URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Aprilie 2021, 14:57

Transylvania Tech News: Voluntari orădeni au lansat primul site cu ştiri din industria tech transilvăneană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Companiile IT din Transilvania au de-acum un site de ştiri dedicat lor. Voluntarii Oradea Tech Hub, asociaţia fondată de mai multe companii IT din oraş, au lansat Transylvania Tech News, o publicaţie online care şi-a propus să le prezinte antreprenorilor, investitorilor şi profesioniştilor beneficiile sistemului de tehnologie din Transilvania, oportunităţile de investiţii şi avantajele oferite de diversele huburi din regiune pentru dezvoltarea companiilor de tehnologie şi a start-up-urilor.

"Iniţiată de Oradea Tech Hub, susţinută exclusiv din munca şi dedicarea voluntarilor, Transylvania Tech News va promova evenimente interesante din zona de IT transilvăneană, va prezenta ştiri utile, informaţii la zi din activitatea companiilor de tehnologie din Transilvania, poveşti de succes ori felul în care eşecurile au contribuit la îmbogăţirea experienţei investitorilor din domeniu. Din 28 aprilie, Transylvania Tech News oferă o imagine autentică a comunităţii tech din Transilvania şi o face cunoscută întregii lumi, ajutând-o să se dezvolte", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Oradea Tech Hub.

Printre primele articole postate pe site-ul proaspăt lansat se numără unul despre firma de IT Sonrisa, care recent a deschis un birou la Oradea, un articol despre o aplicaţie de profil medical, dezvoltată de firma orădeană Mobiversal, şi un altul despre compania locală Creatopy, din care cititorii află, de pildă, şi că în Oradea sunt 22 de start-up-uri în domeniul tehnologiei, cu peste 300 de angajaţi. Aceştia au creat aplicaţii folosite de peste 11 milioane de oameni din 19 ţări diferite.

De altfel, după cum se arată şi în comunicatul Oradea Tech Hub, firmele de tehnologie au reuşit să se dezvolte şi în pandemie, creând mai multe locuri de muncă decât în orice sector. "Este şi cazul companiilor IT din Transilvania, care alcătuiesc hub-uri tehnologice ce se dezvoltă constant datorită implicării specialiştilor, investitorilor şi autorităţilor din această zonă. Oamenii de aici au luat iniţiativa, şi-au materializat cele mai inovatoare idei şi, cel mai important, au crezut atât în potenţialul lor, cât şi în cel oferit de mediul IT", se mai arată în comunicat.

Un exemplu nominalizat este programul Make IT in Oradea, realizat cu sprijinul Primăriei Oradea, în cadrul căruia start-up-uri cu idei inovatoare pot primi o finanţare de 5.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON