URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 IANUARIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După cum ne-a explicat Primăria noua modalitate de taxare a maşinilor parcate în centrul Oradiei, eu am reţinut următoarele: pe parcările roşii parchează exclusiv maşinile roşii, pe parcările galbene, maşinile galbene, pe cele albe - maşinile albe, iar maşinile de restul culorilor sunt obligate să parcheze în parcările subterane şi supraterane.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
În timp ce românii "se râd" că ar merita o zi liberă ca să dezbată cazul Djokovic, chestiunea energiei ticăie ca o bombă, atât de eficientă încât poate tranşa noul război rece dintre fosta URSS şi NATO, la doi paşi de noi. Acribia şi competenţa cu care "analizăm" situaţia de la antipozi nu ne scuteşte, însă, de facturi la gaz şi electricitate, pentru a căror rezolvare, ce să vezi, nu avem nici minuţie, nici pricepere.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea fuzionează, în scopul oferirii unor servicii medicale mai bune şi folosirii mai eficiente a fondurilor publice. Cum vi se pare decizia?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul în care în ţara noastră se petrec numeroase accidente rutiere soldate cu consecinţe tragice, guvernanţii noştri încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai atenţi în trafic, pentru a reuşi să evite astfel de evenimente nedorite printr-o atenţie sporită şi o conduită cu caracter preventiv.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).
30 Ianuarie 2012, 07:59

Trădare cu plată: În premieră, un soţ adulterin plăteşte daune soţiei înşelate

Trădare cu plată: În premieră, un soţ adulterin plăteşte daune soţiei înşelate FEMEIA FATALĂ. Directoarea economică a CAO, Kuntz Aniko (foto), nu se sfia să-şi caute amorezul chiar în faţa blocului unde acesta încă locuia cu soţia şi copilul. Femeia înşelată a dat peste ea, aşa că, revoltată, a făcut-o "căţea în călduri" şi i-a aplicat două palme. Deşi Kuntz a ameninţat-o cu un proces pentru defăimare, a renunţat, ca să n-o râdă lumea. În schimb şi-a făcut amantul de tot râsul...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

BIHOREANUL dezvăluia anul trecut un amantlâc deopotrivă picant şi jenant, ai cărui protagonişti erau ginerele unuia dintre foştii viceprimari ai Oradiei, Petru Hicea, şi directoarea economică a Companiei de Apă, Kuntz Aniko, remarcată prin îndepărtarea unor ingineri din subordine numai pentru "vina" că deranjau interese de milioane de euro ale unor contractori ai CAO aflaţi sub protecţia ei.

Nu dorinţa de a răscoli aşternuturile unor persoane oarecare determinase publicarea poveştii, cei doi nefiind nici primii, nici ultimii îndrăgostiţi clandestini, ci două detalii importante: ani la rând, amorezii şi-au întreţinut relaţia cu fonduri publice, făcând turism pe banii Companiei, iar de câteva luni femeia îşi şi angajase ibovnicul la CAO, fără niciun fel de concurs.

Povestea a ajuns şi în faţa judecătorilor după ce soţia i-a intentat divorţ lui Hicea, iar sentinţa recent pronunţată de magistraţi a devenit o premieră naţională. Căci, în baza noului Cod Civil, bărbatul a fost obligat să achite consoartei înşelate daune morale pentru suferinţele psihice pricinuite: câte 1.000 de euro pentru fiecare an de adulter. Spectaculos precedent de-acum încolo pentru oricine s-ar afla în asemenea situaţie...

Doliu cu sex

Fiica unuia dintre foştii viceprimari ai Oradiei de la finele anilor '90 îşi lăsa jena la o parte, vara trecută, pentru a da în vileag relaţia amoroasă şi financiară dintre soţul ei, Petru Hicea, şi directoarea economică a Companiei de Apă, Kuntz Aniko. Motivul? Nu de mult aflase că bărbatul cu care era măritată din 1991 şi cu care are un copil o înşela cu şefa de la Companie, care fusese şi contabilă la firma familiei. Colac peste pupăză, vestea picase într-un moment de-a dreptul macabru.

"Într-o zi, Petru mi-a spus că pleacă în sat la părinţi, deoarece tatăl său, bolnav, era pe moarte", povestea femeia. Seara, însă, a primit un telefon de la o rudă a bărbatului, care a anunţat-o că bătrânul murise şi că nu putea lua legătura cu Petru. "L-am sunat şi eu, dar nu mi-a răspuns, ore întregi". A doua zi, când a dat de el, nu i-a reproşat nimic, ci doar l-a înştiinţat că tatăl lui a murit. Abia după înmormântare, bărbatul i-a mărturisit: fusese la Timişoara, la un simpozion, împreună cu directoarea economică, cu care avea o relaţie de câţiva ani.

"Nu-mi venea să cred că m-a minţit aşa mult timp, şi nici că s-a folosit de agonia propriului tată pentru a se destrăbăla cu o femeie. Mi-a mai spus că în 2010 au fost împreună la mare, la Neptun, iar în octombrie la munte, la Sinaia. De fiecare dată Kuntz făcea deplasările pe banii CAO, sub pretextul unor conferinţe şi cursuri de perfecţionare", povestea femeia. "Dacă ar şti oamenii pe ce se duc banii cu care ei îşi plătesc apa..."

Pe faţă

Şocată, femeia i-a cerut soţului să aleagă: ori familia, ori amanta! "Petru m-a liniştit că pune capăt relaţiei, dar într-o seară, când a plecat în oraş şi şi-a uitat un telefon acasă, la un moment dat l-a sunat Kuntz. Fiindcă eu, bineînţeles, n-am răspuns în locul lui, ea i-a trimis mai multe mesaje erotice şi i-a transmis că vrea să se întâlnească cu el în faţa blocului nostru. Era 1 noaptea, dar am coborât şi i-am tras două palme. M-a ameninţat că mă dă în judecată, dar sunt curioasă cum explica judecătorilor ce căuta la ora aia după bărbatul meu, ca o căţea în călduri", spunea femeia, revoltată de tupeul rivalei.

Când i-a povestit episodul soţului, acesta tot pe ea a mustrat-o, că nu s-a purtat "ca o doamnă", aşa că femeia i-a cerut să se mute de acasă, a introdus divorţul şi, tot atunci, a renunţat la serviciile de contabilă pe care Kuntz le presta pentru firma familiei. "Din păcate m-am trezit cam târziu. O parte din actele firmei au dispărut şi iese lipsă peste o jumătate de miliard de lei din conturi".

Angajare cu oral

Totul ar fi rămas o poveste anonimă dacă, mai departe, şefa economică a CAO n-ar fi abuzat de funcţie pentru a-şi angaja amantul ameninţat să rămână pe drumuri la Unitatea de Implementare a Proiectelor cu finanţare internaţională, structură aflată în directa sa subordonare, în locul unui inginer dat afară sub pretextul restructurării.

"Vina" respectivului a fost doar că îi ceruse lui Kuntz să aprobe demersurile pentru recuperarea a peste 2,1 milioane euro de la o firmă angajată de CAO să reabiliteze Staţia de epurare, dar care lucrase prost şi cu întârziere. Kuntz s-a opus din răsputeri şi, în loc să apere interesele Companiei, a obţinut atât concedierea respectivului inginer, cât şi angajarea, în locul lui, a propriului amant.

02 Gavra.jpgCum a avut loc angajarea lui Hicea a povestit BIHOREANULUI chiar managerul CAO, Ovidiu Gavra (foto), cel în spatele căruia Kuntz conduce, în realitate, Compania. "Hicea a făcut cerere şi a susţinut un interviu în faţa mea. Suntem societate comercială şi nicio lege nu mă obligă să organizez concurs. Oricum, puteam face aşa încât să câştige cineva anume!", spunea Gavra, admiţând că orice concurs la CAO putea fi aranjat.

În divorţ, dar la comun

În timp ce bărbatul ei îşi găsise un rost nou, în iulie femeia înşelată a introdus acţiunea de divorţ la Judecătoria Oradea, sperând că procesul se va încheia repede şi în linişte. "Am propus să fim decenţi şi să nu intrăm în amănunte în faţa judecătorilor. Am cerut doar să mă ocup eu de creşterea copilului şi să revin la numele de fată, iar el să părăsească domiciliul conjugal, în condiţiile în care apartamentul de 3 camere în care locuiam îl cumpăraserăm, oricum, după ce vândusem un altul, primit de la părinţii mei", spune fiica fostului viceprimar.

Bărbatul, însă, n-a fost de acord decât cu primele două "revendicări". "A avut tupeul să-mi spună că vrea să locuiască mai departe în casă cu mine şi cu copilul. Ziua şi seara era cu amanta, iar noaptea venea acasă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Mai lipsea doar să vrea să-i pun masa caldă şi să-l primesc în dormitor", spune femeia.

Aşa că, revoltată, a schimbat foaia. Văzând că bărbatul nu se dă dus, la al treilea termen de judecată, sfătuită de avocat, a cerut ca în baza noului Cod Civil, intrat în vigoare în octombrie, instanţa să-l oblige pe viitorul fost soţ la plata unor daune morale care să-i compenseze suferinţele psihice. "De supărare, am slăbit vertiginos şi am ajuns în pragul disperării. Eu vin dintr-o familie bună, care n-a intrat niciodată în scandaluri, am o afacere pe care singură am pus-o pe picioare şi din care mă întreţin, sunt implicată şi în activităţi sociale, dar supărarea şi ruşinea că am fost înşelată m-a făcut să nu mai fiu bună de nimic. Abia mă adunam cu făraşul în fiecare dimineaţă", argumenta femeia.

Vină recunoscută

02 Cristian Rusu.jpgAvocatul Cristian Rusu (foto), cel care a reprezentat-o în instanţă pe femeia înşelată, consideră că sentinţa nu putea fi alta. "Încă la primul termen de judecată, soţul pârât apucase să recunoască, sub jurământ, că de peste 7 ani avea o relaţie extraconjugală cu numita Kuntz Aniko. Practic, şi-a recunoscut culpa, aşa că instanţa nu putea decât să admită pretenţiile clientei mele", a explicat avocatul BIHOREANULUI.

Ca să scape de plata daunelor morale, bărbatul a susţinut, ca un fel de circumstanţă atenuantă, că nu şi-a bătut niciodată soţia, ceea ce era adevărat, dar amănuntul nu mai era relevant. A fost suficient ca martorii femeii înşelate să descrie prin ce traume a trecut, aşa că, în final, pe 19 decembrie, când au pronunţat sentinţa, judecătorii au decis ca bărbatul să-i achite daune morale în cuantumul sumei cerute: 35.000 lei, adică echivalentul a 1.000 de euro pentru fiecare an în care îşi înşelase nevasta.

Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunal, însă e greu de crezut că va fi "întoarsă". Pentru că deja principiul ei a fost recunoscut: distracţia, ca şi prostia, se plăteşte, iar cel care şi-a înşelat soţia trebuie să-şi asume şi consecinţele...


COD "ELIBERATOR"
Şanse pentru soţiile abuzate

Intrat în vigoare pe 1 octombrie 2011, noul Cod Civil dă posibilitatea oricărui soţ sau soţii prejudiciate de partenerul de viaţă să obţină nu doar un partaj corect, plus aşa-numita pensie alimentară pentru creşterea minorilor în cazul în care din căsătorie au rezultat şi copii, ci şi daune morale atribuite personal, care până acum nu erau reglementate.

Astfel, articolul 388 spune că "soţul nevinovat care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei poate cere soţului vinovat să-l despăgubească", iar articolul 390 că "dacă divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului pârât, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina în condiţiile de viaţă ale celui care o solicită".

"Multe femei din România abuzate fizic sau psihic de soţi nu îndrăzneau să introducă divorţ deoarece se temeau că vor rămâne pe drumuri, mai ales cele strict dependente de veniturile soţilor. Prin noul Cod Civil, chiar şi casnicele pot avea siguranţa că, divorţând, nu rămân fără venituri", explică avocatul Cristian Rusu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
esti prost de dai in gropi
"Nu votati bolojan" esti prost/proasta de nu vezi bine ...apa geotermala distruge foarte repede tevile...trebuiesc schimbate de 3 ori mai repede decat daca ar curge apa prin ele :)) ... pierderile sunt mult mai mari daca ar trece pe apa geotermala. Eu spun ca oameni ca tine ar trebui sa conduca ....si ca cei de jos ...mari filozofi si destepti ....
Postat 13 Februarie 2012, 19:08 de llll
NU VOTATI BOLOJAN
SE VEDE CLAR CE FEL DE DIRECTORI IMORALI POCAITUL BOLOJAN, FEMEI DESFRINATE, DIRECTOR CARTOFOR CARE FAC AFACERI IN INTERES PERSONAL SI NU AL OBSTEI.CUM SA ADMINISTREZE ASTIA CORECT BANII PUBLICI ? BOLOJAN STIE NUMAI SA PUNA TAXE SI IMPOZITE PE CAPUL ORADEANULUI PE CARE SA II FOLOSEASCA PENTRU INVESTITII FARA NICI UN ROST (DEAL cIUPERCA, DRUM RAPID VELENTA ONCEA) FARA A INVESTI IN TRECEREA INCALZIRII ORASULUI PE APA GEOTERMALA IEFTINA CARE AR ADUCE BENEFICII PENTRU TOT ORADEANUL,, SE STRADUIE SA DEA DE LUCRU CELOR DE LA SELINA DE UNDE IA COMISIONUL(PARANDARATUL) DE 10 %.. ASA CA ORADENI NU VA LASATI PACALITI SI NU IL VOTATI PE BOLOJAN CARE NU ACTIONEAZA IN INTERESUL VOSTRU CI AL SAU PERSONAL
Postat 05 Februarie 2012, 10:52 de NU VOTATI BOLOJAN
INTREBARE
DL AVOCAT ARE CUMVA, EXOFTALMIE? POZA POATE INDICA UN INCEPUT: RECOMAND UN CONSULT!
Postat 31 Ianuarie 2012, 21:06 de DR.
sa plateasca unguroaica careia i-a dat la buci
LOL.. De asa "femeie fatala" sa aiba parte dusmanii.
Postat 30 Ianuarie 2012, 22:57 de foto
concurs mister
Daca la regia de apa s-ar organiza un concurs de mister, persoana din "foto" ar castiga detasat, e de departe cel mai frumos barbat de la RAO.
Postat 30 Ianuarie 2012, 21:22 de petru
Bravo "."
Felicit pe cel care a scris comentariul "Ce bine e bugetar!" Din pacate lacolmia e mare. Dar umorul ne consoleaza.
Postat 30 Ianuarie 2012, 09:29 de observator
udemereu
felicitari d-ei kuntz care aplica in viata de fiecare zi politica partidului care a promovat-o in functia ei publica!...politica de c..ve!
Postat 30 Ianuarie 2012, 09:02 de Piroska Feher Zold
Ce bine e bugetar !
De aia au iesit bugetarii in strada, ca la serviciu au prea mult timp si iau prea multi bani ! Daca d-na directoare economica putea ,,presta'' atatea munci directoare, amanta si, ATENTIE ! CONTABILA (,,...serviciile de contabilă pe care Kuntz le presta pentru firma familie''), ce fac trepadusii ?! Totusi, de departe se detaseaza figura vesnic ranjitoare a directorului bolos ! Domnia sa este director in primarie, popa si cadru ,,universitar'' si aloca pt. fiecare activitate cate 8 ore. De somn n-are nevoie, doarme in picioare de cand il stim.
Postat 30 Ianuarie 2012, 09:00 de .
Ovidiu, daca taceai....
Cum ai putut sa dai asemenea lucruri pe goarna ?! Asa ceva nu se spune nici nevestii si tu torni la presa...Buna e smerenia, da-i greu de dus !
Postat 30 Ianuarie 2012, 08:49 de petru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3296 RON
  • 1 EUR = 4.944 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON