URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Martie 2020, 17:44

Tot mai mulți: Peste 1.400 de persoane în izolare la domiciliu, în Bihor

Tot mai mulți: Peste 1.400 de persoane în izolare la domiciliu, în Bihor (foto: insider.com, Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a informat, miercuri, că datele aferente orei 15 arată că în judeţul nostru se află în izolare la domiciliu 1.430 de persoane, din care 843 sunt bihoreni întorşi din ţări afectate de COVID-19, iar alţi 587 aparţinători ai acestora.

24 persoane în spital

Numărul celor autoizolaţi a crescut repede în doar câteva ore. Informaţiile DSP Bihor de miercuri, la ora 10, arătau că în Bihor erau 1.145 de persoane în izolare la domiciliu, din care 688 titulari ai chestionarelor şi 457 aparţinători ai acestora. Este clar, deci, că tot mai mulţi bihoreni se întorc din ţările considerate "zone galbene".

Amintim că Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a stabilit că toţi românii care se întorc din ţări în care au fost confirmate mai mult de 500 de cazuri de coronavirus. Între acestea se numără, Spania, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria şi Elveţia. 

În continuare, sunt doar două persoane diagnosticate cu COVID-19 în Bihor, potrivit informării DSP. 

Numărul persoanelor în carantină este de 74. Numărul persoanelor internate în spital a crescut la 24. 

Poliţişti, jandarmi şi medici, la Borş

Pe de altă parte, DSP Bihor a transmis şi faptul că, la cererea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bihor, marţi, au fost mobilizate peste 150 de efective ale forţelor de ordine, la frontiera Borş, care au creat coridoare pentru dirijarea controlată a fluxului de persoane care intrau în ţară.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul Dumitru Ţiplea, pentru a verifica cum se desfăşoară primirea celor care intră în ţară.

După efectuarea controlului specific de Poliţia de Frontieră, persoanele intrate au fost direcţionate către reprezentanţii DSP Bihor, pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. 

După încheierea formalităţilor, mijloacele de transport ale persoanelor care urmau să intre în carantină au fost conduse de către echipaje de politie şi jandarmi spre locaţiile desemnate, potrivit comunicatului. 

Autovehiculele cu persoane care au sosit din zonele galbene, dar care nu au domiciliul în Bihor, au fost escortate până la limita judeţului, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective pentru a fi conduse spre domiciliu, unde vor intra în auto-izolare.

Amintim că Ungaria a decis, zilele trecute, să nu mai permită intrarea pe teritoriul ţării a cetăţenilor străini. Însă, pentru câteva mii de români care au rămas blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria, autorităţile maghiare au decis, totuși, cu titlu de excepție, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, permitea intrării pe teritoriul ţării vecine.

Poliţia maghiară a format un convoi, pe o anumită rută, pe care participanţii au trebuit să-l respecte. Ei au intrat în ţară pe la frontiera Nădlac II, în judeţul Arad. Din noaptea de marţi spre miercuri până miercuri la ora 17 pe la Nădlac II au intrat în ţară 6.000 de persoane cu 1.600 de autovehicule, potrivit ITPF Oradea. 

Totuşi, a fost activitate şi la Vama Borş, pe unde au intrat, în noaptea de marţi spre miercuri, circa 400-500 de persoane, majoritatea şoferi de camion. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON