URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2022, 18:30

Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO)

Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) Jurnaliștii BIHOREANULUI Szilagyi Lorand (dreapta), Paul Lelea (stânga sus) și Mădălina Sim (stânga jos) au fost premiați la Cupa Fotoreporterilor
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) Printre fotografiile trimise de fotoreporterul Bihoreanului Szilagyi Lorand se numără și una realizată în vara lui 2021 cu politicienii Florin Cîțu și Ludovic Orban
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Paul Lelea - Bihoreanul)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Madalina Sim - Bihoreanul)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Kiss Annemarie - Hajdu Bihari Naplo)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Kandert Szabolcs Zoran - Dehir.hu)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Ovi D. Pop - fotograf independent)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Camelia Bușu - Jurnalul Bihorean)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto : Farkas-Laszlo - Denagy.hu)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Csiki Janos - Denagy.hu)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Remus Toderici - Crișana)
Trei jurnalişti de la BIHOREANUL, premianţi la Cupa Fotoreporterilor (FOTO) (Foto: Ciucur Losonczi Antonius - Bihari Naplo)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai reuşite imagini ale fotoreporterilor din judeţele Bihor şi Hajdú Bihar realizate în anul precedent au fost premiate de Asociaţia "Euro Foto Art".

Trei dintre jurnaliştii BIHOREANULUI s-au numărat printre premianţi, cea mai importantă recunoaştere fiind pentru fotoreporterul Szilágyi Lóránd căruia i-a revenit Cupa "Casa Partium".

Din două judeţe

Concursul internaţional al fotoreporterilor din Euroregiunea Bihor - Hajdú Bihar s-a desfășurat în cadrul ediţiei a X-a a Festivalului Fotografiei Internaţional "Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly" şi a fost dotat cu Cupa Fotoreporterilor Bihoreni, Cupa "SummiAgro" (numele companiei care a sponsorizat evenimentul) şi Cupa "Casa Partium".

În total au fost 14 concurenţi. Dintre aceştia, o parte sunt de la ziarele din judeţul Bihor (BIHOREANUL, Crişana, Jurnalul Bihorean şi Bihari Napló), plus doi fotoreporteri independenţi din Bihor, respectiv reprezentanţi din judeţul maghiar vecin: fotoreporteri la Hajdú-Bihari Napló și revista Váradşi dar și portalurile de ştiri Denagy şi Dehir din Debreţin.

Fiecare concurent a trimis câte 10 imagini de fotoreportaj, realizate pe parcursul anului trecut, iar dintre acestea 72 au fost acceptate pentru jurizare. 

Juraţii concursului au fost preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art", Ştefan Tóth István AFIAP, criticul de artă Ramona Novicov şi expertul media din Debreţin, Stanik István.

Aceştia au decis, în urma unor punctaje acordate colecțiilor de fotografii ale fotoreporterilor, ca cel mai important premiu, Cupa Fotoreporterilor Bihoreni, să fie acordat fotografului Kiss Annamarie (de la Hajdú-Bihari Napló), pentru cele mai reuşite imagini (foto jos) înscrise în concurs.

Celelalte două premii importante au mers la Szilágyi Lóránd (fotograful BIHOREANULUI), care a primit Cupa "Casa Partium", şi la Camelia Buşu, de la Jurnal bihorean, care a primit Cupa "SummiAgro".

Printre fotografiile trimise de Szilágyi Lóránd se numără o imagine cu politicienii Florin Cîţu şi Ludovic Orban (foto jos), președintele, respectiv fostul președinte al PNL, surprinşi la alegerile pentru şefia PNL Bihor din vara anului trecut. Cei doi păreau foarte apropiaţi, prietenia lor urmând însă să se destrame câteva luni mai târziu, după ce Cîţu a fost ales la şefia PNL.

În expoziţie

Un premiu special, din partea juriului, a ajuns la fotograful independent Ovi D. Pop din Oradea, cunoscut pentru numeroasele premii internaționale.

Următoarele au fost medaliile "Carol Pop de Szathmári ", care au ajuns la fotoreporterul Kandert Szabolcs Zorán Debreţin de la Dehir.hu (medalia de aur), reporterul BIHOREANULUI Paul Lelea (medalia de argint) şi la Farkas László de la portalul Denagy.hu (medalia de bronz).

Între imaginile trimise de Paul Lelea se află şi una realizată în decembrie anul trecut (foto jos), la prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Oradea organizată în sala mare reabilitată a Primăriei.

"Având în vedere nivelul artistic deosebit al imaginilor acceptate, juriul a decis să acorde 7 plachete «Carol Pop de Szathmári» fotoreporterilor: Daniel Bureţia - Oradea (Romania TV), Csíki János - Oradea (denagy.hu), Ciucur-Losonczi Antonius - Oradea (Bihari Napló), Kocsi Csaba – Berettyóújfalu  (HU) - (Várad), Mikula Szilvia - Debreţin (dehir.hu), Mădălina Irina Sim - Oradea (BIHOREANUL), Toderici Remus - Oradea (Crişana)", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia "Euro Foto Art".

Între imaginile realizate de Mădălina Sim se află și una care îl surprinde pe un băiețel din colonia de romi din Bălnaca, care cară lemne de foc în casă (foto)

Reprezentanţii asociaţiei vor organiza şi o expoziţie la Muzeul oraşului Oradea cu toate fotografiile acceptate. Vernisajul va avea loc vineri, ora 11, şi va fi transmis online pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Curioşii vor putea apoi să viziteze expoziţia gratuit până în 7 martie la sediul Galeriei "Euro Foto Art", în sălile de expoziţii ale Muzeului Oraşului Oradea - Complex Cultural, Colecţia de Tehnică şi Artă Fotografică "Ştefan Tóth István" (Corp B, etaj I).

Galeria este deschisă de marţi până duminică între orele 9 şi 17.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Re: roger.
Calitatea știrilor, zici? E clar că ești dezinformat profund.
Postat 04 Februarie 2022, 10:40 de KP
Lorand e singurul reper pozitiv.
De la Bihoreanul.
Postat 04 Februarie 2022, 10:39 de KP
felicitari Bihoreanului!
felicitari pentru premiile obtinute! multumim pentru calitatea stirilor si a fotografiilor pe care ni le prezentati zilnic!
Postat 03 Februarie 2022, 13:52 de roger
RE: felicitari Bihoreanului!
Mulțumim! :)
Postat 03 Februarie 2022, 16:41 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON