URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2020, 19:57

Cei doi poliţişti de frontieră ridicaţi din vama Borş au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ce spun avocaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei doi agenţi de Poliţie de frontieră ridicaţi marţi, chiar din ghereta de control din Vama Borş de ofiţerii Serviciul Judeţean Bihor al Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru mai multe infracţiuni de corupţie, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, măsura fiind dispusă de către procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează ancheta în caz.

În timpul interogatoriilor desfăşurate la sediul Poliţiei Bihor, cei doi subofiţeri, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Matei Munteanu şi Viorel Chiş, au negat toate acuzaţiile. În cazul lui Munteanu, acestea sunt de luare de mită, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, în timp ce lui Chiş, procurorii îi impută abuz în serviciu, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic.

"Din punct de vedere al apărării, întreaga construcţie juridică a acuzării are la bază alegaţiile a patru persoane care au trecut prin Punctul de frontieră Borş şi au fost controlate de clientul meu, iar ulterior au fost găsiţi că nu respectă măsurile de izolare la domiciliu", a declarat BIHOREANULUI Bogdan Meşter, avocatul agentului Matei Munteanu.  

Potrivit acestuia, cele patru persoane au prezentat la intrarea în ţară contracte de muncă încheiate cu angajatori din Germania, iar datele autovehiculelor pe care le-au condus ar fi fost introduse corect. "Deocamdată nu am consultat dosarul de urmărire penală, ştiu doar ce a declarat clientul meu, care neagă toate acuzaţiile. Depoziţia lui este pe 7 pagini, descrie toate procedurile şi modul în care le-a aplicat", a mai spus avocatul, refuzând să ofere alte detalii. 

La rândul său, avocata Lavinia Blaga, care îl reprezintă pe agentul Viorel Chiş, susţine că acestuia i se impută că nu a verificat corespunzător documentele care i-au fost prezentate de un grup de 3 persoane care se întorceau din Germania şi au intrat în ţară cu un autoturism. "A fost un grup de 7 persoane care s-au întors din Germania. Patru erau într-un autoturism, care au fost verificaţi de domnul Munteanu, iar trei într-un alt autoturism, care au fost preluaţi de clientul meu. Dintre aceştia din urmă, doar şoferul avea contractul de muncă la el. Ceilalţi au dat declaraţii pe proprie răspundere, unde au bifat o rubrică cum că sunt conducători de autovehicul de transport marfă cu o capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, respectiv că în acel moment se deplasau cu un camion deşi, în realitate, erau în autoturism", a explicat avocata Blaga. 

Potrivit acesteia, poliţistul de frontieră a recunoscut faptul că nu a fost suficient de atent atunci când a implementat în sistemul informatic datele din declaraţiile pe propriile răspundere. "Clientul meu a fost de bună credinţă, a recunoscut faptul că nu a fost suficient de atent în ceea ce priveşte declaraţiile pe proprie răspundere care i-au fost prezentate, este un fapt pe care şi-l asumă. El spune că a mizat pe buna credinţă a celor doi pasageri. Aceştia au spus că au contracte de muncă, sunt şoferi, doar că nu le au la ei. Legat de zădărnicirea combaterii bolilor, însă, nici una dintre cele 7 persoane nu este bolnavă, deci din punctul meu de vedere nu se poate reţine o asemenea încadrare", mai spune avocata. 

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, cei doi agenți de frontieră din Borş au fost ridicaţi, marţi, direct de la locul lor de muncă din Punctul de Frontieră, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, unul dintre agenţi fiind bănuit că a pretins şi primit bani de la mai multe persoane întoarse din Germania înainte de Sărbătorile Pascale, atestând, în schimbul sumelor, că aceştia ar fi şoferi de TIR şi, în acest fel, să nu intre în carantină, ci doar în izolare la domiciliu.

Conform ordonanţelor militare, conducătorii autovehiculelor de transport marfă nu intră în carantină, ci în izolare, după ce se întorc din curse.

Potrivit aceloraşi surse, "taxa" percepută ar fi fost de 50 euro/persoană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
BRAVO DGA!!!!
Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive cei 2 lucrători ai MAI beneficiază de prezumția de nevinovăție.Trist pentru domniile lor este că acest episod rămâne o pata în viața și cariera lor.Bucuros este faptul că această direcție a MAI lucrează ,in combaterea infracțiunilor de corupție.Speram sa faceți curățenie în toată poliția română ,la toate armele ,astfel încât să puteți stârpi corupția din toate instituțiile de stat din România.
Postat 29 Aprilie 2020, 19:57 de User anonimizat
@decalog, subscriu la ceea ce ai spus, adaugand...
Organele abilitate sa caute si cine-i la celalat capat si-l tine de lesa: sefimea,politic,ser-vicii si altii?Altfel, e doar la sacrificiu:prins si...albit, imaculat prin sistemul juridic (in-coruptibil) din RO!
Postat 29 Aprilie 2020, 10:40 de vineri
in filmele americane vedem ca politistul corupt isi pierde pensia!!!
"Lucreaza" intr-un loc in care "apara patria", e militar si merita pensie speciala, dar are ghinion ca e prins ca e coprupt adica fura cu doua maini. Unul prost fura de la persoanele pe care le verifica, altul destept fura din contracte cu statul, insa fiecare merita pensie speciala indiferent daca e prins sau nu la fel cu putinii lor colegi care isi fac datoria fara sa fure, fara sa fie corupt. De ce nu sunt pedepsiti cu pedeapsa cea mai grea, cu cel mai infricosator lucru pentru acesti infractori in uniforma: sa li se ia pensia speciala! Un politist corupt nu are voie sa se retraga la pensie si sa cheltuie si banii furati si banii primiti de la stat, de la contribuabilii pe care i-a inselat si i-a furat pe durata carierei lui corupte!
Postat 29 Aprilie 2020, 09:53 de decalog
distractia e abia la inceput
Daca vorbesc si despre alti manelisti din vama...
Postat 28 Aprilie 2020, 23:01 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON