URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2016, 14:40

Bilanţ la ITPF Oradea: Peste 600 de migranţi ilegali au încercat să treacă frontiera de vest în 2015

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În anul 2015, la frontierele ce aparţin de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, adică cele din Bihor şi Arad, s-au înregistrat peste 3.000 de acte ilegale, surprinse de poliţişti.

ITPF Oradea şi-a prezentat, joi, bilanţul pe anul 2015, în prezenţa chestorului principal de poliţie Liviu-Marius Galoş, împuternicit Inspector General al Poliţiei de Frontieră Române. Anul trecut, punctele de frontieră din subordinea ITPF Oradea au fost trecute în total de 15.181.600 de persoane, din care 634.600 cetăţeni din afara Uniunii Europene.

Pe sensul de intrare în ţară au fost înregistrate 2.810.850 maşini, iar pe cel de ieşire 2.810.000 pentru un total de 5.620.850 de autovehicule care au tranzitat graniţele de vest ale ţării anul trecut.

Potrivit unei informări a instituţiei, au fost înregistrate, totodată, 3.138 acte ilegale, din care 1.596 au fost infracţiuni, iar 1.542 doar contravenţii. Cele mai multe au vizat tentativele de trecere ilegală a frontierei, fiind descoperite 630 de persoane care au încercat să treacă fie pe la frontiera verde fie prin punctele de control ale ITPF Oradea. De asemenea, au fost depistate 84  persoane, cetăţeni români şi străini, care au fost implicate în traficul de migranţi.

Cea mai mare parte dintre persoanele găsite în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera au provenit din ţări ca Siria, Irak, Afganistan, Iran, Pakistan şi Turcia.

De asemenea, s-au înregistrat şi infracţiuni de evaziune fiscală. "Caracteristic zonei de competenţă, având la bază cazuistica operativă din domeniu, evaziunea fiscală în punctele de trecere a frontierei nu reprezintă o forma a macrocriminalităţii transfrontaliere, constatările Poliţiei de Frontieră fiind în proporţie de aproximativ 80% în domeniul traficului cu ţigări şi tutun", se precizează în informarea ITPF Oradea.

La punctele din cadrul ITPF Oradea au fost descoperite, în 2015, nu mai puţin de 1.369.589 ţigarete, în valoare de pestre 550.000 de lei, respectiv o cantitate semnificativă de pesticide şi îngraşăminte pentru plante în valoare totală de 220.000 lei.

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au depistat şi 58 de autoturisme, respectiv 14 utilaje care fuseseră declarate furate, multe dintre acestea fiind autoturisme de lux precum BMW X5, X6, seria M, Audi Q7, A6 şi diferite modele de Mercedes Benz.

Cazurile de trafic de droguri descoperite al frontiera de vest nu au fost atât de mult. "Au fost înregistrate 11 cazuri în care cetăţeni români sau străini au fost depistaţi cu diferite substanţe interzise, în anul 2015 fiind descoperite 2.008 grame cannabis  şi alte stupefiante 960 grame", au mai arătat reprezentanţii ITPF Oradea. Cazurile au fost preluate de ofiţeri din cadrul B.C.C.O.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON