui om, este crima . PANDIREA o faci si cand vrei sa ucizi pe cineva :) de cand este omul o specie PREVAZUTA in ANEXA 1 si 2 ? “acţiunea desfăşurată în vederea obţinerii aceloraşi efecte ca şi prin acţiunea de vânătoare, fără a fi îndeplinite condiţiile legale pentru desfăşurarea acesteia din urmă”. Potrivit art. 1 lit. u din acelasi act normativ, vanatoarea este definita ca “acţiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca finalitate capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, aflate în stare de libertate. Nu constituie acţiune de vânătoare capturarea autorizată a exemplarelor din speciile de interes cinegetic în scop ştiinţific, urmată de eliberarea acestora”.
Postat 14 Septembrie 2014, 11:00 de coruptie
nu are nimic legat de braconaj
nici nu stiti cu ce arma s a tras , de ce are lovituri mortul , de ce a fugit cel care s a presupus ca a tras ?
Postat 14 Septembrie 2014, 10:49 de crima
tragic daca aici se ajunge !
Crima oribila in Bihor , omul avea si lovituri, si mai clar este inaltimea de la care s a tras , mistretul nu are inaltimea unui om, este crima .
Postat 14 Septembrie 2014, 10:46 de crima
raspuns pt mine
@mine Esti praf:)))
Postat 14 Septembrie 2014, 10:46 de Bogdan
Look who's writing
@Bogdan. Vad ca ai citit manualul ala. Buuuun. Acum pune mana si citeste Gramatica limbii romane. O sa ti se para interesanta si poate nu o sa mai scrii "trage-ti". Iar expresia manelista "Ma apuca rasul frate" e gresita. Noi nu suntem fratii tai. Nici din greseala.
Postat 13 Septembrie 2014, 23:19 de mine
Tantalaul si gogomanul:)
In fiecare luna aproape se intampla in Romania cazuri similare de vanatori impuscati de partenerii de vanatoare care trag la nimereala sau mai bine zis la plesneala. Ma apuca rasul frate, este elementar in toate manualele alea de pregatire pe care acesti vanatori facuti la gramada nu le-au citit scrie clar: - Se deschide focul numai la vederea efectiva a vanatului si in conditii clare de reusita in doborarea acestuia. Adica nu tragem ca bivolii in tot ceea ce misca ca poate partenerul de vanatoare trage o kkre in tufa langa noi si paaac pe el ca e mistret. Vanatul se impusca cand il vedem clar si stim ca il putem dobora, nu riscam sa il ranim pentru ca ne costa ore intregi cautarea lui. In Romania ca si toate lucrurile facute prost si capitolul acesta e varza, multi vanatori, toti pile din politie, justitie, in mare majoritate bugetari care au luat permisele la gramada se cred mari vanatori. Eu la cazul de fata spun doar atat, ca sunt 2 bivoli mai puti si ala din porumb ca e mort bietu si cel care a tras ca e facut pe el acuma ca va sta la zdup ceva vreme. Dragi vanatori trage-ti va rog in ceea ce vedeti nu in ceea ce misca in tufa sau porumb sau la mama saraciei.
Postat 13 Septembrie 2014, 22:56 de Bogdan
asdf
Dumnezeu sa te odihneasca Teo !:((
Postat 13 Septembrie 2014, 20:02 de asdf
mai faceti verificari
Mai faceti verificari si veti descoperi cati au arme in satucul respectiv, cu sau fara permis, si veti descoperi ca braconajul este ceva practicat de multe persoane. Pacat de tragedia petrecuta.
Postat 13 Septembrie 2014, 19:35 de eu
re
si tu esti coada fraiere .i.
Postat 13 Septembrie 2014, 18:18 de ixulescu
bra-n-conaj
...Branconaju-i fruncea...
Postat 13 Septembrie 2014, 15:17 de kaka maka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON