URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 13:02

Tokes a cerut Parlamentului European să taxeze "antimaghiarismul din ce în ce mai puternic din România"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parlamentul European îşi stabileşte miercuri poziţia oficială cu privire la un demers iniţiat în luna februarie de eurodeputatul român liberal Renate Weber pe tema rasismului, xenofobiei, antisemitismului, antiislamismului, homofobiei şi antiţigănismului în Uniunea Europeană, după ce cu o zi înainte solicitarea acesteia a fost dezbătută în prezenţa comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding.

Potrivit iniţiatoarei, pe teritoriul UE sunt tot mai frecvente asemenea manifestări rasiste, motiv pentru care a cerut Parlamentului European să-şi intensifice eforturile de combatere a discriminării.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a încercat să profite de demersul liberalei, propunând ca în categoria manifestărilor discriminatorii să fie inclusă "şi discriminarea care apasă minorităţile etnice tradiţionale" şi susţinând că "cel mai puternic antidot la antimaghiarismul şovin, prezent la nivel de politică de stat în România, este autodeterminarea comunităţii maghiare".

Tokes nu a reuşit însă să impună includerea punctului său de vedere în proiectul de hotărâre al PE, chiar dacă a mai susţinut că "în România şi în statele învecinate ei antimaghiarismul a căpătat asemenea proporţii că poate fi asemănat antisemitismului şi antiţigănismului" şi chiar dacă a cerut PE "să vină în ajutorul minorităţilor naţionale, a căror existenţă este ameninţată, şi dacă ele trăiesc pe teritoriul UE, nu doar în cazul ţărilor din lumea a treia!".

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri, concluzia lui Tokes este amară. "Şi de aici reiese că în "Europa unită" mai este cale lungă până să se ajungă la respectarea drepturilor elementare ale minorităţilor, până la autonomie", a comentat cu sarcasm europarlamentarul român de origine maghiară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
a
o intrebare am pt asa zisi minoritari unguri. CATI PARLAMENTARI DE NATIONALITATE ROMANA SUNT IN PARLAMENTUL DE LA BUDAPESTA? VA DAU RASPUNSUL 0.. deci mucles cu discriminarea ...ordinarilor
Postat 14 Martie 2013, 09:38 de A
ajunge!
Sunteti cetateni ai acestei tari si aveti obligatia sa o respectati pe ea si legile ei.Daca nu vreti,sunteti liberi sa plecati in alta tara!
Postat 14 Martie 2013, 08:41 de sena
discriminatule...descreieratule
Se plang ca sunt discriminati ?Sa vedeti vineri ce manifestatii o sa faca,atunci cand sarbatoresc marile carnagii facute impotriva romanilor. Cel putin in Oradea sunt cateva licee unde se pregatesc intens pentru aceasta zi,numai sa nu vina si cu alte surprize... sunt in stare de orice!!!
Postat 13 Martie 2013, 22:03 de bello
intrebare
Cum se numeste ce face acest popa cand vine la CAREI si se defileaza cu steaguri maghiare la biserica reformata si se canta imnnul???Dar cand vine Kelemn Hunor si merge cu primarul udmrist la obiective de patrimoniu local pentru ingroparea capsulei timpului iar CONSILIERII romani nu sunt anuntati si invitati si nici sefi de institutii care sunt romani????Cum se numeste fapta de a introduce ca OBLIGATORIE cunoasterea scris si vorbit a lb maghiare pt a te angaja in Primaria Carei din Romania???
Postat 13 Martie 2013, 20:51 de careian
Asta vreti,asta aveti deocamdata
Asta vreti de 3-4 ani asta aveti. Va separati copii din crese,garadinite,scoli, ii invatati ca tirbul vostru migrator este superior populatiei europene, ca istoria vostra veche de 1000 de ani e mai veche decat istoria Europei cea de mii de ani.... Ce ai vrea ??? Ce-si face omul cu mana lui se cheama gioco di mano.
Postat 13 Martie 2013, 20:18 de Roman
minoritar
Eu sunt minoritar, de origine ucrainean, ambii parinti fiind ucraineni, refugiati de razboi ! Traiesc in Bucuresti, stiu si ruseste destul de bine, insa nu am simtit nevoia sa fac o scoala in limba rusa ! Domnule TOKES, , eu nu m-am simtit discriminat nici o clipa si nici parintii mei ! Dimpotriva ! Ciudat este, ca , acolo unde traiesc rudele ale mele in Ucraina, exista aceeasi problema generata de unguri ! oriunde exista unguri , exista si discriminare impotriva lor ! Mai doresc doar sa amintesc faptul ca , de cate ori am fost printre unguri, m-am simtit groaznic, fiind de o perfidie si o prefacatorie iesite din comun ! Sincer, nu doresc sa am vreodata de a face cu vreun ungur ! multumesc !
Postat 13 Martie 2013, 16:45 de mihai
Pentru noi cine v-a fi?
Noi(romanii) mai avem politicieni, parlamentari, europarlamentari credibili care sa poata fi o voce in numele nostru in fata Europei? Be(ca)cali, EBA , WCTudor ... alti plagiatori si handicapati tac si doar behaie pe la emisiuni erotice !!!! Vai de noi!!!
Postat 13 Martie 2013, 15:59 de SCORTOSUL
cine v-a fi pentru noi ?
Noi(romanii) mai avem politicieni, parlamentari, europarlamentari credibili care sa poata fi o voce in numele nostru in fata Europei? Be(ca)cali, EBA , WCTudor ... alti plagiatori si handicapati tac si doar behaie pe la emisiuni erotice !!!! Vai de noi!!!
Postat 13 Martie 2013, 15:54 de scortosul
La separeu cu el !?!
Şi noi, anti-prostia manifestată permanent în zona politică, cerem un control psihiatric pentru Tokes !?! Nu de altceva, dar fabulaţiile acestui individ arată lipsă evidentă de discernământ, adică capacitatea lui de a separa binele de rău, sau adevărul de neadevăr.
Postat 13 Martie 2013, 15:19 de CARP III
Cine e sovin?!!!
Maghiarii din România trebuie sa înțeleagă O data pt totdeauna ca nu România are nevoie De minoritati ci minoritatile au nevoie de România Abuzati într-un mod ipocrit de legea împotriva Discriminarii pt a va da victime si pretindeti mai multe drepturi decât romanii in propria tara!! Puțin bun simt!
Postat 13 Martie 2013, 14:18 de Roman
.
Bah tokes dute si te sinucide o sa faci un bine omenirii! Probabil nimeni nu va veni la inmormantarea ta, dar in schim romanii si ungurii vor bea impreuna. Chiar nu pricepi ca deja si PE te considera ****? Cat timp ai atitudinea asta ipocrita si nu vrei decat sa dezbini si sa distrugi nu te va baga nimeni in seama, esti doar o alta nulitate care nu are capacitatea de a vedea mai departe de cercul sau foarte restrans in care vede doar ungaria mare pe care nimeni din Europa nu o mai vrea. Si uite asa in continuare vei fi doar un **** atat pentru romani cat si pentru unguri cat si pentru europeni. Mai ai oleaca si ajungi **** si pentru africani.
Postat 13 Martie 2013, 14:15 de doggy_c
Tokes Instigatorul
Tokes instigatorule lasa-ne si pleaca din Romania. Noi n-avem nimic cu maghiarii de aici doar tu pornesti astfel de dispute... de ce nu-l exileaza statul pe amaratul asta?!
Postat 13 Martie 2013, 14:05 de cineva
numa zic
Noi n-avem nimic cu maghiarii, dar tu poti sa ne cauti prin Campia Panonica !
Postat 13 Martie 2013, 14:02 de cineva
A
PROBLEMA MINORITATILOR IN RUSIA! DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FED RUSIEI: [01.03.2013, 20:00] " In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! ". Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute !!!!! c
Postat 13 Martie 2013, 13:47 de A
linia de pantofi "Tokes"
Funar a anuntat azi lansarea liniei de pantofi "Tokes" - editie limitata la cati pantofi se poate face din pielea pastorului Doamne ajuta!
Postat 13 Martie 2013, 13:19 de rin
jos cu detractorii!
gunoiu asta nu mai stie ce sa faca sa terfeleasca neamul romanesc in occident, la fel ca bunul sau aliat basescu. Oare mai sunt multi idioti pe acolo sa-i creada?
Postat 13 Martie 2013, 13:14 de mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON