URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2013, 13:01

Trei candidaţi pentru Primăria Drăgăneşti: actualul "vice" PSD-ist, un independent şi un PDL-ist

Trei candidaţi pentru Primăria Drăgăneşti: actualul "vice" PSD-ist, un independent şi un PDL-ist Actualul "vice" Ovidiu Banda (stânga) va candida la alegerile din Drăgăneşti sperând să-l înlocuiască pe fostul primar Gheorghe Bogdan (dreapta), ales deputat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pretendentul cu cele mai mari şanse la câştigarea funcţiei de primar al comunei Drăgăneşti, PSD-istul Ovidiu Banda, care va candida în numele USL după alegerea în Camera Deputaţilor a colegiului său de partid Gheorghe Bogdan, fost primar de cinci ori al comunei, s-a prezentat luni într-o conferinţă de presă, alături de acesta şi de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

"Candidez pentru că de 16 ani, ca viceprimar al comunei, cunosc foarte bine problemele locuitorilor comunei şi, împreună cu domnul Bogdan, m-am implicat în soluţionarea acestora", a motivat Ovidiu Banda.

PSD-istul are 45 de ani, este căsătorit cu directoarea Casei de Cultură din Beiuş, este absolvent al Liceului Agroindustrial din Salonta, iar înainte de a fi viceprimar a lucrat ca tractorist ("operator însămânţare", cum s-a exprimat el) la CAP-ul din comună, iar apoi la Percepţia Fiscală a municipiului Beiuş.

"Domnul Banda este un candidat model, cu experienţă, care cunoaşte foarte bine programele şi proiectele pe care le-am început împreună şi, de aceea, este cel mai potrivit să le continue. Îi rog pe toţi locuitorii comunei ca pe 3 februarie să iasă la vot şi să-l voteze", a spus deputatul Gheorghe Bogdan, cel care până în 9 decembrie a fost primar al Drăgăneştilor, ales ultima oară, pentru al cincelea mandat, cu peste 70% din sufragiile alegătorilor.

De altfel, Bogdan este şi şeful de campanie al lui Banda, estimând că acesta va câştiga alegerile fără niciun fel de emoţii, cu peste 50% plus unu din totalul voturilor.

Pentru funcţia de primar al comunei Drăgăneşti vor mai candida PDL-istul Ionuţ Horaş, care la alegerile din 10 iunie 2012 a obţinut sub 10% din voturi, reuşind doar să intre în Consiliul Local. "De data aceasta sperăm să adune mai multe voturi, suficiente pentru a câştiga", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, referitor la şansele lui Horaş.

Un al treilea candidat la Primăria Drăgăneşti este independentul Rafael Popa, de profesie inginer constructor.

Tot pe 3 februarie, într-o altă comună bihoreană, Bunteşti, vor avea loc alegeri anticipate pentru desemnarea unui nou Consiliu Local, cel vechi fiind în dizolvare la solicitarea reprezentanţilor USL, deoarece nu s-a întrunit timp de trei ori consecutiv.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
``Plan de contra atac ``contra PLAGIATORULUI Mang Ioan
Pe forumul Ebihoreanul am mai scris astea cele voi scrie .Poate sa fie chiar si presedintele Romaniei domnul Traian Basescu presedintele filialei PSD Bihor numai sa fie ales legitim si legal ,dar in imprejurarile acestea cind organizatia de partid nu i-a in seama si pe ultimul membru si simpatizant PSD atunci mai bine sa distrugem toata organizatia PSD Bihor si apoi pe urma sa o reorganizam iarasi legal si legitim .Cine se vrea iarasi presedinte PSD Bihor?PLAGIATORUL Ioan Mang ex senator care si-a promovat traseisti pupincuristii,stoarfele,parasutele,amantele si pe simplii membrii militanti de seama i-a inlaturat de la promovare !Cine ?Plagiatorul Ioan Mang care azis ca va schimba statutul PSD si a facut din statutul PSD hirtie igienica de sters fundul lui!:))=))PSD e un partid de militantii social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ,NU-i un partid de sefi si patroni ...citat Ion Iliescu .Lupta contra PLAGIATOabia incepe ,si atata vom lupta si hartui organizatia PSD Bihor pina la distrugere !:))=)) Ori noi TALIBANII ,ori voi bogatanii luptam pina la ultimul si pina la VICTORIE !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Ianuarie 2013, 15:39 de Romanul Simplu
replica
S-a ajuns in situatia pe care am scris-o in comentariul anterior `` liderii se cearta pentru mai multa putere politica in asa zisul partid social democrat `` !:))=)) Asa siu in PSD Bihor este o lupta pentru mai multa putere politica si pentru presedentia filialei PSD Bihor ,si daca ar fi dupa reguli social democrate si dupa statutul PSD pe care ex senatorul PSD Ioan Mang a facut din el `` hirtie igienica de sters foundul lui `` vorba lui Mihai Bar si cu atat mai mult pentru RUSINEA adusa PSD Bihor ar trebui ca sa-si de-a demisia de onoare si sa se aleaga legal si legitim drept si adevarat conducerea si presedintele filialei PSD Bihor ,dar in NERUSINAREA tupeista alui PLAGIATORUL Mang Ioan se mai vrea inca o data presedinte de filiala PSD.M-am simtit nedreptatit de multe ori pt ca am scris DREPTATEA si ADEVARUL si am aflat dela membrii din conducerea PSD Bihor ca PLAGIATORUL Mang vrea cu orice pret ca sa excluda din PSD Bihor pe @Romanul Simplu.Degeaba si-a scris pe blog pe Facebook ce vrea sda faca si nu afacut pt ca zilelele =i sunt numarate la presedentia PSDBihor ,poate sa aiba pe totii poupincuristi de partea lui o sa-i demonstra.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 17 Ianuarie 2013, 10:06 de Romanul Simplu
replica la pupoincuristii PLAGIATORULUI Mang
@Oradean ,@Stefan, si ceilalti poupincuristi dar de ce sa merite inca o data presedentia PSD Bihor plagiatorul Ioan Mang ex senator ? Ca a avut nerusinarea sa ceara schimbarea statului PSD ca sa poata exclude pe membri PSD Bihor revolutionari si contra lui! Sa ceara acuma de la premierul Victor Ponta liderul PSD sa schimbe statutul PSD ,ca sa se alega intre ei ca intr-un incest continuu!:))=)) Ce rezultate a avut PSD Bihor? A fost in umbra USL Bihor sa nu zic PNL Bihor a facut `liderul Mang PLAGIATORUL `` ceea ce a dorit Popa Cornel Tromful liderul PNL Bihor care din mila i-a atr3) NU a avut RUSINEA ca sa demisioneze din functia de senator cind era si vicepresedinte de CJ aavut cumul de functii publice platite din banii publici ,s-a folosit de lege in interesul lui personal ,acel paragraf privind mentinerea functiilor ,a cumulului de functii 6 lunide zile ,RUSINE!RUSINE!RUSINE!Hai SICTIR da-l dreacului de plagiator!:))=))Puterea PSD este increderea pe care o are in social democratie si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant ,dar sa pierdut increderea pt ca liderii se cearta pt mai multa putere in asa zisul partid!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Ianuarie 2013, 19:26 de Romanul Simplu
promo
Daca cineva cu mintea intreaga tine la PSD, atunci, la articolul asta, ii va ura succes candidatului de la Draganesti! Si se va bucura ca un om bun va avea sansa de a continua o muca rodnica, pe care oamenii din comuna, de atatia ani, o apreciaza si in care au incredere. Atat.
Postat 15 Ianuarie 2013, 14:23 de promo
replica la @Dan popincuristul ex senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
@Dan popincuriustul ex senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL am mai explicat aici pe forumul Bihoreanul ca suntem 3 persoane distincte cele pe care ne acuzi deputatul PSD Ioan Sorin Roman este el ,Alin Avram este Alin Avram ,iar @Romanul Simplu este romanul simplu 3 persoane distincte fara nici o legatura una cu alta ,problema este ca eu @Romanul Simplu cunosc celelalte persoane nu de azi de ieri sa zic din trecut dinainte de democratie intreaba-i de Ghe.Bara ?:))=))Si din partea mea a unui roman simplu bihorean,simplu membru de PSD @Romanul Simplu alegeti pe cine vreti si pe presedintele Traian Basescu presedintele PSD Bihor ,ma defec (KAK) in ea de organizatie,sa ma excluda PSD Bihor dar pina atunci RESPECT ,ADEVAR si DREPTATE dupa merite , si iti doresc @Dane sa-ti arunce si tie carnetul de PSD ,asemeni cum mi-a facut mie PLAGIATORUL Mang care si-a promovat toate foufele* poupincuristii ,si pe noi militanti vechi PSD ,ne-a inlaturat de la promovare.DEMISIA PLAGIATORULUI EX senatorului PSD Ioan Mang din functia de presedinte PSD Bihor,lupta este pe fata acuma ,,Ori noi talibanii, ori voi bogatanii `` Puterea PSD Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 15 Ianuarie 2013, 13:57 de Romanul Simplu
replica la articolul cu PLAGIATORUL Ioan Mang
HUOOOOOOOOO RUSINE!RUSINE!RUSINE! Ex senatorului PSd ioan Mang PLAGIATORUL , el vorbeste ?mai bine sa taca ,nu -l mai recunostem de lider PSD Bihor ,cine el care ne-a facut de rusine judetul Bihor cu plagiatul lui ,sa vina premierul Victor Ponta presedintele PSD ca sa faca ordine in PSD Bihor daca noi simplii membrii PSD Bihor nu suntem in stare, si daca vine Victor Popnta in Bihor ce o sa sarute in frunte pentru rezultate si PLAGIAT ca si asa este scandal mediatic si cu el si plagiatul premierului!:))=))BAH PLAGIATORULE Ioan Mang ex senator PSD`` Un partyd social democrat nu este un partid de sefi si patronii,ci este un partyid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ...citat Ion Iliescu .PLAGIATORULE Mang Ioan scrie primul pe lista de excudere din PSD Bihor pe @Romanul Simplu si alti romanii simpli si sa ramai in PSD Bihor cu nevasta ,copii,amantele si pupincuristii , acuma revolutia talibana din PSD Bihor este pe fata ,membrii simpli putem fi si la,PPCD,UDMR, PNL,PDL , cu mai multe drepturi si libertati si mai respectatii ca si oameni decit iHai SICTIR da-te dreacu !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Ianuarie 2013, 20:31 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON