URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2018, 15:24

Tot mai mulţi bihoreni, sunaţi de hackeri! Cum recunoşti numerele la care nu trebuie să răspunzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele săptămâni, tot mai mulţi bihoreni au constatat că sunt sunaţi de pe numere de telefon din ţări precum Pakistan, Rusia sau Mali, şi nu li se spune nimic. Oamenii sunt tentaţi, astfel, să sune înapoi, şi se trezesc cu facturi mult încărcate de costuri.

Potrivit unor sesizări adresate BIHOREANULUI, majoritatea apelurile au fost primite în reţeaua Digi Mobil, însă au fost și sesizări care au vizat rețeaua Orange.

"Recomandăm utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute cu care nu interacţionează în mod deosebit", a declarat, potrivit Digi24.ro, Cătălin Neagoe, director la Divizia de Telefonie Fixă şi Comunicaţii Mobile Digi.

Reţeta folosită de hackeri este simplă, aceştia profitând de simpla curiozitate a oamenilor. De obicei, ei închiriază numere cu prefix de ţări care nouă ni se pot părea exotice, de genul Zanzibar, Guatemala sau Rwanda, numere pe care apoi le folosesc să sune potenţiale victime care nu ştiu cum să reacţioneze. Metoda are la bază un simplu apel efectuat către victimă, urmat de întreruperea subită a acestuia. Curios, cel care va pica în plasă va suna înapoi la numărul respectiv, acesta încadrându-se într-o linie cu suprataxă. Astfel, dacă te gândeşti să apelezi înapoi numere dubioase, poţi pierde şi zeci de euro pe minut, depinzând de cât vei sta de vorbă cu "actorul" din spatele telefonului, arată adevarul.ro.

Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă. Sute de români se plâng că au fost păcăliţi astfel şi din păcate autorităţile spun că nu pot face nimic în ajutorul victimelor.

”Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi nici la apelurile din Rusia cu prefixul (+7). Iar lista poate continua cu Africa de Sud, Serbia sau Rusia", arată Digi24.ro.

Potrivit acestui site, sunt predispuşi să primească aceste apeluri mai ales cei al căror număr de telefon apare pe reţelele de socializare. Asemenea înşelătorii sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată. Mai mult, banii furaţi astfel sunt aproape imposibil de recuperat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
:)
Ce ziceti daca ar fi implicata si compania de telefonie mobila?
Postat 28 Octombrie 2018, 19:55 de danny6
"autorităţile spun că nu pot face nimic"
Absolut normal.De asemenea nici compania de telecomunicatii nu poate face nimic.Ar fi si ilegal sa faca ceva,ar incalca GDPR si dreptul la viata privata al hacker-ilor.Smartofonul poate fi configurat sa respinga apelurile care nu sunt din agenda si totodata sa-ti afiseze un mesaj ca ti-a respins apelul de la nr.****.Sau restrictionare apelurilor internationale ,call barring.Aici ar trebui introduse optiuni cu exceptii. Sau mai bine infiintam inca un serviciu de informatii, care "sa poata face ceva".
Postat 27 Octombrie 2018, 16:52 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON