URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2014, 00:38

Alegeri cu emoţii: Şefii PSD au avut nevoie de protecţia jandarmilor pentru a părăsi sediul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Umilire pentru PSD. Viceprimarul Ovidiu Mureşan şi activul de partid din Oradea au plecat, duminică noaptea, sub protecţia jandarmilor din sediul de campanie al partidului. Pesediştii adunaţi la sediul din Piaţa Unirii pentru a face numărarea paralelă a voturilor au fost asediaţi de orădenii veniţi în centrul oraşului să protesteze din solidaritate cu românii din diaspora care au fost împiedicaţi să voteze.

După circa o oră în care protestatarii au huiduit în faţa sediului şi au scandat "Jos Ponta!" şi "În turul doi, ne-am pişat pe voi!", iar pesediştii care ieşeau din partid erau întâmpinaţi cu fluierături, în zonă şi-au făcut simţită prezenţa forţele de ordine, care până atunci au vegheat de la distanţă.

Situaţia risca să degenereze, astfel că, probabil la solicitarea PSD-iştilor, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Ioan Huluban, şi şeful Poliţiei Municipiului, Alin Haniş, au intrat în sediul din spatele statuii lui Emanuil Gojdu, pentru a discuta cu liderii PSD "blocaţi" în clădire.

În final, cei rămaşi în sediu au fost scoşi sub protecţie. În jurul orei 23.40, forţele de ordine au făcut un cordon pentru a asigura evacuarea în siguranţă a PSD-iştilor din sediu.

Printre ultimii care au părăsit spăşiţi clădirea s-au numărat deputata Sonia Drăghici, consilierii locali Adelina Costa şi Debelka Boglarka, deputatul Sonia Drăghici şi viceprimarul Ovidiu Mureşan. Înainte de miezul nopţii manifestarea s-a încheiat, fără violenţă sau alte incidente.

Citiţi pe această temă şi articolul Orădenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora: Peste 200 de oameni scandează "Jos Ponta" (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Din pacate
Distractia de dupa votare nu poate fi in fiecare saptamana. Dar poate mai cade un guvern sa ne mai distram si noi,
Postat 20 Noiembrie 2014, 16:08 de fairy
Clarificare
Fiind prezent la locul evenimentelor aș dori să clarific ceva: Nimeni dintre pretestatari nu a fost violent și nici „situaţia nu risca să degenereze”. Hai să fim sinceri, PSD-iștii au fugit ca șobolanii de pe vasul care se scufundă, nu era necesară intervenția jandarmilor. Probabil le-a fost frică de conștiința lor...
Postat 18 Noiembrie 2014, 10:23 de MarcuAndrei
parlamentarele
@Petcu: Iar alegerile parlamentare sunt de alta natura! Cel putin acum legea votului uninominal prevede infiintarea colegiilor uninominale! Deci DIASPORA va da doar cativa deputati sau senatori! MIZA este mica in acest caz! Nici Baselu, nici Blaga, etc. nu au facut circ in cazul alegerilor parlamentare! Pentru ca in fapt ii durea in cot de DIASPO-reni(na, am inventat un cuvant!). Cum de altfel ii durea si acum! Doar ca au exploatat perfect situatia!
Postat 18 Noiembrie 2014, 00:41 de TDS
asta e!
@Petcu: eu cred in continuare in dreptatea mea! Oricum nici in 2009 nu au fost mai multe sectii SI AU FOST EXACT ACELEASI PROBLEME! dar atunci nu s-a dat nimeni cu capul de pereti sau cu fundul de pamant! Votul din DIASPORA nu a influentat direct rezultatul din acest an dar a fost balonasul de care s-au agatat ACL-istii si pe care au reusit sa-l transforme intr-o mare BOMBA! Totul a fost creat artificial! Sa fi fost eu in oricare capitala europeana plecam dupa 10 minute! Il dadeam naibii de simt civic! Pentru unii cred ca a fost mai mult o ambitie sau chiar o distractie(am rude in UK care cam asta au facut! N-ai vrea sa stii ce le-am transmis!)
Postat 18 Noiembrie 2014, 00:36 de TDS
PCR transpartinic. Ep. Politruci PSD/oameni care nu sfinţesc social-democraţia/locul!
”Printre ultimii care au părăsit spăşiţi clădirea s-au numărat deputata Sonia Drăghici, consilierii locali Adelina Costa şi Debelka Boglarka, deputatul Sonia Drăghici şi viceprimarul Ovidiu Mureşan. Înainte de miezul nopţii manifestarea s-a încheiat, fără violenţă sau alte incidente.” 1. Pentru partea îmbuibată a nomenclaturii PSD Oradea care nu are nici o tangenţă cu adevărata social-democraţie: a) ”Omul sfinţeşte locul!”. Nu este cazul vostru! b) Cine face afirmaţii de genul: ”Şi ce dacă, am mai pierdut un vot!” [Ovidiu Mureşan, decembrie 2012] nu are ce căuta în fruntea PSD Oradea; c) Pensionaţivă dpdv politic. Lăsaţi locul celor adevăratul popor PSD care mai este în Bihor, cu sau fără carnet de membru, datorită vouă! 2. Dle Mang: a) Pe când o clonă de a lui Mircea Diaconu în fruntea PSD Oradea? b) Nu mai trimiteţi ”călugăriţe”, traseişti politic şi infiltraţi anti-PSD în secţiile de votare. Dvoastră verificaţi CV-ul politic al celor care reprezintă PSD-ul în seciile de votare delegaţi de tot felul de pseudoamazoane şi ”cosilieri” (a se înţelege lingăi ş.a.) din anturajul dvoastră? P.S. Mare ruşinică. Heil!
Postat 17 Noiembrie 2014, 21:58 de stefan
postaci
Mai fratilor, nu l-a vazut careva pe Slayer? Ce viata lunga mai au si postacii astia de partid...
Postat 17 Noiembrie 2014, 16:16 de Florin Ciucas
@ TDS
Pana la urma esti liber sa intelegi ceea ce vrei, este un fel de dialog al surzilor. Ai preluat un text de pe site-ul AEP, in care apare expresia "urmareste organizarea si desfasurarea operatiunilor electorale" pe care tu il interpretezi, fara nici o logica, in sensul ca infiiteaza sectii de votare in strainatate. Este ABERANT sa susti ca nu MAE s-a ocupat de infiintarea sectiilor de votare din strainatate, din moment ce MAE a emis ordinul pt "STABILIREA" sectiilor de votare din strainatate. Deci nu doar ORGANIZARE si NUMEROTARE, ci STABILIRE. Singura "LOGICA" este ca PSD-ul nu doreste sa-si asume raspunderea si nici sa remedieze problema pana la urmatoarele alegeri parlamentare, sa nu cumva sa piarda o noua ocazie de a-si bate joc de alegatori.
Postat 17 Noiembrie 2014, 14:51 de Petcu
!
Corect, ORGANIZAREA SI NUMEROTAREA! Deci nu INFIINTAREA! Le infiinteaza AEP dupa care MAE le organizeaza, le doteaza cu cele necesare, le numeroteaza.
Postat 17 Noiembrie 2014, 13:04 de TDS
@ TDS
ART. 18 / Legea 35/2008 - Autoritatea Electorala Permanentã administreazã Registrul sectiilor de votare din TARA care reprezintã o bazã de date centralizatã privind delimitarea, numerotarea, sediile si dotarea sectiilor de votare.... In aplicarea acestei dispozitii, AEP a emis Hotararea nr. 18/26.09.2014 prin care au fost stabilite sectiile de votare din TARA (18550). Art. 12 / Legea 370/2004 - Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din STRAINATATE se stabilesc de cãtre ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, si pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrãrii în vigoare a hotãrârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor. In aplicarea acestei dispozitii, MAE a emis Ordinul 1839/16.09.2014. Pt sectiile din strainatate, AEP face doar propuneri pt acreditarea observatorilor externi. (art. 7 din HG 706/26.08.2014)
Postat 17 Noiembrie 2014, 12:31 de Petcu
AEP
"Autoritatea Electorală Permanentă este o instituţie administrativă autonomă fundamentală a statului român care urmăreşte organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor electorale, în scopul asigurării condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale".
Postat 17 Noiembrie 2014, 12:01 de TDS
@ TDS
Intr-o tara cu legi scrise ar fi indicat sa-ti argumentezi opinia.
Postat 17 Noiembrie 2014, 11:52 de Petcu
dias_PORA
@Petcu eu in continuare sustin ca AEP stabileste numarul de sectii de votare! Oricum eu am rude in diaspora pe care as dori SA NU LE VAD macar cu ocazia Sarbatorilor de iarna din acest an! Dar poate ca vor veni totusi pentru ca de azi curg rauri de lapte si miere in tara!(nu zic ca daca iesea Ponta ar fi curs). Regret ca poporul român nu a putut da un PRESEDINTE ROMÂN!A contat foarte mult(dar nu numai)votul așa numitei generații tinere, generația internet, cea care nu prea reușește să ia bac-ul, cea care are o cultură generală limitată! Cred că mulți dintre acești tineri dacă ar fi întrebați ar răspunde că Rainer Maria Rilke este o...poetă germană!
Postat 17 Noiembrie 2014, 11:32 de TDS
Comparatie
Prin Ordinul MAE 1839/16.09.2014 (M.Of 677/16.09.2014)au fost stabilite un numar total de 294 sectii de votare in strainatate, pt cca 3 milioane de cetatenti, iar in tara, doar in Oradea, au fost oraganizate 143 sectii de votare (pt mai putin de 200.000 de cetateni).
Postat 17 Noiembrie 2014, 11:18 de Petcu
@ TDS
Oprea este vicepremier si nasul copilului lui PONTA. In plus sper ca IOHANNIS sa se tina de cuvant si sa nu faca compromisuri cu asemenea lichele. Iar in privinta sectiilor de votare din strainate iti recomanand sa citesti Ordinul MAE 1839/16.09.2014 privind stabilirea sectiilor de votare din strãinãtate pentru organizarea si desfãsurarea alegerii Presedintelui României în anul 2014. Poate o sa accepti astfel responsabilitatea si culpa grava a PSD in dezorganizarea alegerilor.
Postat 17 Noiembrie 2014, 11:01 de Petcu
erată
UNPR-ul am vrut să spun
Postat 17 Noiembrie 2014, 10:50 de TDS
știu și eu...
@Petcdu nu sunt sigur de asta! UDMR-ul și UNOAR-ul se pot răsuci de nu-ai adevărat
Postat 17 Noiembrie 2014, 10:49 de TDS
@ TDS
PSD-ul oricum ramane la guvernare pana la urmatoarele alegeri parlamentare, prin urmare sunt sanse mari sa ne apuce plansul in perioada urmatoare. Sper ca institutiile abilitate sa verifice modul in care au fost organizate alegerile in strainatate si traga la raspundere persoanele vinovate. Este strigator la cer ca detinutii din puscarii au putut sa voteze iar cetatenii care lucreazas in afara tarii NU au putut sa-si exercite acest drept in conditii decente.
Postat 17 Noiembrie 2014, 10:40 de Petcu
lacrimi
Sper ca 53% din populatie sa nu planga in curand! Inclusiv diaspora!
Postat 17 Noiembrie 2014, 08:56 de TDS
Vont masiv anti-PSD
Nu a fost un vot neaparat pro-Iohannis cat mai mult un vot anti PSD. Nu anti-Ponta...anti PSD. Atata timp cat clasa politica nu va intelege ca ca poporul s-a saturat de mistocareala, zeflemea, raspunsul in doi peri, hotie , furt pe fata, nu va avea nici o sansa in fata poporului. Clasa politica trebuie sa se reformeze atat ACL cu Blaga , Videanu, Berceanu etc cat si PSD. Ma bucur ca in sfarsit societatea civila reactioneaza. P.S. PSD Oradea nu va avea vreo sansa cu Mang, Filip etc.Va intelege...bine...nu va intelege...nu va intelege..societatea ii va taxa
Postat 17 Noiembrie 2014, 08:23 de gigi1
BRAVO RAMANI !!!!
bravo romani!!! bravo diaspora!!! trebuie sa punem punct odata acestui stil de conducere bazat pe minciuna si incompetenta. Trebuie sa spun ca-mi pare rau pt unii postaci ai PSD ca nu au repetat suficient cele trei cuvinte (vezi Nea Taticu, cu Victor Ponta presedinte), trebuia sa faceti repetitii sa-i chemati pe toti postastacii, au fost cativa, puteati face un cor frumos. Acum va recomand eu ce sa repetati ,, Requiem-ul de Mozart,, , cand o sa fie liber sediul PSD, (oricum nu va mai fi multa forfota pe-acolo), va puteti strange un cor frumos sa faceti repetitii.
Postat 17 Noiembrie 2014, 08:20 de Oradeanuldebine
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON