URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 29 IULIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când cu Pasajul Magheru, s-a constatat că cei care vin de pe Ady Endre, trec prin centru pe Iosif Vulcan, ajung în Piaţa Libertăţii şi nu mai pot intra în pasaj, ci trebuie să facă obligatoriu dreapta, pe podul Dacia. Acesta este şi motivul pentru care strada Andrei Şaguna, de lângă Parchet, a devenit cu două sensuri. Acum, primarul Florin Birta propune ca aici să se dea mai multă atenţie pietonilor şi bicicliştilor, ceea ce înseamnă, practic, că traficul ar avea loc în principal prin Piaţa Libertăţii.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Veste proastă pentru orădeni: Termoficare, care abia a înlocuit producția de energie termică pe bază de cărbuni cu cea pe gaz, mult mai puțin poluantă și mai eficientă, va trebui să plătească o sumă enormă pentru a-și cumpăra așa numitele certificate verzi, care îi dau dreptul să polueze. În cazul în care cele 60 de milioane lei necesare nu vor fi date de Guvern (din banii tuturor românilor), nota de plată o vor achita orădenii fie direct, prin inevitabila scumpire a gigacaloriei, fie indirect, prin subvenționarea de către Primărie (ceea ce înseamnă că o suportă toți locuitorii orașului, indiferent că sunt sau nu clienți ai Termoficare).
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Creatorii de filme şi cărţi de anticipaţie care au lansat scenarii cu epidemii globale ce loveau omenirea (un exemplu recent este "Contagion", din 2011, pe care multă lume l-a descoperit după izbucnirea crizei Covid) nu şi-au putut imagina că, într-o situaţie reală, oamenii vor refuza în număr mare leacul descoperit de cercetători. Dar viaţa bate filmul!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Zborurile externe au fost reluate pe Aeroportul din Oradea. Ce părere aveţi despre destinaţiile operate de Ryanair (Milano, Bologna, Londra, Dusseldorf)?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
După 2 ani în care nu s-au organizat concursuri de admitere în magistratură, recent situaţia a fost deblocată şi se aşteaptă anunţurile oficiale pentru reluarea acestora. În concret, în urmă cu aproximativ 2 ani, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legale care reglementau concursurile de intrare în magistratură, pe motiv că toate condiţiile de accedere erau prevăzute în regulamentele Consiliului Superior al Magistraturii, şi nu în lege.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.
06 Ianuarie 2013, 12:25

Top Chef: Ionuţ Lupu, bucătarul unui restaurant din Oradea, printre cei mai buni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucătarul Ionuţ Lupu, în vârstă de doar 31 de ani, a rămas printre ultimii şapte pretendenţi la titlul de Top Chef în cadrul emisiunii cu acelaşi nume de la Antena 1.

În ediţia difuzată sâmbătă seara, Ionuţ Lupu, head chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, a impresionat juraţii în mai multe rânduri. A trecut fără probleme prima probă, unde concurenţii au fost provocaţi să picteze, cu două feluri de sosuri, o farfurie, iar la cea de-a doua probă, în care bucătarii au trebuit să prepare un mic dejun franţuzesc, propunerea lui Lupu a fost aleasă, alături de cea a lui Dragoş Bercea, ca fiind cea mai bună.

Aşadar, în proba a treia, cei doi au fost şefi de echipă. Şi aici, chef-ul de la Graf a ştiut să găsească o variantă interesantă de preparare în stilul bucătăriei franţuzeşti un cocoş, iar la final a câştigat şi proba pe echipe. "Masa lui a fost o bogăţie", a spus juratul Joseph Hadad despre preparatele lui Ionuţ Lupu.

Marele premiu al primului sezon Top Chef este de 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Graff dupa Griff
Cu astfel de stiri Graff o ia pe drumul lui Griff, situat intamplator pe aceasi strada. Nimic mai suprarealist decat un bucatar cu nume de lup la un restaurant cu ifose stelare michelin.
Postat 07 Ianuarie 2013, 09:17 de ducatar
Felicitari!
Bravo Lupu!
Postat 06 Ianuarie 2013, 14:10 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1624 RON
  • 1 EUR = 4.9197 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON