URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2020, 16:17

Procurorii cer arestarea preventivă a celor doi poliţişti de frontieră din Bihor reţinuţi pentru corupţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi DGA au transmis, miercuri, primele informaţii oficiale despre cazul celor doi poliţişti de frontieră din Borş, Matei Munteanu respectiv Viorel Chiş, reţinuţi cu o zi mai devreme pentru infracţiuni de corupţie, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic.

Acuzaţii multe

Potrivit informării transmise de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procuror adjunct Ciprian Şuta, Munteanu este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, trei infracţiuni de fals informatic şi patru infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor. Acuzaţiile privesc fapte comise în data de 10 aprilie, de poliţist, pe când se afla de serviciu în vama Borş.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu pe sensul de intrare în ţară la PTF Borş, linia autotursime, acesta a solicitat şi primit de la patru persoane venite din zona roşie - Germania - suma de 50 de euro pentru fiecare", se precizează în comunicat.

În schimbul banilor, Munteanu "a implementat în fals în bazele de date că cele patru persoane ar fi şoferi ai unor mijloace de transport cu masa mai mare de 2,4 tone şi, astfel, cele 4 persoane nu au fost plasate în carantină, cum este prevăzut în ordonanţele militare", mai scrie în informarea procurorilor.

În cazul lui Chiş, acuzaţiile - trei infracţiuni de abuz în serviciu, trei infracţiuni de fals informatic şi trei infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor – vizează fapte similare, făcute în beneficiul unui alt grup, de 3 persoane, care veneau tot din Germania. "Inculpatul nu a respectat măsurile de măsurile de control inerente, implementând în fals în bazele de date faptul că cele 3 persoane ar fi conducători ai unor vehicule cu masa de peste 2,4 tone", se precizează în comunicat.

Munteanu şi Chiş au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Şpăgarii în carantină

Conform unui comunicat al DGA, cele 7 persoane care au intrat în ţară fraudulos au fost introduse, în final, în carantină instituţionalizată, unde au rămas până la data de 25 aprilie.

"În urma testelor efectuate la finalul perioadei de carantină, niciuna dintre persoane nu a fost confirmată ca fiind pozitivă cu noul timp de coronavirus. Faţă de cele şapte persoane se efectuează cercetări pentru infracţiunile de dare de mită", se arată în informarea poliţiştilor.

"Facem precizarea că în toată această perioadă structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat pentru asigurarea nivelului de integritate a personalului, activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie urmând să continue", a ţinut să precizeze DGA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON