URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 IANUARIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă până acum câteva luni marea problemă a orădenilor era dacă noul stadion trebuie să aibă 25.000 de locuri sau mai puţine, acum se pune problema dacă vom mai avea un nou stadion. Şi asta nu neapărat pentru că mulţi miniştri de la Bucureşti se întreabă la ce ne trebuie stadion pe foametea asta, din moment ce n-avem echipă de fotbal...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Pentru cei care sperau asta, o veste tristă: PSD-ul nu este un partid pe cale de dispariţie. Dimpotrivă, e asemenea lui Iliescu, un bătrân care se încăpăţânează să rămână verde (a se citi roşu). Are electoratul său solid, format din nostalgicii, socialiştii, comuniştii şi stângiştii de stil nou, din pomanagiii şi dependenţii de ajutoarele sociale, din sudiştii şi tuciuriii patriei, uşor de cumpărat cu mărunţiş, din bugetari şi lefegii plantaţi şi lăsaţi să sporească şi să rodească prin pleiada de instituţii publice susţinute din greu de pălmaşii şi "liberalii" naţiei...
Zic şi eu
Adrian Cris
De ani de zile, tot felul de lideri sindicali, "dascăli" şi politicieni (aceştia, nota bene, doar când se află în opoziţie) repetă ca pe o mantră că marea problemă a învăţământului românesc este "subfinanţarea" (la fel sunt prezentate lucrurile şi în ce priveşte sistemul sanitar) şi că n-o să avem o societate educată până când guvernele nu vor aloca 6% din PIB acestui sector. 
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Controversele din ultima vreme pe tema virusului, a pandemiei şi a vaccinului au scos în evidenţă diferenţe între oameni într-un mod mai de speriat decât vremea primelor alegeri libere de după 1989. Cei care au traversat acea perioadă ca adulţi îşi amintesc cu siguranţă cât de adânc intrase zâzania între prieteni, vecini şi rude pe tema politicii. Politica era un subiect nou şi savuros, o preocupare interzisă mulţi ani, şi reuşise să trezească în foarte mulţi oameni pasiuni nebănuite.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre noul vaccin anti-Covid și despre campania de vaccinare gratuită declanșată de autorități?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit Codului administrativ, ministerele se aprobă de către Parlament, prin acordarea votului de încredere asupra Programului de guvernare şi a întregii liste a Guvernului, în procedura de învestitură. Ministerele se organizează şi funcţionează numai în subordinea Guvernului, potrivit prevederilor Constituţiei și codului administrativ.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hepatita cronică activă autoimună este o afecţiune caracterizată printr-un proces necrotic şi inflamator continuu cu evoluţie spre ciroză şi insuficienţă hepatică. Leziunile hepatice progresive sunt rezultatul unui atac imunologic asupra celulelor hepatice. Predispoziţia către autoimunitate este în general moştenită în majoritatea cazurilor, iar specificitatea hepatică a acestor leziuni este declanşată de factori chimici sau virali (se cunosc cazuri de hepatită acută virală A sau B, aparent cu evoluţie bună, care evoluează spre hepatită cronică activă autoimună, probabil datorită predispoziţiei genetice).
06 Ianuarie 2013, 12:25

Top Chef: Ionuţ Lupu, bucătarul unui restaurant din Oradea, printre cei mai buni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucătarul Ionuţ Lupu, în vârstă de doar 31 de ani, a rămas printre ultimii şapte pretendenţi la titlul de Top Chef în cadrul emisiunii cu acelaşi nume de la Antena 1.

În ediţia difuzată sâmbătă seara, Ionuţ Lupu, head chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, a impresionat juraţii în mai multe rânduri. A trecut fără probleme prima probă, unde concurenţii au fost provocaţi să picteze, cu două feluri de sosuri, o farfurie, iar la cea de-a doua probă, în care bucătarii au trebuit să prepare un mic dejun franţuzesc, propunerea lui Lupu a fost aleasă, alături de cea a lui Dragoş Bercea, ca fiind cea mai bună.

Aşadar, în proba a treia, cei doi au fost şefi de echipă. Şi aici, chef-ul de la Graf a ştiut să găsească o variantă interesantă de preparare în stilul bucătăriei franţuzeşti un cocoş, iar la final a câştigat şi proba pe echipe. "Masa lui a fost o bogăţie", a spus juratul Joseph Hadad despre preparatele lui Ionuţ Lupu.

Marele premiu al primului sezon Top Chef este de 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Graff dupa Griff
Cu astfel de stiri Graff o ia pe drumul lui Griff, situat intamplator pe aceasi strada. Nimic mai suprarealist decat un bucatar cu nume de lup la un restaurant cu ifose stelare michelin.
Postat 07 Ianuarie 2013, 09:17 de ducatar
Felicitari!
Bravo Lupu!
Postat 06 Ianuarie 2013, 14:10 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0148 RON
  • 1 EUR = 4.8738 RON
  • 1 HUF = 0.0136 RON