URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2024, 13:00

„Toți pentru Cipri”: Meci caritabil la Aleșd, în sprijinul fotbalistului Ciprian Fogarași

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ciprian Fogarași, unul dintre cei mai îndrăgiți jucători din istoria clubului Crișul Aleșd, a început meciul vieții după ce a fost diagnosticat cu o maladie gravă.

Comunitatea locală și cea sportivă vin în sprijinul fotbalistului care a evoluat în carieră la echipele de Liga 2 UM Timișoara, Olimpia Satu Mare, IS Câmpia Turzii sau CF Liberty.

Astfel, duminică, 17 martie, de la ora 15:00, pe Arena din Aleșd se va disputa un meci caritabil între Legendele Aleșdului și Old Boys FC Bihor, sub titulatura „Toți pentru Cipri”.

Acţiunea a fost iniţiată de Clubul Lions Aleşd, care îşi propune să transforme evenimentul într-o tradiţie. „Intenţia noastră este să susţinem activităţile din comunitate. Sperăm să transformăm acest eveniment într-o tradiţie”, a explicat BIHOREANULUI preşedinta Clubului Lions Aleşd, avocata Cornelia Ilaş.

Primul meci caritabil organizat de Clubul Lions Aleşd alături de Clubul Old Boys Bihor, Primăria Aleşd şi Clubul sportiv Crişul Aleşd este pentru sprijinirea fostului fotbalist Ciprian Fogaraşi, în vârstă de 48 ani, fost jucător, căpitan de echipă, antrenor, iar acum președinte al Crișului Aleșd. 

„Am început tratamentul, știu că va fi o luptă lungă și grea, dar în cariera mea am luptat pentru fiecare metru de teren, pentru fiecare minge. Asta voi face și acum. Familia este impresionată de sprijinul nemărginit și le mulțumim pe această cale tuturor”, spune Ciprian, care se ocupă zilnic de problemele legate de activitatea clubului.

Cei care doresc să sprijine acţiunea caritabilă, au la dispoziţie conturile Asociaţiei Club Lions Aleşd deschise la Banca Transilvania - RO53BTRLEURCRT0CR0753001 (pentru donaţii în euro) sau RO09BTRLRONCRT0CR0753001 (pentru donaţii în lei) - ori în contul Asociaţiei Old Boys FC Bihor - RO44BTRLRONCRT0573772101. Toate sumele care se vor aduna vor fi direcționate pentru tratamentul lui Ciprian Fogaraşi.

Licitaţie cu tricouri

În cadrul meciului caritabil, în echipa din Aleșd, antrenată de Mircea Madar și Ioan Bogdan, vor evolua foștii coechipieri ai lui Ciprian, dar și prieteni buni, ca Viorel Domocoș, Adrian Anca, Sandu Balaj, Remus Ganea.

La FC Bihor Old Boys au confirmat prezența internaționali și jucători de anvergură precum Cristi Dulca (prezent în naționala României la mondialul din 1998), Sandu Boc (omul care a dus România în groapa cu lei de la Guadalajara 1970), Claudiu Keșeru (13 goluri pentru echipa națională), Zeno Bundea, Adrian Popa (ex-FCSB, 24 de prezențe sub tricolor și 4 goluri pentru România), Ovidiu Lazăr, Dorin Mihuț, Sandor Kulcsar, Florin Farcaș sau fostul mijlocaș al lui Poli, Vali Velcea.

Cum s-a întâmplat 8 ani la rând, în vremurile bune ale lui FC Bihor, echipa va fi „scoasă” pe teren de unicul căpitan, Vova Tămaș. Mai mult, jocul va fi oficiat de cel mai valoros arbitru din istoria fotbalului bihorean, Octavian Șovre, iar comentariul va fi asigurat de Victor Mihalcea. 

De asemenea, fostul campion mondial și european de judo, Sandu Lungu - Muntele Bihorului, a afirmat că se alătură acestei lupte și va fi prezent la evenimentul caritabil de la Aleșd, mai ales că jocul de fotbal va fi precedat de demonstrații de box și arte marțiale.

Conform celor precizate de către organizatori, după meci va fi organizată o gală în care vor fi licitate tricourile unor jucători prezenți la Aleșd, dar și tricourile de joc (cu autografe) purtate de Ionuț Radu la Inter Milano, cel a starului argentinian Lautaro Martinez sau cel al vicecampionului mondial din 2010, olandezul Wesley Sneijder.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON