Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a ales luni noua conducere: judecătoarea Florica Bejinaru - preşedinte - şi procuroarea Graţiana Isac - vicepreşedinte, alegerea fiind contestată chiar din prima zi.
Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, a anunţat că va contesta în instanţă alegerea lui Bejinaru pentru că aceasta a fost suspectă că a colaborat cu fosta Securitate.
Într-o primă fază, CNSAS a dat un asemenea verdict, dar, ca urmare a contestaţiei lui Bejinaru, CNSAS a revenit asupra verdictului iniţial. Ulterior, fostul ministrul Monica Macovei a atacat în instanţă verdictul de necolaborare, dar anul trecut Înalta Curte a pronunţat o decizie irevocabilă prin care Bejinaru a obţinut încă o dată câştig de cauză.
Potrivit unor dezvăluiri de presă, Bejinaru a colaborat cu fosta Securitate, făcând mai multe turnătorii despre colegi timp de un an de zile, pe când era consilier juridic la o întreprindere. Angajamentul a încetat în anul 1988, când a devenit membră de partid.
În ceea ce o priveşte pe procuroarea Graţiana Isac, aleasă vicepreşedinte, procurorul general al României Codruţa Kovesi a apreciat nelegală candidatura acesteia pentru că a mai îndeplinit o dată funcţia de vicepreşedinte al CSM. Isac a fost schimbată în august 2005 de ministrul Monica Macovei din funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT pentru "grave greşeli profesionale".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.