URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2016, 22:09

Liberalii şi-au dezvăluit candidaţii la 55 dintre cele 101 primării din Bihor. Ghilea: Avem nevoie de 152.000 de voturi ca să câştigăm judeţul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Casa de Cultură a Sindicatelor miercuri după-amiază, şi la care au participat, în prezenţa copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, mai mulţi activişti decât putea găzdui sala pe locurile cu scaune, liberalii bihoreni şi-au anunţat o parte dintre reprezentanţii în alegerile locale din 5 iunie.

55 din 101

Potrivit anunţului făcut la microfon de unul dintre membrii partidului, este vorba despre 55 de persoane, prezentate în ordinea alfabetică a denumirii unităţilor administrativ-teritoriale.

Astfel, pentru Primăria Abram va candida Gabriel Nuţaş, la Aştileu – Vasile Ionuţ Lazăr, la Auşeu – Florentin Mitică Lazăr, la Avram Iancu – Cosmin Baciu, la Brusturi – Ioan Petruţ, la Bulz – Augustin Sărăcuţ, la Bunteşti – Sorin Degău, la Căbeşti – Silviu Toda, la Câmpani – Raul Bocşe, la Căpâlna – Romică Bolohan, la Cărpinet – Gheorghe Ienciu, la Cefa – Dumitru Bărnău, la Ceica – Florin Corb, la Chişlaz – George Bezi, la Ciuhoi – Nicolae Dan Buzaş, la Ciumeghiu – Ilie Viorel, la Cociuba Mare – Mihai Sferle, la Copăcel – Liviu Gurău, la Curăţele – Teodor Mocioran, la Dobreşti – Florin Copos, la Drăgăneşti – Florina Man, la Drăgeşti – Sabina Fărcuţa, la Girişu de Criş – Ioan Paşca, la Hidişelu de Sus – Adrian Petroi, la Lazuri de Beiuş – Nicolae Hanza, la Lunca – Ioan Popa, la Mădăras – Dan Tiurbe, la Măgeşti – Marin Merţ, la Nojorid – Mircea Crainic, la Nucet – Costel Sîrghie, la Olcea – Flore Bocşe, la Oradea – evident, Ilie Bolojan (intens aplaudat, încât a trebuit să le ceară colegilor să se oprească), la Pocola – Florin Cloandă, la Pomezeu – Ioan Şora, la Remetea – Dan Nicolae Bodea, la Rieni – Gheorghe Bota, la Roşia – Florin Bonca, la Săcădat – Cornel Mălăieş, la Sâmbăta – Stelian Dem, la Sînmartin – Lucian Popuş, la Sîntandrei – Ioan Mărcuş, la Sârbi – Nicolae Ghiuro, la Şoimi – Ioan Vaida, la Ştei – Gheorghe Bălaj, la Şuncuiuş – Doru Gabor, la Suplacu de Barcău – Nicolae Tivadar, la Ţeţchea – Vasile Ban, la Tileagd – Adrian Codrean, la Tinca – Teodor Coste, la Toboliu – Pavel Maier, la Tulca – Ioan Bulzan, la Vârciorog – Vasile Cociuba, la Vaşcău – Florin Porge şi la Viişoara – Remus Naşcu.

În celelalte comune şi oraşe, candidaţii la primării vor fi anunţaţi ulterior, în baza rezultatelor unor sondaje de opinie.

Tema pentru CJ

Pe de altă parte, copreşedintele Gavrilă Ghilea a afirmat că liberalii bihoreni "trebuie să obţină rezultate mai bune decât în urmă cu patru ani", tocmai pentru că acum aşteptările sunt mai mari decât atunci.

Ghilea a dezvăluit că pentru a fi cât mai eficienţi, liberalii şi-au împărţit judeţul în 12 zone, iar municipiul Oradea în 7, şi că pentru a atinge obiectivul politic major, adică majoritatea în Consiliul Judeţean (19 poziţii din totalul de 35), în fiecare zonă trebuie adunate câte 8.000 voturi "la o prezenţă estimată la urne de 60%".

Acest lucru ar însemna, la un calcul rapid, că liberalii bihoreni vor trebui să strângă 152.000 voturi la CJ, mai multe decât în 2012 când, în formula USL, au înregistrat 143.000 voturi.

Citiţi şi articolul Cornel Popa la lansarea candidaţilor PNL pentru locale: Încă patru curse internaţionale la Oradea, plus promisiunea de a sta "zi şi noapte" alături de Bolojan şi Mălan

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Marca "al 4-lea CRIS"...
Asta e motto-ul măritului autor al articolului de mai sus:"Ai dreptul să nu fii de acord cu mine, dar te voi înjura până la ultima mea picătură de sânge”
Postat 12 Februarie 2016, 08:16 de Daniell
Sunt foate curios!!
Sunt curios ce candidat ve-ti avea la Gepiu!!! Nu exista candidat!!!:) pe care il gasiti va asigur eu ca face sub 70 voturi!!! O seara placuta tuturor!!!!
Postat 11 Februarie 2016, 22:33 de Adi199
nesimtiti !
Uitati-va la fetzele lor si mai ales la caracterele lor: Ghilea - un oportunist notoriu, fost strungar la Infratirea, a carui firma "cumparata" pe nimic este abonata numai la contracte cu... primaria condusa de Balbajan - un dictator care suge sangele oradenilor, face parcari doar ca sa-i amendeze oe oradeni, mareste taxele si impozitele in nestire, demoleaza casele oamenilor ca sa vrea el sa treaca drumul fix prin casele oradenilor, era cel mai tare impotriva PDL si acum se pupa in bot cu Blaga - un guşat ticalos care a furat pana n-a mai putut, si care n-a facut absolut nimic pentru judetul asta, de cand e pe la Bucuresti pe-acolo. Nici n-are rost sa vorbim de Malan, o marioneta, o sluga a lui Balbajan, care va face ce0i va spune acesta. Prea multa putere in mainile unui singur om care a distrus Oradea iar acum vrea sa distruga si Bihorul !
Postat 11 Februarie 2016, 16:58 de AgentulTermic
152.000 de fraieri și i-am spart!
Așa și? După ce câștigați județul ce o să faceți? O să creșteți taxele și impozitele pentru ca Bihorul să rămână pe primul loc ...
Postat 11 Februarie 2016, 12:03 de WinDos
REPLICA
Un mare * pe bota si PNL Bihor asta!:))=)) Cu Bolojan ca si locomotiva electorala si balast* pentru stabilitatea echipei Malan * si * Cornel Popa sigur ca vor castiga,am uitat de gashca din ex PDL Bihor sa nu ramana pe dinafara !:))=))La timpuri noi .... tot oameni noi PeNaLi (securisti) la al 2,3,4, mandat obisnuiti sa cumpere electoratul de etnie rroma si sa prosteasca si sa manipuleze oamenii de bine si romani simpli bihoreni .Numai in ZMO comunele limitrofe sunt comune cu primari PNL_ si exPDL la al 2-3-4 mandat care au in spate multe dosare penale care daca ar fi cercetate de DNA,ANI, Politie , Procuratura , Justitie , respectivi primari ar acumula ani buni de inchisoare. Comuna Santandrei cu Ioan Marcus exPDL, comuna Girisul de Cris cu primarul PeNaL Ioan Pasca padureanul cheretit mare hotz mare bandit viitor pouscarias cu 12 dosare penale, comuna Toboliu cu primarul PeNaL Maer Pavel , comuna Nojorid cu primarul Nicu Crainic, dar altii si altii primari PenaLi!:))=)) O venit Buldogul Blaga si braglandina de Alina Ghorghiu la Oradea sa lanseze PeNaLii da au uitat sa aduca din sediul central PNL Bucale canapeaua galbena a lui Crin Antonescu dupa care s-a lansat braglandina de Alina in politica!:))=)) Hai Sanchi! Hai SICTIR da-i dreacu de PeNaLi!:))=))Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 11 Februarie 2016, 11:26 de Romanul_Simplu
GRESELI
1. Comuna Ciuhoi nu mai exista, din 2012 e Comuna SANIOB (SATUL Ciuhoi apartine de comuna Saniob). 2. Nu Buzas Ioan DAN este candidat, ci Buzas Ioan NICOLAE!!!
Postat 10 Februarie 2016, 23:46 de Stefanus
PENTRU VOI , MUGURI NOI
Misto ! Oameni noi cu duiumul ! Sabina la Dragesti , Pavelea la Toboliu , Nicu la Nojorid ....PS La Toboliu la prezidentiale a castigat K.W. ! Pavele , s-i spui asta lui Mutu de la A.S.A. ! Intrebare : am defaimat ?
Postat 10 Februarie 2016, 23:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON