URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2023, 09:05

UDMR la butoane: Cum pun mâna politrucii maghiari pe Direcția Județeană a Autorității Electorale Permanente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Odată cu înființarea, la finele anului trecut, a Direcției Județene Bihor a Autorității Electorale Permanente, care va organiza în județ toate alegerile - parlamentare, prezidențiale, europarlamentare și locale -, noua instituție devine practic o filială a UDMR.

După ce în luna decembrie, așa cum Bihorel a deconspirat la vremea respectivă, subprefectul Botházy Nándor s-a transferat la DJAEP Bihor pe un post de consilier, cu un salariu de 6.000 lei în mână, pe care și l-a rezervat pentru perioada cât rămâne pe funcția actuală, un alt UDMR-ist s-a oploșit în noua structură. Este vorba despre Grim András (foto), inspector la Primăria Lugașu de Jos, devenit și el consilier la DJAEP cu începere din 15 martie, după ce primarul comunei, Sorban Levente, și el tot de la UDMR, i-a semnat „transferul în interes de serviciu”.

Culmea e nu doar că autoritatea care ar trebui să aibă angajați apolitici se transformă într-o subsidiară a UDMR, ci și că la ultimele alegeri locale, din septembrie 2020, Grim a fost prins în flagrant cu mișmașuri electorale, folosind o mașină a Consiliului Județean, condus pe atunci de Pásztor Sándor, pentru a căra la urne romii din Urvind, ca să-l voteze pe controversatul Sorban, ba chiar a fost văzut dându-le și bani pentru asta.

Dar ce mai contează legea și bunul-simț când unui partid-balama, cum e UDMR, ceilalți politicieni, de la PSD și PNL, nu-i pot refuza nimic?...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cu toții ducă-se-n apus să se tot ducă pe pustiu!
Când e vorba de CIOLAN vin CIOCOII rapid la GHIOLHAN, când e vorba de muncă pe toți îi vezi cu mapa și câte o foaie prin mapă cerând în stânga și-n dreapta pix. E ca în bancul cu cei doi gay care doreau să și-o tragă în public iar unul dintre ei nu dorea să fie văzut. Unul din ei la comvins pe celălalt să ceară un pix, iar el strigând în gura mare are cineva un pix !!?? Răspuns a fost negativ desigur și au purces la treabă. Între timp un moș îngrozit voma la un coș de gunoi o duduie îl întreabă că ce are, e bolnav, el fiind mut a făcut semn că nu știe vorbii, duduia s-a oferit să-i dea un pix să scrie, întrebând de ce nu a cerut cuiva un pix să le scrie ce îl doare. Răspunsul mutului a fost scris pe hârtie, că nu e prost să ceară pix, că și cei doi au cerut pix și iată-i mai încolo, atunci femeia s-a scuzat și a plecat mai departe. Concluzia este nu cere pix nimănui dacă nu vrei să fi... Așa și cu politicianul cu mapa fără pix.
Postat 23 Martie 2023, 18:42 de Morometul
grup infractional organizat
Toti cei de la putere acum (si psd, si pnl si udmr) au devenit un grup infractional organizat: Sunt violatori (ai bunului simt, ai bunastarii oamenilor de rand etc), sunt hoti (fura din buget, fura din buzunarele oamenilor), practica neglijenta in serviciu in fiecare zi si se organizeaza in grupuri organizate pt a devora orice resursa a statului sau privata, la fel cum pradatorii din jungla se aduna cand vad o prada. Este greu sa spui care sunt autorii si care sunt complicii pentru ca isi schimba rolurile in functie de prada. Singurul criteriu pt a intra in clan/haita il reprezinta obedienta si cotizarea la sistem, in schimb oferindu-se teritoriu de vanatoare si prazi consistente, cu conditia sa cotizeze la partid/clan/haita. In articol se vorbeste de o entitate a statului si un partid, dar acelasi lucru se intampla la ANRE, ANPC, Curtea constitutionala, ASF si orice alta institutie, cu implicarea unuia sau a tuturor partidelor, dupa marimea prazii. Sa le fie rusine !
Postat 23 Martie 2023, 11:13 de oradea_mea_si_a_ta
Ce lege ? Ce bun-simt ?
Pai primarul ala nu e penal ? Si e tot la butoane. Cate mandate are ? Hotii au tupeu. Intodeauna au avut. Prostii merg la vot sa le mai de o tura de patru ani la furat. PNL-PSD-UDMR = aceeasi mizerie.
Postat 23 Martie 2023, 11:05 de OrbanKula
Nu ungurii-s problema! Romanii!
S-o luam babeste: seful cj, de la pnl, prefect, de la pnl, ministrul justitiei, de la pnl, ala de la interne, pnl si cu voia dvoastra ultimul dar nu cel din urma, premierul e de la pnl. Si omul numarul unu din stat si al doilea, sunt tot de la pnl. Toti romani, niciun ungur. PeNaLii au 90% din parghiile cu care ii pot pune cu botul pe labe pe unguri. De ce n-o fac? Pt ca sunt exact precum cei ungurii!
Postat 23 Martie 2023, 09:29 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON