URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
22 Ianuarie 2016, 14:40

Bilanţ la ITPF Oradea: Peste 600 de migranţi ilegali au încercat să treacă frontiera de vest în 2015

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În anul 2015, la frontierele ce aparţin de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, adică cele din Bihor şi Arad, s-au înregistrat peste 3.000 de acte ilegale, surprinse de poliţişti.

ITPF Oradea şi-a prezentat, joi, bilanţul pe anul 2015, în prezenţa chestorului principal de poliţie Liviu-Marius Galoş, împuternicit Inspector General al Poliţiei de Frontieră Române. Anul trecut, punctele de frontieră din subordinea ITPF Oradea au fost trecute în total de 15.181.600 de persoane, din care 634.600 cetăţeni din afara Uniunii Europene.

Pe sensul de intrare în ţară au fost înregistrate 2.810.850 maşini, iar pe cel de ieşire 2.810.000 pentru un total de 5.620.850 de autovehicule care au tranzitat graniţele de vest ale ţării anul trecut.

Potrivit unei informări a instituţiei, au fost înregistrate, totodată, 3.138 acte ilegale, din care 1.596 au fost infracţiuni, iar 1.542 doar contravenţii. Cele mai multe au vizat tentativele de trecere ilegală a frontierei, fiind descoperite 630 de persoane care au încercat să treacă fie pe la frontiera verde fie prin punctele de control ale ITPF Oradea. De asemenea, au fost depistate 84  persoane, cetăţeni români şi străini, care au fost implicate în traficul de migranţi.

Cea mai mare parte dintre persoanele găsite în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera au provenit din ţări ca Siria, Irak, Afganistan, Iran, Pakistan şi Turcia.

De asemenea, s-au înregistrat şi infracţiuni de evaziune fiscală. "Caracteristic zonei de competenţă, având la bază cazuistica operativă din domeniu, evaziunea fiscală în punctele de trecere a frontierei nu reprezintă o forma a macrocriminalităţii transfrontaliere, constatările Poliţiei de Frontieră fiind în proporţie de aproximativ 80% în domeniul traficului cu ţigări şi tutun", se precizează în informarea ITPF Oradea.

La punctele din cadrul ITPF Oradea au fost descoperite, în 2015, nu mai puţin de 1.369.589 ţigarete, în valoare de pestre 550.000 de lei, respectiv o cantitate semnificativă de pesticide şi îngraşăminte pentru plante în valoare totală de 220.000 lei.

Anul trecut, poliţiştii de frontieră au depistat şi 58 de autoturisme, respectiv 14 utilaje care fuseseră declarate furate, multe dintre acestea fiind autoturisme de lux precum BMW X5, X6, seria M, Audi Q7, A6 şi diferite modele de Mercedes Benz.

Cazurile de trafic de droguri descoperite al frontiera de vest nu au fost atât de mult. "Au fost înregistrate 11 cazuri în care cetăţeni români sau străini au fost depistaţi cu diferite substanţe interzise, în anul 2015 fiind descoperite 2.008 grame cannabis  şi alte stupefiante 960 grame", au mai arătat reprezentanţii ITPF Oradea. Cazurile au fost preluate de ofiţeri din cadrul B.C.C.O.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON