URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2020, 19:23

Tribunalul Bihor i-a trimis după gratii pe cei doi poliţişti de frontieră din Borș. Matei Munteanu a fost reprezentat de 3 avocaţi

Tribunalul Bihor i-a trimis după gratii pe cei doi poliţişti de frontieră din Borș. Matei Munteanu a fost reprezentat de 3 avocaţi foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei doi poliţişti de frontieră din Borş, Matei Munteanu respectiv Viorel Chiş, reţinuţi cu o zi mai devreme pentru infracţiuni de corupţie, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor.

Măsura dispusă la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor nu este definitivă, fiind contestată imediat după pronunţare de avocaţii poliţiştilor de frontieră. Verdictul final îl va da Curtea de Apel Oradea. 

Polițistul Matei Munteanu, căruia i se impută infracţiunile de luare de mită, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, a fost apărat de trei avocaţi, Bogdan Meşter, Paul Cristea şi Bogdan Bodea, cei din urmă fiind angajaţi, după cum a aflat BIHOREANUL, la recomandarea unui prieten.

Avocatul Bogdan Meşter, cel care l-a reprezentat pe Munteanu şi în timpul audierilor desfăşurate, marţi, la sediul Poliţiei, susţine că acesta a reiterat în faţa instanţei declaraţiile date în faza de urmărire penală, negând categoric acuza că ar fi luat mită. 

"La dosar sunt doar denunţurile a patru persoane, motiv pentru care apreciez că nu este îndeplinit caracterul rezonabil al suspiciunii săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Nu avem niciun flagrant sau alte probe care să convingă un observator independent şi imparţial că s-a săvârşit infracţiunea de luare de mită", a explicat Meşter. 

Legat de acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor, avocatul susţine că anchetatorii s-au grăbit să reţină această infracţiune în condiţiile în care, pentru a exista o asemenea faptă, "era necesar ca activitatea făptuitorului să aibă ca urmare răspândirea unei boli molipsitoare". "Or, chiar ei spun că nu s-a îmbolnăvit nicio persoană", declară apărătorul poliţistului de frontieră. 

Cu privire la infracţiunea de fals informatic, zice tot Meşter, poliţistul de frontieră s-a apărat susţinând că a introdus datele comunicate de cele patru persoane. "El a înserat că sunt şoferi după ce i s-au prezentat contractele de muncă din Germania. Acele contracte i le-au prezentat pe Whatsapp, nu fizic", mai spune avocatul. 

Avocata Lavinia Blaga, cea care îl reprezintă pe agentul de frontieră Viorel Chiş, cel acuzat de abuz în serviciu, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, a refuzat să facă declaraţii. "Aş vrea să mă abţin de la declaraţii, în acest moment. Am depus contestaţie, vom vedea ce se întâmplă", a spus avocata. 

Viorel Chiş şi Matei Munteanu au fost ridicaţi, marţi, de poliţiştii Serviciului Judeţean Bihor al Direcţiei Generale Anticorupţie chiar din Borş, iar după mai multe ore de audieri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Ei sunt acuzaţi de fapte de corupţie, pentru că ar fi pretins şi primit bani de la 7 persoane întoarse din Germania înainte de Sărbătorile Pascale, atestând, în schimbul sumelor, că aceştia ar fi şoferi de TIR şi, în acest fel, să nu intre în carantină, ci doar în izolare la domiciliu. Potrivit procurorilor, "taxa" percepută ar fi fost de 50 euro/persoană.

Conform unui comunicat al DGA, cele 7 persoane care au intrat în ţară fraudulos au fost introduse, în final, în carantină instituţionalizată, unde au rămas până la data de 25 aprilie. "În urma testelor efectuate la finalul perioadei de carantină, nici una dintre persoane nu a fost confirmată ca fiind pozitivă cu noul timp de coronavirus. Faţă de cele şapte persoane se efectuează cercetări pentru infracţiunile de dare de mită", se arată în informarea poliţiştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
In arest intra tot "nevinovați"
La ce e nevoie de avocat la un nevinovat?! Doar daca stii ce ai facut si ai emotii ca DGA a aflat ca de obicei tot.
Postat 29 Aprilie 2020, 22:56 de scorilo
Hmmm
Pfff, frate...trei avocati! Matei asta era șeful poliției de frontieră? Mare "salar" trebuie sa fi avut sa ti permiți trei avocați... iti era suficient si unul si ala din oficiu, mergeai pe recunoaștere, ai comis o asta este, scapai cu o suspendare...tu crezi ca aia de la DGA te au dus doar sa si faca poza cu tine? La ce oameni te au însoțit nu te ajuta nici 10 avocați d-le Matei...asa-i cand începi cu stângul anul nou, nu mai scapi de probleme...Celălat zic ca scapa mai ușor, doar un avocat, nu prea a băgat mâna mult ????
Postat 29 Aprilie 2020, 21:45 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON